10 Tips om EFT toe te passen

11-02-2022

EFT therapie is een effectieve therapie, die bestemd is voor meerdere klachten, gevoelens, spanningen en angsten. Dat maakt dat steeds meer mensen ervoor durven te kiezen en hier met een open blik in gaan.

Heb jij weleens van EFT therapie gehoord en twijfel je nog over het volgen van dit traject of vindt je het simpelweg spannend? 

Dat geeft niks. Onder andere hierom krijg je in dit blogbericht 10 tips om EFT toe te passen.

Tip 1: Laat je van tevoren informeren

Het volgen van een nog onbekende therapie voor jou kan veel teweeg brengen. Zeker wat betreft spanning. Tenslotte zal je de controle uit handen moeten geven en heb je geen idee wat je te wachten staat.

De eerste tip om EFT toe te passen die ik je mee wil geven, is om je van tevoren te laten informeren. Zo weet je precies wat EFT is en wat je te wachten staat.

Tip 2: Een open blik

Probeer niet te veel te verwachten en er met een open blik in te gaan. Dit voorkomt opbouwende spanning en maakt vaak dat je je meer open durft te stellen tijdens de therapie zelf.

Tip 3: Spreek gevoelens en spanningen uit

Je hebt gevoelens, emoties en spanningen lang genoeg opgekropt. Het voelt alsof er een zware last op je schouders ligt en het is tijd om deze te gaan verlichten.

Durf je tijdens EFT open te stellen en spreek uit wat er op je hart ligt; er is niks om je voor te schamen. Door opgekropte gevoelens, emoties en spanningen uit te spreken, wordt de last op je schouders verlicht en kan het helingproces beginnen.

Tip 4: Durf voor jezelf te kiezen

Wellicht heb je al meerde maanden of jaren last van heftige klachten. Dit hoef je niet langer te accepteren.Door voor jezelf en voor EFT therapie te kiezen, kun je hiermee aan de slag gaan. Sterker nog, je mág voor jezelf kiezen.

Tip 5: Laat de moed niet in je schoenen zakken

Loop jij al meerdere maanden of jaren met heftige klachten en hebben de gevolgde therapieën tot nog toe niks opgeleverd?

Laat de moed niet in je schoenen zakken. De situatie lijkt uitzichtloos, maar weet dat je niet verloren bent. EFT kan namelijk een effectieve therapie zijn die juist wél iets oplevert. Durf hiervoor te kiezen en geef het niet op.

Tip 6: Praat er met je omgeving over

Zeker wanneer je voor de eerste keer EFT therapie hebt gevolgd, is er vast een wereld voor je open gegaan. Je zit vol met nieuwe ervaringen die je wellicht wil delen.

Praat daarom met je omgeving over EFT therapie. Het is erg prettig om je verhaal kwijt te kunnen en deze ervaringen te kunnen delen met iemand.

Tip 7: Wees trots op jezelf

Je hebt besloten om EFT therapie te volgen en om je angsten, pijn of spanningen aan te pakken. Dat is erg spannend, maar wees hierom ook trots op jezelf. Je durft 'ja' te zeggen tegen verandering in je leven en je gaat je ziel blootleggen. Alleen dat al maakt je een doorzetter.

Tip 8: Stel vragen

Heb je ervoor gekozen om een coachingstraject te volgen voor EFT therapie en zijn er nog dingen onduidelijk?

Schroom dan niet om vragen te stellen. Ook dit zorgt ervoor dat je voorbereid bent en onduidelijkheden juist duidelijker worden. Ook hierdoor durf je je beter open te stellen.

Tip 9: Pak je rust

Vrijwel iedere therapievorm vergt de nodige energie. Zowel lichamelijk als mentaal. Dat is niet vreemd. Tenslotte gebeurt er veel en zijn er wat processen aan de gang.

Dat maakt dat het belangrijk is om na de therapie je rust te pakken. Laat het allemaal bezinken en probeer je na die tijd niet te veel te ondernemen. Doe iets waar je van ontspant of waar je van uitrust.

Tip 10: Vraag hulp van een professional

Om EFT therapie effectief toe te kunnen passen en om eventuele klachten te verminderen, is de beste en laatste tip om hulp te vragen van een professional. Hierbij krijg je volle begeleiding in het proces en kun je op iemand terugvallen.

Ook EFT toe passen? Meld je aan!

Na het lezen van de bovenstaande 10 tips weet je ongeveer wat je te wachten staat en hoe je de spanning voor EFT therapie wat af kunt laten zakken. Wellicht staat hier iets tussen waar je iets aan hebt.

Durf jij voor jezelf te kiezen en wil je je klachten, angsten of spanningen gaan aanpakken? Door middel van EFT therapie kan ik je daar persoonlijk bij helpen. 

Wil je verandering in je leven, meld je aan en maak vandaag nog je afspraak voor het volgen van EFT therapie.  

Maak hier je afspraak !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.