Wist je datjes: water vermindert hoofdpijn


Uit verschillende studies komt naar voor dat water drinken goed is om je hoofd helder te houden. Wanneer je te weinig water drinkt, zal je sneller hoofdpijn krijgen. Wat heeft een zuiverende werking. Daarom gaan we vandaag even reflecteren over je watergebruik. Ik weet dat het op vorige dagen ook al werd behandeld, maar vandaag gaan we bewust nadenken of we ons beter voelen wanneer we meer water drinken. 

Hoe?

1,5 liter water.. tel even uit hoeveel glazen dat zijn. Zet een reminder op je gsm of maak een notities waar je het aantal glazen kan afvinken. Probeer een week lang, elke dag aan dat aantal glazen te komen. Voor sommigen zal dit heel eenvoudig zijn, voor anderen vraagt het veel van hen.

Probeer toch om het een week vol te houden en schrijf op welke verschillen je merkt. Het kost je twee weken om een gewoonte aan te leren. Daarom: als je ziet dat er positieve effecten zijn (waar ik zeker van ben) dan hou je het nog maar een weekje langer vol. 

Waarom?

Meer water drinken heeft een hele boel voordelen: je krijgt een betere levenskwaliteit, je hebt minder hoofdpijn en je lichaam wordt gezuiverd. Probeer het even vol te houden en voel zelf hoe je lichaam went aan het water en zo een betere versie van zichzelf wordt.