Met aandacht wandelen


Deze week heb ik weer een taakje voor jou dat je op een heel bewuste manier mag uitvoeren. Je gaat je focussen op met wandelen. Je gaat dit niet snel-snel doen zoals je gewoon bent als je naar een doel wandelt... nee je gaat het op een bewuste en rustige manier aanpakken.

Je staat immers weinig stil bij het proces dat voorafgaat aan het bereiken van resultaten. Je wandelt naar een doel, maar wat als je wandelen nu meeneemt in je doel? 

Hoe?

Doe het wanneer je loopt daar de wc, naar het werk, naar je bureau... je kan zelf heus wel wat plaatsen bedenken waar je vaak naar toe wandelt.

Het is belangrijk dat je voor ogen houdt dat je niet wandelt om het resultaat, maar om het hele proces. Loop niet vooruit op de zaken, maar houd je aandacht bij het wandelen zelf. Concentreer je met deze stappen in je achterhoofd:

  1. Wandel langzaam. Op die manier kan je je beter concentreren op het proces. Zorg dus dat je jouw tijd neemt.
  2. Voel je lichaam. Voel je voetzolen in je schoenen, voel je tenen, je enkeles en je hielen.
  3. Merk op hoe je lichaam beweegt. Je knieën buigen, je enkels werken mee... Je lichaam houdt jezelf in evenwicht.
  4. Adem rustig in en uit en accepteer hoe het nu is. 

Waarom?

Wanneer je zaken als wandelen, hoe kort dan ook, even onder de aandacht brengt bij jezelf, gaat dit al voor een hoop voordelen zorgen. Het is ook gemakkelijk toe te passen, want je wandelt heel wat af op een dag. Het vraagt een kleine moeite, je moet er enkel bewust mee bezig zijn. Op die manier ga je ook een bewustwording creëren rond het haasten dat je altijd maar doet.

Op die manier ga je ook een nieuwe waardering kunnen hebben voor zaken in je midden die eigenlijk heel eenvoudig zijn. Je ziet het wonder in de kleine dingen.