Doen: Oil Pulling


Oil pulling... al ooit van gehoord? Het is een remedie en zou je mondhygiëne en algemene gezondheid verbeteren. Je maakt gebruik van zuivere oliën die schadelijke bacteriën, schimmels en andere organismen onttrekken aan de mond, tanden, tandvlees, tong en keel.

Het is een soort ontgiftingstherapie die eigenlijk helemaal niet veel moeite kost. Probeer het zeker eens uit, want het is helemaal niet zo moeilijk en vreemd als het lijkt. Je kan er gewon kokosolie of sesamolie voor gebruiken. 

Hoe?

Hoe gaat oil pulling in zijn werk? Het is heel eenvoudig. Je neemt koudgeperste biologische kokosolie of sesamolie in de mond en hoort die olie door je mond te spoelen of bewegen. Dit zou je voor een kwartiertje moeten doen en erna moet je het gewoon weer uitspoelen.

De beste manier is om je olie langzaam tussen je tanden en kiezen te duwen en zuigen. Je kan dit afwisselen met kauwbewegingen. Je gaat er best rustig mee om, om te vermijden dat je de olie echt zou inslikken of moet kokhalzen.

Je hebt voor deze spoeling maar 2 theelepels olie nodig. Kies vooral zelf wat goed aanvoelt voor jou. Steek je mond er niet helemaal mee vol, want er zal een heleboel speeksel bijkomen doordat je zolang iet sin je mond houdt. Wanneer het onaangenaam voelt kan je het altijd uitspoelen en een nieuwe portie in je mond steken. 

Waarom?

De olie zorgt ervoor dat er bacteriën worden onttrokken en dat de hechting van die bacteriën in je mond ook gaan tegenhouden. Er zullen minder schimmels in je mond opduiken en je inwendige organen worden daarbij ook geholpen.

Wanneer je dit heel bewust doet zal je ook een nieuwe ervaring hebben die je in detail kan beleven, doordat het een kwartier in beslag neemt.

Je doet dit best dagelijks op een nuchtere maag voor het ontbijt. Probeer het op te bouwen om op die manier de gezondste versie van jezelf te worden.