.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 15 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 15

Lees of luister voor deze les nog hoofdstuk 4 uit De kracht van het nu. (Strategieën van het verstand om het NU uit de weg te gaan).

Het accepteren van het Nu is niet altijd eenvoudig. Vaak zijn we ontevreden met hoe het Nu eruit ziet en willen we graag dat het eerlijker, mooier, liefdevoller, enz. zou zijn. Dit is geen acceptatie van het Nu. Dit zorgt ervoor dat de pendel kan doorschieten naar het verleden of de toekomst.

Het verleden brengt oud zeer met zich mee. De toekomst zorgt ervoor dat we verlangens of obstakels op ons pad zetten. Beiden veroorzaken lijden.

Volgens Tolle heb je bij iedere situatie drie opties:

  • Je kan je aan de situatie onttrekken
  • Je kan proberen de situatie te veranderen
  • Je kan de situatie aanvaarden zoals ze is

Oefening #dag 15

Neem de tijd om extra stil te staan bij het moment en het Zijn. Voel je eigen aanwezigheid in het moment. Probeer het verleden zoveel mogelijk te mijden en haal het enkel aan wanneer het echt absoluut noodzakelijk is.

EXTRA Oefening :

Keer terug naar je ademhaling. Voel je eigen energie. Voel hoe je adem in en uit je lichaam vloeit. Wees je opnieuw bewust van het moment. Het moment is het enige in je leven dat belangrijk is, niet de verwachtingen van je verstand. Stel jezelf de vraag of er iets verkeerd is aan het moment. Zijn er problemen die zich in het moment voordoen?

Jouw meditatie voor deze week