.

.

Week 3

Aandacht voor je grenzen


Oefening

We hebben het nu over overgave; over stoppen met je te verzetten tegen het leven en in plaats daarvan mee te gaan met de stroom ervan.

Wanneer je je verzet, ontken je de realiteit. Je ontkent wat is.

Het Nu accepteren staat niet gelijk aan passiviteit. Het staat gelijk aan voorkomen dat je energie verspilt aan negativiteit. Negatieve gedachten vernauwen je bewustzijn.

Oefening:

Probeer iedere keer dat je in een onplezierige of onaangename situatie terecht komt (het begint plots te regenen of de vergadering loopt niet zoals gewenst) het moment los te laten en je over te geven aan wat er gebeurt. Probeer je niet te verzetten tegen de realiteit. Accepteer de situatie, maar stel jezelf de vraag hoe je ze actief kan verbeteren of veranderen. Neem actie in plaats van jezelf vast te zetten in de gedachten over hoe fout het wel niet gaat.

Oefening:

Wanneer je tot de conclusie komt dat je de situatie niet actief kan veranderen en je er ook niet uit kan ontsnappen, neem dan van de gelegenheid gebruik om nog dieper in het Nu door te dringen. Geef jezelf volledig over aan de situatie en dring diep door in het Zijn.

Maak hiervan notities in je werkboek op pagina 33.

Laat ons weten hoe de oefening ging op de Happy Mindful pagina. 

Be Happy, Be Mindful !