Inspiratie Spiritueel

Bewust-Zijn is eigen en uniek aan de mens. Het ligt aan de basis van ons vermogen om gelukkig of juist ongelukkig te zijn. Dit uitzonderlijk vermogen geeft ons eigenschappen die bij dieren niet of in mindere mate terug te vinden zijn:

Mensen die Latijn geleerd hebben zullen zich misschien nog herinneren dat dit woordje 'ik' betekent. In deze blog, en komende blogs over dit onderwerp, definiëren we het ego als ons zelfbeeld. Het ego bepaalt hoe wij onszelf zien. Mooi, lelijk, dik, dun, slim, dom, vriendelijk, onaangenaam in omgang,... het zijn allemaal creaties van het ego.

Ja, wat is innerlijke stilte nu net? Als de vogeltjes fluiten in je hoofd? Wanneer je je eigen bloed kan horen suizen als je midden in de nacht in je bed kruipt? Hoe kan je innerlijke stilte nou definiëren?

Misschien heb je wel al van Eckhart Tolle gehoord? Of van zijn boek 'De Kracht van het Nu' (The Power of Now)? Maar wie is Eckhart Tolle eigenlijk? En waar staat hij voor?

Heb jij soms het gevoel dat er een nare energie in je huis hangt? Misschien heb je wel een specifieke kamer waar je niet graag komt omdat er steeds een onaangename sfeer hangt? Of heb je net een huis gekocht en heb je het gevoel dat de vorige eigenaars er nog zijn?

Eeuwenlang zocht de mensheid naar troost, zingeving en geborgenheid in het geloof, was het nu Katholicisme, Islam of Hindoeïsme. De laatste jaren daalt het geloof echter in populariteit. Steeds minder mensen gaan naar de kerk, steeds meer verklaren zichzelf atheïst.

Het leven gaat aan een rotvaart vooruit. De huidige maatschappij wordt steeds hectischer, steeds chaotischer. Hoe kan je in het midden van dit alles nog rust vinden?

Alles bestaat uit energie en energie trilt. Wist je dat zelfs een steen een trilling uitzendt? Letterlijk alles zendt een trilling uit; alles vibreert. En wanneer twee dingen op dezelfde manier vibreren, dan resoneren ze met elkaar.

Sommigen onder jullie zullen bij het woordje 'verlichting' misschien aan een mooie lamp denken, maar dat is niet het soort verlichting waar wij het in deze blog over gaan hebben.

Nieuwetijdskindje, Oude Ziel, Kristalkinderen, Regenboogkinderen, enz., het zijn allemaal termen voor hetzelfde verschijnsel: kinderen met een innerlijke wijsheid die niet van deze tijd lijkt.

Het Achtvoudig Pad is een onderdeel van de boeddhistische leer. Toen Boeddha ontwaakte uit zijn diepte-meditatie zag hij zeer duidelijk wat de basis is van alles wat bestaat. Hij schreef dit neer op een zodanige manier dat het voor iedereen begrijpelijk is. Dit zijn de Vier Edele Waarheden: