.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 21 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 21

Luister of lees nog steeds hoofdstuk 6. Verdiep je in bepaalde punten die je niet begreep van de eerste keer.

Hopelijk wordt het steeds eenvoudiger om je gedachten en je emoties waar te nemen.

We zijn laag per laag steeds dieper naar het ware Zelf toe aan het werken. Als eerste was er het waarnemen van ons denken en het besef dat wat we denken niet onze identiteit dient te vormen. Als tweede leerden we onze emoties waarnemen. Als derde worden we ons bewust van het innerlijk energielichaam. 


Oefening #dag 21

Waar is je aandacht op dit, onmiddellijk moment? Uiteraard ben je bezig met deze les en is je aandacht voornamelijk hierop gericht, maar je zal je tot op bepaalde hoogte ook bewust zijn van je omgeving, eventueel van andere mensen, van muziek op de achtergrond, enz. Is er een dialoog of mentaal commentaar gaande in je hoofd? Ben je misschien aan je to-do lijstje van de dag aan het denken terwijl je dit leest?

Het is onnodig dat al deze uiterlijke factoren je aandacht volledig opeisen. Probeer je tegelijkertijd steeds bewust te zijn van je innerlijke lichaam. Probeer hiermee in aanraking te komen. Laat niet al je aandacht van je wegglijden maar voel je lichaam als één energieveld; alsof je met je hele lichaam deze les leest.

Probeer je bij alles wat je doet zoveel mogelijk met je innerlijk verbonden te zijn. Uiteraard moet je je kunnen blijven concentreren op waar je mee bezig bent, maar blijf hierbij geworteld in je binnenste. Evalueer hoe dit je taken en je gemoedstoestand beïnvloedt.🧡

Liefs
Bettina

Inspirerend verhaal # dag 21

Motivatie

Er waren eens drie steenhouwers. Op een warme dag, terwijl ze aan het zwoegen waren in de brandende zon, kwam een wandelaar langs.

'Wat doen jullie daar?' vroeg de nieuwsgierige voorbijganger.

'Stenen houwen, dat zie je toch!' antwoordde de eerste steenhouwer.

De tweede zei: 'Ik ben bezig geld te verdienen voor mijn gezin.' De derde staakte zijn arbeid, keek de voorbijganger aan en zei vol trots en overtuiging: 'Ik? Ik bouw een kathedraal!'

Bron: Zinnige verhalen