.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 18 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 18

Nieuwe les, nieuw hoofdstuk! Ben je er al klaar voor?

Luister of lees hoofdstuk 6 'Het innerlijke lichaam'.

De tekst vraagt je aandacht bij het lezen. Maak je niet druk als de betekenis je niet meteen volledig duidelijk is. Lees de tekst op een later moment nog eens door en probeer hem te voelen in plaats van hem met je verstand te begrijpen.

Vandaag hebben we het over het realiseren van je zuiver bewustzijn en spreken we over de werkelijkheid van je goddelijke aanwezigheid.

Volgens Tolle is zelfs het bewustzijn onderworpen aan een ontwikkelingsproces. Steeds meer en meer van het bewustzijn wordt ons duidelijk. Het is alsof er verscheidene sluiers worden weggenomen waardoor het onderliggende beeld steeds duidelijker wordt. Hoe meer mensen bewust Zijn, hoe meer het bewustzijn zelf zich kan ontwikkelen.

Je denken probeert overheersend te zijn. Het probeert steeds je bewustzijn vast te ketenen aan een eindeloze stroom gedachten. Je bewustzijn terugnemen van je verstand is één van de belangrijkste zaken die je kan realiseren met deze cursus.

Je maakt je verstand los door je in het Nu te plaatsen. Zoals we al vaker aanhaalden kan je dit doen door je aandacht te richten op je lichaam. Je lichaam is steeds in het Nu. Hier kan je perfect Zijn.


Oefening #dag 18

Je lichaam reageert op je emoties en zo kan je ze voelen. Het omvat eveneens je levensenergie. Probeer je deze week zo vaak mogelijk bewust te zijn van je innerlijk energieveld. Deze lichaamsbewustzijn zorgt ervoor dat je in het Nu verankerd wordt. Het houdt je in de rol van toeschouwer.

Inspirerende video # dag 18