.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 33 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 33

Luister of lees hoofdstuk 9 'Voorbij gelukkig en ongelukkig zijn ligt vrede'. Zoveel te meer je erin leest, zoveel te meer je zal merken dat er een waarheid in de titel ligt.

Een ego dat zich verzet tegen de werkelijkheid zal zich uiten in negativiteit. We hopen zo de werkelijkheid te kunnen manipuleren maar geraken hierdoor alleen maar harder verstrikt in de illusie die ons ego vormt.


Oefening #dag 33

Observeer hoe een dier of een plant het leven aanvaart hoe het is. Zij gaan zich immers niet afvragen hoe het beter kan. Leer zo over Zijn, over echt jezelf zijn. Leer ook hoe zij sterven eveneens aanvaarden als een deel van hun leven. Wees, net als hen, niet bang voor de dood.

De persoon die we in ons binnenste zijn uit zich ook in de buitenwereld. Dit geldt voor heel de wereld en alle mensen die hier wonen. Hoe vaak proberen we niet om de buitenwereld te veranderen zonder aan ons innerlijke te werken? Dit kost veel energie en moeite en is vaak een eindeloze opgave met een falen als einde.

Het is veel effectiever om aan ons innerlijke te werken en zo de wereld om ons heen te zien veranderen. De buitenwereld zal zich immers naar ons innerlijke spiegelen. Het vinden van Innerlijke Vrede draagt dus niet alleen bij aan je eigen leven, maar ook aan het leven van diegenen om je heen.

Extra oefening #1 🧡

Wees je bewust van elk moment waarop je negatieve gedachten en/of gevoelens hebt. Gebruik deze gewaarwordingen als waarschuwingen. Ze laten je immers weten dat je in je hoofd terecht gekomen bent en uit het Nu bent gestapt. Erken de gevoelens/gedachten en center jezelf vervolgens weer in het Nu.

Extra oefening #2 🧡

Experimenteer met alternatieven voor het laten varen van negatieve gedachten. Zo kan je jezelf ook inbeelden dat de uiterlijke oorzaak van je negativiteit jou niet kan zien. Je bent er onzichtbaar voor geworden.

Extra oefening #3 🧡

Visualiseer jezelf als een volledig transparant wezen. Je hebt geen massief lichaam meer. Laat vervolgens alle geluid, alle externe prikkels, door je heen zweven. Je hebt geen lichaam meer dus ze kunnen zich ook niet in je vastzetten. Je innerlijk is volledig vrij.

Liefs
Bettina

Inspirerend verhaal  # dag 33

Kracht uit putten

Een kort, inspirerend verhaal over het omgaan met tegenslagen. Hoe je van een nadeel een voordeel maakt en het negatieve overwint.

De boer had op zijn erf een put liggen die hij nog niet had dichtgemaakt.

Op een dag viel de ezel in de put. De boer vroeg zich af wat te doen.

De ezel was toch al oud en de put moest dicht.

Hij besloot om samen met de buren de put dicht te gooien met de ezel erin.

Ze pakten allen een schop en gooiden zand in de put.

De ezel besefte wat er gebeurde en maakte veel kabaal. Totdat het op een gegeven moment stil werd...

Een paar scheppen zand verder besloot de boer een kijkje te nemen.

Vol verbazing zag hij dat de ezel elke schep zand die op zijn rug kwam, van zich afschudde.

Vervolgens ging hij op het afgeschudde zand staan.

Met de ladingen zand die erop volgden, kwam de ezel steeds hoger te staan.

Totdat de ezel zelf uit de put kon stappen.

~ Er zullen altijd mensen zijn die stenen gooien op jouw pad.

Het hangt van jezelf af wat je er van maakt: een muur of een brug.

- Mark Verhees