.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 36 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 36

Verdiep je verder in hoofdstuk 10 'De betekenis van overgave'. Jij kan het!

We gaan in deze les nog dieper in op het concept van overgave.

Jezelf overgeven is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan.
Hoe pak je zoiets concreet aan?

Volgens Tolle heeft het te maken met bewust aanwezig Zijn: jezelf in de rol van toeschouwer plaatsen en naar jezelf kijken. Zo kan je jezelf erop betrappen wanneer je je aan het verzetten bent. Ons lichaam en onze zintuigen zijn poorten naar het Nu en zullen ons dus ook laten weten wanneer we uit het Nu gestapt zijn.

Tolle schets een ideale wereld (en breidt dit uit in zijn boek 'de nieuwe aarde'). Hij stelt dat de mensheid moet overstappen op spirituele energie, in plaats van de verstandsenergie die nu de bovenhand voert. Loslaten is hierin een essentiële stap.


Oefening #dag 36

Erken dat er verzet is. Wees je bewust van het proces en hoe je verstand dit verzet creëert. Merk op welke etiketten je verstand plakt op de situatie en de betrokken personen. Voel je eigen emoties in dit moment.

Wanneer je jezelf volledig waarneemt, zal je al snel merken dat al die gedachten nergens toe dienen. Door je bewust te worden van het verzet kan je het teniet doen. Je kan zo loslaten en jezelf opnieuw in het Nu plaatsen.

Liefs
Bettina

Jouw meditatie voor deze week