.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 9 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 9

Vandaag lezen we of luisteren we nog naar hoofdstuk 3 'helemaal opgaan in het NU'.

Ik hoop dat de oefening uit de vorige les je inzicht heeft kunnen geven in die dingen waar jij je mee identificeert. Ik hoop eveneens dat je begrip, liefde en misschien zelfs humor hebt kunnen opbrengen voor deze identificatie.

In dit stukje uit het boek wordt er verder ingegaan op het belang van het Nu. Tolle vertelt ons te luisteren. Hij bedoelt hiermee niet dat je met je verstand naar het Nu moet kijken - dit creëert immers alleen maar weer een verleden en een toekomst - maar dat je het Nu dient te voelen. Hij heeft het over een soort van weten, over aangeraakt worden.

Het kan misschien verwarrend zijn om duidelijkheid te scheppen over wie er nu aan het observeren is, je toeziende aanwezigheid of je verstand. Onderstaande oefening kan hiermee helpen.


Oefening #dag 9

Probeer zo vaak mogelijk bewust uit de toekomst of het verleden te stappen. Vaak zijn we hier zonder dat we er ons bewust van zijn over aan het nadenken. Keer terug naar het Nu.

Dit wil niet zeggen dat er geen ruimte meer mag zijn voor je gedachten. Nee, de gedachten dienen zich enkel in het Nu te bevinden. Komt er toch een gedachte bij je op, kijk er dan naar, observeer je reactie en voel je emoties. Ga er niet over oordelen en laat je er niet door meeslepen.

Ontdek hoe vaak je gedachten automatisch het Nu proberen te ontvluchten om naar het verleden of de toekomst te gaan.

Inspirerende video #dag 9