De beste redenen om online yoga te volgen

11-08-2021

Hoezo, yoga online?

Yoga kan je niet alleen volgen in een yoga school maar ook via online lessen. Dit kan via YouTube, waar je gratis filmpjes kan bekijken, of via betalende, online cursussen.

Hoewel het initieel misschien vreemd lijkt om les te volgen via een scherm, kunnen online yoga lessen toch heel wat voordelen bieden. Ik som ze hieronder even voor je op.

Waarom online yogalessen volgen?

1) Wanneer je maar wil

Wat ikzelf het grootste voordeel vind van online yoga lessen is dat je ze kan volgen wanneer je maar wil. Heb je op dinsdagen 's avonds tijd maar op woensdag enkel in de ochtend? Dat maakt allemaal niet uit want je kan je yoga les opzetten op eender welk moment. Je kan je yoga praktijk volledig afstemmen op je het ritme van je eigen leven en stemmingen.

2) Waar je maar wil

Nog zo'n voordeel van online yoga lessen is dat je ze kan volgen op eender welke plaats. In je slaapkamer, in je hobbykamer, de living, of misschien zelfs een rustruimte op het werk wanneer je nood hebt aan een bezinningsmomentje. Je hoeft je lessen ook niet te missen wanneer je op vakantie gaat.

3) Wat je maar wil

Afhankelijk van het type programma waar je voor kiest bestaat de kans dat je heel wat verschillende soorten yoga kan volgen of yoga lessen krijgt met een specifiek doel, stijfheid in je nek, bijvoorbeeld, of opbouw naar balanshoudingen. Je kan dan vrij kiezen waar je die dag zin in hebt. Is er een specifieke les die je ontzettend aangenaam vindt? Dan kan je die zonder problemen meerdere keren volgen.

4) Hoe vaak je maar wil

Wat ook een groot voordeel is, is dat je de video heel eenvoudig kan pauzeren of terugspoelen. Dit is vooral handig wanneer je iets niet goed hebt begrepen. Of misschien is er, ondanks dat je dit probeert te voorkomen, toch iets dat onverhoopt onmiddellijk je aandacht vraagt. Een druk op de knop kan dit eenvoudig oplossen.

5) Lekker privé

Ik hoor wel vaker van mensen dat ze zich ongemakkelijk voelen bij het idee om yoga te gaan volgen omdat ze denken dat ze als beginner zullen opvallen in de les. Als je online lessen volgt, dan is er niemand die je ziet en kan je op je gemak proberen de juiste houding aan te nemen. Lukt het even niet, dan is dat niemand opgevallen.

6) Vaak goedkoper

Online lessen zijn vaak goedkoper dan lessen in een yogaschool. Je docent kan met één les immers meer mensen bereiken en ze hoeven geen kosten te betalen voor de zaal die ze gebruiken. Dit laat zich merken in de prijs.

Zijn online lessen iets voor jou?

Zoals je ziet hebben online yogalessen heel wat voordelen. De lessen zijn vaak hetzelfde als wanneer je naar een yogaschool zou gaan, enkel staat je lesgever op het scherm en niet live voor je neus. Het enige nadeel dat dit met zich meebrengt is dat de lesgever je houdingen niet kan komen corrigeren.

Het kan dus nuttig zijn om naast je online lessen eens een workshop te volgen, toch één semester naar een yoga school te gaan of om eens een yoga retraite te boeken. Dit kan een mooie aanvulling zijn op je online lessen.

Deze offline lessen zijn echter geen vereiste. Je kan perfect yoga leren via online cursussen. Hun flexibiliteit biedt je heel wat mogelijkheden.

Ik kan je online lessen dus alleen maar enthousiast aanraden!

Meer weten over yoga of het zelf eens proberen?