In deze laatste week krijg jij nog een aantal tips en tricks om de afgelopen weken om te zetten in een groot succes op lang termijn. Jij kan het!

Probeer terug te schakelen in een stresssituatie.

  • Probeer je bewust te worden van je ademhaling, voel die in je lichaam.
  • Probeer op een ritmische manier je ademhaling in een patroon te krijgen. Dat gaat al voor meer rust zorgen, je gaat makkelijker kunnen vertragen op die manier.
  • Je kan overschakelen op een rustige ademhaling en dan op een gepaste manier reageren.

Als je jouw ademhalingsoefeningen blijft herhalen, zal je zien dat het makkelijker is in een stresssituatie tot rust te komen.

We focusten op aangename momenten die je moeten helpen bij je oefening, maar we hebben het ook gehad over de stressmomenten. In het dagelijks leven komen de natuurlijk niet los van elkaar voor en zal je beide door elkaar ervaren. Probeer er daarom een gewoonte van te maken om je dag te overlopen in je hoofd, een uurtje voor het slapengaan. Doe het opnieuw als een film en overloop wat goede en slechte momenten voor jou waren.

In het begin van deze lessen vertelde ik je dat je een batterij in je lichaam hebt. Die kan veel aan, maar af en toe moet je die ook de kans geven te herstellen. Wanneer je bijvoorbeeld thuiskomt na het werken, kan je de extra prikkels wel missen. Maar toch zijn er nog zoveel zaken die je moet regelen... Probeer dan toch even op de pauzeknop te duwen en echt de situatie los te laten. Neem tijd voor een ademhalingssessie en je zal merken dat je meer rust vindt.

Probeer in dit alles een positieve houding aan te nemen zodat je resultaat voor een lang termijn is. Alleen zo zal je de positieve effecten blijven ervaren. Maar dat kan! Jij merkt vast ook dat je door de oefeningen elke week te doen, je meer aan het stuur zit van je eigen leven. Op die manier heb je minder stress en heb je die stress onder controle. Je kent de pauzeknop en durft hem gebruiken. MAAR, onthoud dat je de oefeningen moeten blijven doen om je zo goed te voelen. Laat ze nooit te lang wachten, want je krijgt er heel wat positieven effecten van terug.

Jammer genoeg is er altijd een valkuil. Maar die kan jij aanpakken, nu jij weet hoe de ademhalingsoefeningen werken. Het belangrijkste is dat jij een gewoonte zoekt in die ademhalingsoefeningen. Blijven ademen, dat is het enige wat jij moet doen. En tijd blijven vinden voor oefeningen te doen. Jij hebt altijd wel 6 minuten of 10 minuten de tijd. Maak die tijd, want dan merk je dat je zelfs tijd over hebt.