Doe jij mee met de 21 dagen groene smoothie challenge?

27-07-2020

Groene smoothie, dat kan op 21 dagen je leven veranderen.


Je hoort er wel vaker over, zo van die detoxen die je leven gaan omgooien. Ik leef al een vrij gezond leven, of probeer dit toch te doen, dus ik sta een beetje sceptisch tegen zo helemaal alles afweren. Daarom ging ik op zoek naar een challenge die ik wel kon doen, zonder mijn leven helemaal om te gooien.

Door toch wat op te zoeken over detox, kwam ik uit bij smoothies. Ik wist wel dat ze heel goed voor je waren en probeer ze ook vaker te drinken, maar nu kwam ik voorbij een ideale challenge. Miss Natural heeft namelijk een groene smoothie challenge van 21 dagen. Op 21 dagen je leven en lichaam zuiveren, zonder helemaal alles over hoop te gooien in je leven. 

Dat leek me heel interessant, ik vertel je hieronder over hoe dat verliep. 

Groene smoothies, zo goed voor jou?

Die groene smoothies klinken heel gezond en er wordt vaak over gebabbeld, maar ik wilde toch eerst zeker zijn dat die smoothies ook echt wel goed zijn voor jou. In groene smoothies zitten wel heel veel voedingsstoffen die dan ook weer zorgen voor een gezonde portie energie.

Gewone smoothies zijn op zich ook heel gezond, maar met mate. Het is namelijk heel goed voor je om veel fruit te eten, maar meer dan 3 stukken fruit per dag wordt toch afgeraden omdat er zoveel suikers inzitten. Het fruit dat je mixt wordt eigenlijk onderverdeeld in kleine stukjes waardoor het voor jouw lichaam het veel gemakkelijker is ze op te nemen. Het werkt zo dus eigenlijk als een snelle suiker: snel veel energie, maar ook snel terug een dipje.

Een groene smoothie kan je wel aanpassen waardoor de suikers minder snel worden opgenomen en daardoor ook afgebroken. Je moet een goede balans vinden tussen groenten, fruit, vet en eiwitten. Alleen zo zal je een echte maaltijd kunnen vervangen. Miss Natural belooft dit ook aan te bieden, waardoor ik geneigd ben om de 21 dagen challenge aan te gaan. 

.Voordelen groene smoothie

  • Veel energie
  • Combinatie fruit en groenten
  • Bevat ook goede vetten en eiwitten n
  • Vitaminen zoals vitamine K en C
  • Kleinere kans op diabetes type 2
  • Grote hoeveelheid calcium

Wat biedt de Groene Smoothie challenge van Miss Natural?


De 21 dagen Challenge van Miss Natural daagt je uit om elke dag, voor 21 dagen lang, een groene smoothie te eten. Hierbij vormt telkens een bladgroente de basis. Moet lukken toch? Ik lust en eet heel veel groenten, dus ik zie dat helemaal zitten.

De challenge bevat alle recepten en ingrediënten die je nodig hebt, en bovendien kan je gemakkelijk afwisselen met dingen die je zelf verkiest. Het is heel gemakkelijk te maken, omdat je op voorhand een winkellijstje kan gebruiken en zo zeker alles in huis hebt.

Je moet ook niet volledig stoppen met eten bij deze challenge. Ik ga gewoon mijn gezond eetpatroon aanhouden en op die manier gaat die smoothie voor een zuivering van mijn lichaam zorgen, zonder dat ik het gevoel heb dat ik slap word.

Om te beginnen aan die challenge heb je wel enkele basiszaken nodig. Zo kan je niet beginnen zonder een sapcentrifuge, slowjuicer of blender nodig. Ik heb dat gelukkig in huis, want ik wissel vaak met maaltijden en smoothies, dus komt helemaal in orde!

Toen ik begon aan de challenge heb ik me voor een heel goede prijs ingeschreven en kreeg ik elke dag een mail die me vertelde welke smoothie die dag op het menu stond. 

Ook werd er genoeg informatie gegeven over de challenge en hoe dit alles op een gezonde manier werd opgesteld. 

Als je denkt dat je nu al veel informatie hebt gekregen in deze blog, kan ik je garanderen dat je nog veel meer nuttige informatie krijgt wanneer je start met die challenge.

De grootste bonus vond ik misschien wel het e-book. Ik merk dat ik daar nu nog steeds veel gebruik van maak omdat er zoveel informatie in staat. 

Op een simpele, toegankelijke manier wordt me uitgelegd hoe ik smoothies in mijn leven kan introduceren, hoe ik groenten kan herkennen als goed of slecht en hoe ik mijn leven eigenlijk in het algemeen lekkerder maar toch gezond maak.

Je denkt nu misschien, amai, enkel positieve dingen, maar hoe gingen die 21 dagen er nu aan toe? 

Wel, daar heb ik ook nog wat over te vertellen.

Wat haal je uit die 21 dagen smoothie challenge?


Ik begon zoals ik al vertelde met volle goesting aan die 21 dagen.

 Lekker gemakkelijk: een boodschappenlijstje, allemaal receptjes en informatie over alles wat ik nodig had. Kon niet gemakkelijker dacht ik! 

En na die 21 dagen kan ik ook echt zeggen dat ik nog nooit zo'n toegankelijk en gebruiksvriendelijk programma heb gevolgd als het gaat over smoothies. 

Ik vind het toch een opgave altijd al die groenten en producten te kopen, maar die tips en mails hebben me echt geholpen.

Eerst was ik best sceptisch over het resultaat. Ik wist dat die groene smoothie zeker goed en lekker zou zijn, maar ik geloofde niet dadelijk in ook echt een effect. Ik twijfelde omdat ik toch gewoon al de rest nog zou eten, dus hoezo zou zo 1 smoothie dan net kunnen helpen?

De eerste 7 dagen merkte ik inderdaad niet direct een verschil. Ik kon wel echt genieten van die groene smoothie en de receptjes waren super. Toch merkte ik niet echt dat er iets veranderde in mijn gevoel van gezond zijn. Tot ik ineens op dag 9 even vergat dat ik een smoothie moest maken en er pas laat in de dag aan begon. 

Ineens merkte ik dat mijn dag helemaal niet hetzelfde was. Ik was sneller moe, had niet de energie en het pit dat ik normaal doorheen de dag heb. Dat komt dan toch door die smoothie. Ik maakte die altijd in de ochtend, dus nu ik die niet binnen had gekregen, voelde mijn lichaam ineens toch minder fit en goed.

Zo merkte ik dat ik het verschil pas voel als ik het niet doe. Ik heb vol overgave de andere dagen nog doorgezet omdat ik wel echt merkte dat die extra smoothie me een boost kon geven waar ik heel de dag nog mee kon functioneren, super gewoon!

Na die 21 dagen, die uiteindelijk heel goed voor me bleken, heb ik een aantal dagen pauze gehouden. Dit omdat ik even geen nieuwe receptjes wilde testen en de oude ook gezien had. Na die 2 dagen heb ik toch snel mijn gedacht verandert. Ik probeer nu voor de meerderheid van de dagen voor mezelf zo een smoothie te maken. Ik voel gewoon hoeveel beter ik me in mijn vel voel, hoeveel meer ik door de dag aankan en hoeveel voller ik me voel waardoor ik meer energie heb. Ik combineer dit bovendien nog met Mindfulness en zo merk ik echt dat ik het meeste uit mijn dag haal.

Een lesje voor mezelf dus. Niet zozeer denken dat dingen niet werken omdat je ze niet merkt. Je ziet pas was je mist als je het niet hebt!

Ik kan daarom wel echt zeggen dat het een aanrader is die 21 dagen challenge groene smoothie aan te gaan. Het is voor iedereen aangeraden gewoon. Je krijgt zoveel hulpmiddelen dat je niet kan zeggen dat het aan het programma ligt. Het is bovendien heel laagdrempelig en je merkt echt geen impact op je dag tenzij een goede, dus iedereen kan het proberen. Je ontneemt jezelf eigenlijk niets, maar je leert jezelf alleen maar nog beter in je vel voelen en energie aanmaken. 

.

Een echte aanrader! 

Wil jij dit ook proberen? 

Meld je hieronder aan en ontdek alle gezondheidsvoordelen van het drinken van lekkere smoothies. 

.

Meer inspiratie