.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 13 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 13

Vandaag lezen of luisteren we voor de laatste keer naar hoofdstuk 3 'helemaal opgaan in het NU'!

Hopelijk heeft de oefening van vorige les ervoor gezorgd dat je je steeds bewuster wordt van het verschil tussen klok-tijd en psychologische tijd.

Je beweegt je in het Nu wanneer je vreugde ervaart bij wat je doet; wanneer je een gevoel van lichtheid hebt en je taak ongedwongen aanvoelt. Wanneer je in het Nu bent, zal de taak waar je mee bezig bent ook veel vlotter gaan.

Je bewust zijn van eventuele spanning of onrust is op zich al een stap in de juiste richting. Je bent je er op dat moment immers van bewust dat je niet in het Nu bent waardoor je actief kan proberen wel in het Nu te geraken.

Vorige week hadden we het over de pendel die van het verleden naar de toekomst en weer terug zwaait. Door oefening en bewustheid zal de pendel steeds vaker halverwege stilstaan. Het zal steeds vaker blijven hangen in het Nu. Daarom is het zo belangrijk om dit bewustzijn te cultiveren.


Oefening #dag 13

Stel je minstens één keer per dag de vraag hoe je je voelt bij je handelingen. Voel je je licht en ongedwongen? Is er vreugde bij wat je doet? Maak er eventueel een vast moment van je dag voor vrij. Als je wil, kan je de oefening verdiepen door observaties neer te schrijven of er tekeningen bij te maken.

Liefs Bettina

Inspirerende video  #dag 13