"Mindful Leven" training

Module 5

Aandacht voor gedachten en emoties

Oefening

Het verstand is volledig gericht op het 'ik' en houdt ons zo weg van bewust 'Zijn'. Heel wat lijden wordt veroorzaakt omdat het verstand de wereld tweeledig waarneemt: goed vs. slecht, gelijk vs. ongelijk, enz. Met andere woorden: een heel zwart-wit beeld van wat er rond ons gebeurt. Het oordeel dat we vellen, hangt sterk af van de positie waarin we ons bevinden. Onze ervaringen (verleden) kleuren sterk hoe we naar de dingen kijken. Het is immers ons verstand dat dit bepaalt.

Ook angst is een effect van identificatie met het verstand. Onze angsten creëren op hun manier pijnlijke emoties zoals jaloezie, wanhoop, wraakzucht, hebzucht, enz. Het kan echter ook voorkomen dat we ons niet met ons verstand gaan identificeren, maar met ons lichaam.

Dat gebeurt wanneer we het lichaam als meer gaan zien dat een omhulsel van ons Zijn. Het lichaam wordt een doel op zich en wordt vervolgens verheerlijkt. Zaken zoals plastische chirurgie en de make-up industrie worden hier rijk van.

Ons lichaam is echter tegelijkertijd ook een belangrijk hulpmiddel om in het Nu terecht te komen.

Het kan ons helpen bewust te 'Zijn'.

Oefening

Word nu bewust van je emoties en kijk uit welke gedachten deze voortkomen.

Hierdoor kan het voorkomen dat twee mensen een totaal verschillend oordeel vormen maar beiden denken dat ze gelijk hebben.Wij gaan dit avontuur samen aan. 

Je reis begint hier. Laat niets of niemand je dromen afnemen. Je staat er niet alleen voor. Je kan altijd terecht bij de Mindful leven training op Facebook. KLIK HIER om je gedachten te delen op Facebook of anderen te horen.

Be Happy, Be Mindful

Liefs Bettina & Danny
en het Zenfit Team