.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 37 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 37

Bijna op het einde van onze reis, maar wel lezen of luisteren nog even naar hoofdstuk 10 uit 'De kracht van het NU'.

Wanneer je je overgeeft, aanvaard je de realiteit van het Nu.

Dit wil zeggen dat je niet vecht en niet tegen de stroom in probeert te gaan, maar je energie focust op het gebruiken van wat Is.

Aanvaarden is niet gelijk aan accepteren.

Het is het verschil tussen in paniek om je heen slaan en kalm de situatie bekijken om te zien hoe je jezelf eruit kan redden. Je ontkent niet wat er gebeurt maar handelt vanuit de situatie.


Oefening #dag 37

Oefen in het 'nee' zeggen vanuit inzicht in plaats van simpelweg te reageren. Maak de ontkenning niet-reactief en houd ze vrij van alle negativiteit. Zo kan je voorkomen dat je verder lijden veroorzaakt. Merk je dat dit niet zal lukken, verander dan de situatie zodat je dit wel kan, of vermijd de situatie in zijn geheel door ervan weg te wandelen.

Extra oefening🧡

Observeer je eigen gedrag wanneer je in een discussie terecht komt. Observeer hoe je defensief kan worden bij een aanval op je standpunt, en hoe je agressief gedrag kan gaan vertonen wanneer je de ander zijn standpunt zelf aanvalt.

Deze emoties zijn het gevolg van je ego. Maak je hieruit los door de situatie - en het bestaan van een andere opinie - te aanvaarden. Verdedig je standpunt zonder je ego erbij te betrekken.

Liefs
Bettina

Inspirerende video # dag 37