Wist je datjes: light producten maken je dikker


Doorheen de jaren heb ik heel wat kennis opgedaan. Die wil ik nu met jullie gaan delen. Iets waar ik wat meer over wil vertellen zijn 'light producten'. Ze worden geadverteerd als iets goed en iets waar je niet van bijkomt. Geloof niet wat ze in die advertenties vertellen, want ik kan je vertellen dat niets minder waar is.

Probeer de light producten dan ook echt te mijden en kies voor een écht gezond alternatief. 

Hoe?

We praten hier over de zoetstofmythe. Wanneer je zoete producten gaat drinken of eten in de light versie, gaat je lichaam in de war raken. Je geeft je brein namelijk het idee dat er iets zoets aankomt, wat meestal gelijk staat aan veel suikers en veel energie. Daarom gaat je lichaam starten met insuline af te scheiden. Wanneer de gehoopte suiker niet komt, zal je zien dat je lichaam zelf glucose gaat afscheiden, wat leidt tot het gevoel van honger. Op die manier ga je dus nog meer suikers opzoeken en op die manier toch verdikken.

In light producten zicht van aspartaam. Die zijn een rechtstreekse aanval op je vitaliteit en je gezondheid. Het is een chemische stof die als vervanging van suiker wordt gebruikt. Maar het is geen goede stof. Het tast je zenuwstelsel en hersenen aan. Dus zeker oppassen met de stof! 

Waarom?

Ik wil je dit vertellen omdat je op die manier even begrijpt dat je geen light producten nodig hebt. Je was er voordien vast van overtuigd dat ze geen kwaad kunnen, maar nu zie je dat je het lage aantal suikers uit het drankje op een andere manier weer naar binnen werkt. Probeer vandaag daarom eens te denken aan alternatieven. Laat dat het doel zijn van je dag. Even nadenken en opzoeken welke vloeistoffen voor jou werken. Natuurlijk is het best om veel water te drinken en daar niet van af te wijken. Maar probeer je water eens wat smaak te geven met komkommer, citroen... Leef je uit en denk na over alternatieven zonder suiker.

Jij kan het!