"Mindful Leven" training

Module 5

Aandacht voor gedachten en emoties

Inspiratie

"De diamantdief" - Inspirerend verhaal

Er was eens een doortrapte diamantdief die alleen de schitterendste edelstenen wilde stelen. Hij hing altijd rond in de buurt van de diamanthandelaren om te kijken wie er edelstenen kocht, zodat hij dan later hun zakken kon rollen.

Op een dag zag hij dat een bekende diamanthandelaar de steen kocht waar hij zijn hele leven op had gewacht. Het was een prachtige, smetteloze, loepzuivere diamant. Hij was zeer opgewonden, volgde de handelaar toen deze in de trein stapte en ging in dezelfde coupé zitten.

Hij reisde wel drie dagen achter hem aan en probeerde ondertussen de zakken van de handelaar te rollen en de diamant in zijn bezit te krijgen. Toen het einde van de reis in zicht kwam en hij de edelsteen nog steeds niet te pakken had, raakte de dief zeer gefrustreerd.

Hij was een door de wol geverfde dief en hoewel hij al zijn technieken en vaardigheden had ingezet, was hij niet in staat gebleken deze zeldzame en kostbare edelsteen te stelen.

Toen de diamanthandelaar de trein verliet, liep de zakkenroller wederom achter hem aan. Uiteindelijk hield hij het niet meer uit. Hij ging naar de handelaar en vroeg: "mijnheer, ik ben een beroemde diamantdief. Ik zag u die prachtige diamant kopen, dus ben ik u achterna gegaan, de trein in. Ik heb alle trucs die ik in de loop der jaren geperfectioneerd heb, toegepast, maar kon de edelsteen niet vinden. Ik wil weten wat uw geheim is. Vertel me alstublieft hoe u de diamant voor me verborgen hebt kunnen houden."

De diamanthandelaar antwoordde: "Tja, ik zag dat u me in de diamantwijk in de gaten hield en vermoedde dat u een zakkenroller was. Dus heb ik de diamant verstopt op een plek waar u hoogstwaarschijnlijk niet zou zoeken: in uw eigen zak!"

En hij stak zijn hand in de zak van de dief en haalde de diamant te voorschijn. Het kostbaarste waar wij naar zoeken, is reeds ons eigen bezit.


Uit: voorbij de woorden van Erich Kaniok"Goenka" - inspirerende video


Wij gaan dit avontuur samen aan. 

Je reis begint hier. Laat niets of niemand je dromen afnemen. Je staat er niet alleen voor. Je kan altijd terecht bij de Mindful leven training op Facebook. KLIK HIER om je gedachten te delen op Facebook of anderen te horen.

Be Happy, Be Mindful

Liefs Bettina & Danny
en het Zenfit Team