.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 22 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 22

Vandaag gaan we weer aan de slag met hoofdstuk 6 'Het innerlijke lichaam' van het boek.

Je innerlijke lichaam is een tijdloos iets. Het is een deel van het Nu; het verleden en de toekomst bestaan er niet. Bewustzijn in jezelf brengen zorgt ervoor dat je jezelf los kan maken van materie. Het zorgt voor een lichter gevoel en geeft ruimte aan onze moleculen.

Hoe meer tijd je buiten het Nu doorbrengt, hoe meer de tijd zich in je lichaam ophoopt en hoe moeilijker je cellen zich kunnen bewegen. Verlichting - die je bereikt door je in het Nu te plaatsen -- zorgt ervoor dat je cellen zich makkelijker kunnen vernieuwen. Kijk maar eens naar Byron Katie, Mandela, Eckhart Tolle zelf, enz.; ze zien er allemaal jonger uit dan we zouden verwachten.

Naast je er jong laten uitzien geeft deze verlichting ook een boost aan je immuunsysteem. Dat laatste is onderwerp voor onze oefening.


Oefening #dag 22

Tijdens deze oefening willen we ons lichaam volledig vullen en overspoelen met bewustzijn. De beste momenten om dit te doen is vlak voor je gaat slapen en 's ochtends als je pas wakker bent.

Leg je op je rug en doe je ogen dicht. Richt je aandacht naar je lichaamsdelen. Sta bij ieder lichaamsdeel afzonderlijk zo'n vijftien seconden stil. Voel de levensenergie die ze bevatten.

Als je alle lichaamsdelen hebt doorlopen, stuur dan je aandacht een paar keer door je lichaam. Het gaat als het ware als een golf op en neer je lichaam. Doe dit voor ongeveer een minuut.

Als laatste richt je je aandacht op je innerlijke lichaam. Voel het als één geheel, als één energieveld. Wees hier voor enkele minuten intens aanwezig.

Liefs
Bettina

Jouw meditatie voor deze week