Hoe ik door mindfulness te beoefenen een compleet ander persoon ben geworden

28-05-2020

Als ik 's ochtends opstond, voelde ik me vaak niet klaar om de dag te beginnen. Als ik dan dacht aan de drukte die op me te wachten stond of dacht aan de stress die bij een dag komt kijken, vond ik het moeilijk opgewekt aan mijn dag te beginnen.

Dat heb ik kunnen veranderen, en geloof me, dat kan je ook! 

Door mijn dag te beginnen met Mindfulness, of gewoon Mindfulness te gebruiken in mijn dag, ervaar ik veel meer rust en heb ik veel meer energie gekregen. 

Ik kan begrijpen dat dit voor jou moeilijk te begrijpen is in je ongetwijfeld drukke leven... 

Maar laat me even uitleggen hoe ik het aanpak, want het is eigenlijk heel simpel!

Mindfulness in je leven integreren


Mindfulness kan je leven echt wel beter maken. Het vraagt natuurlijk eerst wat oefening, maar als je de uitdaging aangaat, beloof ik dat het het waard is! Het is natuurlijk niet te bedoeling er de beste in te worden, maar wel om het te kunnen beoefenen zodat het voor jou helpt.

Je zal ongetwijfeld wel eens met gedachten worstelen en je zorgen maken over of alles wel goed komt. Dat is heel normaal en heeft iedereen. Mindfulness kan daarbij helpen. Je denkt misschien dat Mindfulness iets is dat veel tijd en moeite vraagt, maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Probeer het eenmaal uit en je zal zien dat ook jij er tijd voor kan maken, want het loont!

Je kan mindfulness op elk moment van de dag toepassen. Je hoeft niet elke keer een thee te maken, rustige muziek op te zetten, de juiste kleding aan te doen, een uur te tijd te hebben.... Nee, Mindfulness kan op een kleine manier een grote impact hebben.

Doe één ding per keer. Zet zo bijvoorbeeld eens een theetje, neem even de tijd erbij te zitten, en zet je brein aan het werk. 

Ervaar eens bewust wat je proeft, wat je hoort en wat je ziet. Zo kan je op korte tijd terechtkomen in het nu en op die manier echt tot rust komen.

Mijn tips om Mindful te leven


Zoals ik al zei, zit Mindfulness in de kleine dingen. Gelukkig, want iedereen, ook jij, kan per dag wel enkele kleine momentjes gebruiken om Mindful te zijn. Zo leer je op een bewuste manier erkennen wat er nu gebeurt en zo alles te plaatsen voor meer geluk.

Ik beloof dat je leven verandert als je het doet. Probeer het een paar dagen uit, en je zal zien, erna ga je de nood voelen ermee door te gaan. Zo'n kleine momentjes kunnen je echt helpen je dag goed te maken.

Weet je niet direct hoe je op een simpele en korte manier mindfulness in je dagelijks ritme kan krijgen? 

Dat snap ik, laat me je even helpen met deze tips:

Zet je even neer en focus je een minuutje op je ademhaling.

Voel je uitademen en inademen. Focus op wat je hoort en hoe je lichaam beweegt bij elke ademhaling. Ontspan je lichaam en voel de lucht in je lichaam gaan. Zo krijg je nieuwe energie om verder te gaan met je dag.

Zeg tegen jezelf 'het is oké'.

Weet dat alles wat je doet, wat je overkomt, oke is. Het kan zijn dat je een tegenslag hebt, iedereen heeft het en het is niet leuk, maar jouw mindset kan je al helpen, geloof me. Denk even na over welk positief punt je eraan kan koppelen. Ik weet dat het op zo'n moment niet makkelijk is, maar er is echt wel iets positiefs aan elk negatiefs.

Wanneer alles even te druk wordt: herinner jezelf waar je bent.

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar als je voelt dat de stress je te veel wordt of het te druk is rondom je, sluit dan je ogen. Sluit je ogen en denk na over de ruimte waar je zit, wat je voelt, wat je ruikt en denk ook na wat er gebeurt. Zo zie je in dat het een moment is in het nu dat het even druk is, maar dat deze ruimte snel genoeg terug zal veranderen in een rustige plaats en dat je vooral rust moet maken in je hoofd.

Zoals je ziet kan je op een kort moment in de dag Mindfulness even toepassen. Probeer dit dan ook meerdere keren per dag. Al is het dat je de trap neemt op het werk in plaats van de lift en terwijl even stilstaat bij wat er nu aan de gang is, je zal zien dat het helpt. Door telkens kleine stapjes te nemen, zal je in een gemakkelijk patroon komen dat je echt vooruit helpt.

Wat nu?


Je hebt nu gelezen hoe je met Mindfulness gemakkelijk rust kunt vinden. Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen.

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!

.