.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 5 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 5

We starten nu met Lees of luister hoofdstuk 2 " Bewustzijn: bevrijding van pijn " van het boek de Kracht van het nu.

Wat ben je goed bezig. Het vraagt zeker wat tijd en volharding om van deze oefeningen een gewoonte te maken, maar ik ben zeker dat jij zal volhouden en je regelmaat zal vinden.

Met deze les zetten we een eerste stap in het tweede hoofdstuk van het boek van Eckhart Tolle.

In het eerste hoofdstuk leerden we onszelf observeren en ons diepere Zelf te herkennen. We namen onze gedachtestroom waar en werden ons bewust van de emoties die eruit voorkomen. Bovendien leerden we de gedachtestroom te onderbreken door ons te focussen op het Nu.

In dit tweede hoofdstuk tonen we je aan hoe je verdere pijn en stress kan vermijden door in het Nu te leven. Als je het Nu kan aanvaarden voorkom je dat je er gestresseerd van raakt.

Stel je bijvoorbeeld een regenbui voor. Je kan klagen en zuchten omdat het regent en jij moet de hond uitlaten. Je gaat je slecht voelen en met veel tegenzin naar buiten gaan.
Je kan ook accepteren dat het regent - je kan er immers niets aan veranderen - en zonder oordeel gaan wandelen.
De regen veroorzaakt geen stress.😉


Oefening #dag 5

Probeer in je dagdagelijkse leven dergelijke 'regenbuimomenten' te herkennen en vervolgens het Nu te accepteren. Observeer hoe het voelt als dit lukt, en wat het verschil is wanneer het niet lukt.

Het kan helpen dat je deze momenten neerpent, zo zal je sneller kunnen zien welke patronen opduiken en of je die kan aanpassen.

Liefs Bettina🧡

Inspirerende verhaal dag 5

Een man en zijn zoon lopen in het bos, plotseling struikelt de jongen en omdat hij een scherpe pijn voelt, roept hij: 'Ahhh'. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die 'Ahhh' roept.

Vol nieuwsgierigheid roept hij: 'Wie ben jij?', maar het enige antwoord dat hij terugkrijgt is: 'Wie ben jij?'. Hij wordt kwaad en hij roept: 'Je bent een lafaard!'', waarop de stem antwoordt: 'Je bent een lafaard! '.Daarop kijkt de jongen naar zijn vader en vraagt: 'Papa, wat gebeurt hier?'.

De man antwoordt 'Zoon, let op! ' en hij roept vervolgens: 'Ik bewonder jou! '. De stem antwoordt 'Ik bewonder jou! '. De vader roept 'Jij bent prachtig! ' en de stem antwoordt: 'Jij bent prachtig! '. De jongen is verbaasd, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is.

Daarop legt de vader uit: ' De mensen noemen dit echo, maar in feite is dit het leven! Het leven geeft je altijd terug wat jij erin binnen brengt.

Het leven is een spiegel van jouw handelingen.

  • Als je meer liefde wilt, geef dan meer liefde!
  • Wil je meer vriendelijkheid, geeft dan meer vriendelijkheid.
  • Als je begrip en respect wenst, geef dan begrip en respect.
  • Wil je dat mensen geduldig en respectvol met je omgaan, geef hen dan geduld en respect!

Deze natuurwet gaat op voor elk aspect van ons leven.'.
Het leven geeft je altijd terug wat jij erin brengt, het is geen toeval, maar een spiegel van jouw eigen handelingen.

- Hein Pragt