EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES (EFT)

10 jaar ervaring in 1 therapie

Ik ben Bettina Kegels , samen met mijn man baadt ik het bewustzijns Centrum Zenfit uit te Haacht.

Al sinds 2010 leer ik mensen meester te worden over hun gedachten, emoties en gedrag. Ik heb me gespecialiseerd in het vinden van de diepste onbewuste patronen die onze zelfontwikkeling, gezondheid en innerlijke vrede in de weg staat

Ik studeerde EFT therapie, emotiemanagement , mindfulness based cognitieve therapie, ACT therapie , Hypnotherapie, vipassana mediatie ,vitaliteit-detoxcoach, kinderyoga en hartcohertie.

EFT heeft een grote verandering in mijn leven eigen gebracht en daarom heb ik al honderden mensen begeleidt met EFT met veel resultaat. 


Na één EFT behandeling al resultaat!

Een snelle manier om je lichamelijke en psychische klachten te bestrijden

WAT IS EFT THERAPIE (EMOTIONAL FREEDOM TECHNIQUES)?

EFT is een ideale samensmelting van technieken uit de oude Oosterse geneeskunde met een laag kennis uit de moderne psychologie (NLP, mindfulness).

Deze perfecte combinatie van beide werelden zorgt voor een effectieve en bewezen behandeling bij emotionele en lichamelijke klachten. Waar de klassieke geneeskunde faalt, kan EFT therapie uitkomst bieden.

WAAROM WERKT EFT ZO GOED BIJ PSYCHISCHE EN FYSIEKE PROBLEMEN?

EFT noemt men ook wel "tapping" omdat meridiaanpunten uit de Chinese acupressuur geactiveerd worden door er zachtjes op te tikken met je vingers terwijl je tegelijkertijd focust op het onderliggende probleem. Dit zachte kloppen resulteert in verminderde activiteit in de amygdala, het kernpunt in je hersenen voor je centrale alarmsysteem.

Hierdoor verlaag je het stressniveau in je lichaam: je cortisol (= stresshormoon) vermindert, je lichaam krijgt terug rust, je vindt ontspanning en je bemerkt het volgende:

 Je slaap verbetert

 Je angsten verdwijnen

 Je pijn verlicht

 Je productiviteit verhoogt

 Je immuniteit krijgt een boost

EFT brengt jouw leven terug in balans op alle mogelijke vlakken: je relaties, je financiën, je gewicht, chronische pijnen, angsten, verlies en depressie.

EFT brengt zelfs verlichting waar de traditionele aanpak faalt.

EFT THERAPIE WERKT

SIMPEL - EFFECTIEF - GRONDIG - DEFINITIEF

EFT THERAPIE HELPT BIJ PSYCHISCHE EN LICHAMELIJKE

Vraag jij je af of EFT therapie ook jou kan helpen?

 • Kamp jij met emotionele of fysieke klachten?
 • Heb je een bagage van trauma's, verslavingen, chronische pijnen, depressie, wanhoop en ontevredenheid?
 • Zit je gevangen in een burn-out?
 • Kreeg je zelfvertrouwen een deuk?
 • Worstel je met negatieve gevoelens?
 • Blijf je steeds piekeren?
 • Overheersen je angsten en fobieën je dagelijks leven?
 • Je beseft dat het anders kan en je wil weer openbloeien, vreugdevol, pijnloos en vervullend leven en het verleden begraven.

Maak dan snel een afspraak voor jouw nieuwe, gezonde toekomst!

HOE HELP IK JOU MET EFT?

Tijdens de eerste EFT sessie bepalen we samen welk probleem je wil aanpakken.
Daarom gaan we in gesprek om inzicht te krijgen in jouw hindernissen.

Zo kunnen we de volgende sessies aanpassen aan jouw persoonlijke noden. Daarom bestaat EFT therapie uitsluitend uit privésessies die zich toeleggen op JOU.

EFT therapie gebeurt al zittend en volledig gekleed. Discretie is gegarandeerd.

GETUIGENISSEN OVER EFT therapie

Daar waar ik dacht dat niks mij nog kon helpen, bleek EFT therapie toch een uitweg te vinden. Door eerst een luisterend oor te zijn kon Bettina me echt op een persoonlijke manier helpen. Nog steeds gebruik ik tapping in mijn dagelijks leven als het even te veel wordt.

Jeroen


Pas wanneer ik het gesprek aanging met Bettina besefte ik wat voor angsten me bezighielden. Door echt te focussen en ze niet meer uit de weg te gaan, heb ik er een oplossing voor gevonden en heb ik veel meer rust in mijn leven. 

Jasmine

Elke dag probeer ik na te denken over de obstakels die ik zal tegenkomen. Dat is iets wat voor ik de EFT sessie volgde niet eens in me op kwam. Ik heb een veel gezondere relatie met mijn geest en mijn lichaam. EFT gaf me echt de rust en kalmte die ik nodig had. 

Frederik

VAAK GESTELDE VRAGEN OVER EFT

HOEVEEL EFT SESSIES HEB JE NODIG?
Hoeveel EFT sessies je nodig hebt, is afhankelijk van je onderliggend probleem en hoe diep geworteld dit zit. Vaak zijn 5 sessies al voldoende om je van je klachten af te helpen.


Helpt EFT therapie ook bij chronische klachten?

De traditionele geneeskunde staat vaak machteloos tegenover chronische emotionele en fysieke klachten. Medicijnen behandelen de symptomen maar nemen de oorzaken niet weg.EFT therapie pakt de oorzaak van het probleem aan waardoor ook de symptomen wegvallen.. Daarom helpt EFT ook bij emotionele klachten als stress, faalangst, sprekersangst, angstaanvallen en fobieën, agressie, trauma's (PTSS), verslavingen of depressie.. Maar ook bij lichamelijke problemen zorgt EFT therapie voor een oplossing bij slapeloosheid, hoofdpijn (migraine), gewichtsproblemen, allergieën, astma, chronische pijn, fibromyalgie en chronische vermoeidheid (CVS).


Is de effectiviteit van eft therapie wetenschappelijk bewezen?

Meerdere onderzoeken naar EFT komen met verbazende resultaten. De getuigenissen van mensen

die zich hebben laten behandelen zijn ook steeds enorm positief.

Uit een studie die werd uitgevoerd aan de Harvard Medical School kwam naar boven dat het

stimuleren van meridiaan punten (zoals die gebruikt bij EFT) een vermindering van activiteit in

de amygdala als gevolg heeft. De amygdala is een soort alarmsysteem in je hersenen. Het wordt

geactiveerd bij trauma of angst en maakt het stress-hormoon cortisol aan. Stress heeft een grote impact op je hele lichaam, zowel fysische als psychisch.

Een studie uitgevoerd door Figley en Carbonell in zowel 1995 als 1997 toonde aan dat de EFT therapie een snellere verwerking van posttraumatische stress teweeg bracht dan bijvoorbeeld NLP.


WAAROM WERKT EFT THERAPIE ZO GOED BIJ ANGSTEN OF FOBIEËN?

Hoe ontwikkel je een angst of fobie? Je angst of fobie is een gevolg van een diepgeworteld gevoel van onveiligheid. Dit onveiligheidsgevoel kan naar binnen of naar buiten gericht zijn.

In het eerste geval krijg je te maken met problemen rond je zelfbeeld of angsten omtrent je lichaam.

In het tweede geval ben je overtuigd dat de wereld onveilig is of je wordt angstig door bepaalde objecten in je omgeving.

Deze angsten of fobieën vinden hun oorzaak in een onaangename ervaring of een trauma dat je je al dan niet herinnert.

EFT therapie leert je lichaam terug vertrouwen te hebben en de angsten weg te nemen waardoor je opnieuw in alle vrijheid ten volle kan leven.


Is het wetenschappelijk ondersteund?

Er werden reeds meerdere onderzoeken gedaan naar EFT en hier komen verbazende resultaten uit.

Uit een studie die werd uitgevoerd aan de Harvard Medical Schools kwam naar boven dat het stimuleren van meridiaan punten (zoals die gebruikt bij EFT) een vermindering van activiteit in de amygdala als gevolg heeft. De amygdala is een soort alarmsysteem in je hersenen. Het wordt geactiveerd bij trauma of angst en maakt het stress-hormoon cortisol aan.

Een studie uitgevoerd door Figley en Carbonell in zowel 1995 als 1997 toonde aan dat de EFT techniek een snellere verwerking van posttraumatische stress teweeg bracht dan bijvoorbeeld NLP.

Door de heer Wells werd onderzocht of EFT kon helpen bij angst voor kleine dieren (ratten, spinnen, ed). Er kon een grote bevrijding van angst gemeten worden en de proefpersonen voelden zich veel zelfzekerder in nabijheid van deze dieren. Het resultaat was ook blijvend toen er na 6 en 9 maanden controlemetingen werden uitgevoerd.


 • Voor welke klachten helpt EFT?

 • Verslavingen
 • Angsten
 • Stress
 • Lichamelijke klachten
 • Fobieën
 • Slapeloosheid
 • Trauma's
 • Gedragsproblemen
 • Burn-out
 • Depressie
 • Zelfvertrouwen
 • Gedragsproblemen
 • Lichamelijke pijnen
 • Piekeren
 • Zelfmoord van een dierbare
 • .........


EFT werkt!

EFT is een methode om angsten en andere geblokkeerde en onverwerkte emoties/herinneringen te behandelen. De methode is eenvoudig toepasbaar en levert een onmiddellijk en blijvend resultaat.

Het wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat het geen nieuwe, 'zweverige' methode is, maar één met bewezen effecten. EFT vormt een gerenommeerde schakel tussen de oude, Oosterse geneeskunde en de nieuwe Westerse medische praktijk.

Daarom ook dat ik EFT gebruik tijdens individuele coachings, met een zeer positief resultaat.

Heb je een angst of emotie die je graag onder handen wil nemen?

Dan raad ik je zeker aan deze techniek uit te proberen.

Je zal versteld staan van de resultaten!

Eerste EFT therapie sessie

Een EFT therapie sessie start steeds met het bepalen van de emotie die je wil aanpakken.

Bij een eerste EFT therapie sessie starten we met een gesprek om inzicht te krijgen in jouw problematiek ... EFT (emotional freedom techniques) kan ook worden ingezet voor bewustwording en transformatie.

Tarieven

EFT Therapeut Bettina Kegels

Bij een eerste EFT therapie sessie starten we altijd met een gesprek om inzicht te krijgen in jouw problematiek.

Dit gesprek laat toe de verdere sessie aan jouw persoonlijk behoefte aan te passen.

Eerste gesprek 1u30 => € 90

EFT therapie sessie 1 u => € 65

MAAK HIER NU EEN AFSPRAAAK

Soms zijn er maar 5 sessies nodig om je probleem op te lossen.