.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 23 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 23

Vandaag verdiepen we ons voor een laatste les in het zesde hoofdstuk uit De Kracht van het NU.

Vaak krijgen we of stellen we de vraag 'Wie ben jij?". Ondertussen weten we dat je identiteit niet vasthangt aan je denken. Het denken zal er altijd zijn, maar het hoeft je niet te definiëren. Ook onze emoties vormen niet onze identiteit. Het pijnlichaam voorkomt, net als je gedachten, dat je je in het Nu kan begeven.

Wanneer we in het Nu zijn kunnen we connectie maken met het innerlijke lichaam. Het is een aanwezigheid diep in je binnenste dat de werkelijke kern vormt van wie jij bent. Door zoveel mogelijk in contact te staan met dit innerlijke lichaam wordt het makkelijker om in het Nu te leven. We ervaren een gevoel van stilte en vrede dat tegelijkertijd bol staat van vreugde en leven.


Oefening #dag 23

Uiteraard hebben we doorheen de dag ons verstand nodig voor allerlei redenen. Telkens wanneer het noodzakelijk is om te denken, doe dit dan in harmonie met je innerlijke lichaam. Het bewustzijn dat je hebt vergaart, het bewustzijn waarbij denken niet noodzakelijk is, geeft je de mogelijkheid om creatief om te gaan met je denken.

Heb je een vraagstuk of een probleem dat een oplossing nodig heeft, en is daarbij ruimte voor creativiteit, dan kan het helpen om je even volledig op je innerlijke lichaam te richten. Dit momentje van rust en stilte verfrist en verheldert het denken.

Je zou kunnen zeggend dat je denkt met je hele lichaam in plaats van enkel met je hersenen. 🧡

Liefs
Bettina

Inspirerende video # dag 23