Hoe werkt een mindfulness coach?

11-11-2020

Mindfulness coach

Veel zorgen en veel stress; het is bij veel mensen aan de orde van de dag. De hectiek van de maatschappij, de werkdruk en het verwachtingspatroon zijn hier debet aan. 

  • Merk jij zelf ook dat je veel zorgen hebt?
  • Ben je bijvoorbeeld de hele dag aan het piekeren?
  • Of merk je dat je met veel tegenzin dagelijks naar jouw werk gaat? 

Dan is het mogelijk interessant om met mindfulness aan de slag te gaan.

Dankzij mindfulness kun je weer van het heden gaat genieten. Je kunt al jouw zorgen even parkeren, waardoor je van het leven kunt gaan genieten. Des te vaker je dit voor elkaar krijgt, des te gelukkiger je bent. In dat geval ben je écht met jouw leven bezig, terwijl je niet meer continu in jouw gedachten aan het leven bent.

Maar, hoe kun je dit nou voor elkaar krijgen?

 Je kunt daar een mindfulness cursus voor volgen, maar je kunt ook met een mindfulness coach aan de slag gaan. 

In dit artikel wil ik je graag nader kennis laten maken met een mindfulness coach; zo bespreek ik wat een mindfulness coach precies is, wat je aan een mindfulness coach hebt en hoe je zo snel mogelijk afscheid kunt nemen van zorgen en stress.

Wat is een mindfulness coach precies?

In de afgelopen jaren zijn meer en meer mensen zich bezig gaan houden met mindfulness. Mede daardoor zijn ook veel tot zichzelf benoemde mindfulness coach aan de slag gegaan. 

Maar, wat is een mindfulness coach nou precies?

Een mindfulness coach is eigenlijk iemand die jou helpt met mindfulness trainingen. Samen met jouw coach ga je bijvoorbeeld oefeningen uitvoeren, ga je intense gesprekken houden en ga je afscheid nemen van jouw zorgen en stress.

Je kunt een mindfulness coach dus eigenlijk als een hulpmiddel, als een sparringpartner en als een vakman/vakvrouw zien. Als het goed is, heeft een mindfulness coach altijd veel kennis en ervaring. Aan de hand van die kennis en ervaring is de coach in staat om jou te helpen. 

Jou te helpen om meer in het heden te gaan leven en daarmee om meer van het leven te gaan genieten.

Wel is het advies om goed onderzoek te doen naar een mindfulness coach. Er zijn namelijk veel coaches actief, waarbij niet alle coaches even betrouwbaar en vakkundig zijn. In de wereld van mindfulness gaat hedendaags een hoop geld om; dat is uiteraard interessant voor mensen die eventjes snel veel geld willen verdienen.

Doe daarom goed onderzoek naar een mindfulness coach. Bij voorkeur is het wenselijk dat je meerdere coaches met elkaar kunt vergelijken, zodat je uiteindelijk de juiste keuze weet te maken. Uiteraard is het daarbij ook goed om naar jouw eigen gevoel te luisteren; als jij ergens een goed gevoel bij hebt, is dat eigenlijk het belangrijkste.

Wat zijn de voordelen van een mindfulness coach?

  • Wil jij graag met mindfulness aan de slag gaan? 
  • Merk je echter dat je niet voldoende discipline hebt?
  • Of merk je dat je continu met vragen blijft zitten? 

In beide gevallen is het dan zeer interessant om met een mindfulness coach aan de slag te gaan.

Een mindfulness coach neemt je eigenlijk volledig op sleeptouw. Daardoor ben je bewust bezig met jouw leven, ben je op de juiste manier bezig met mindfulness en kun je dus relatief snel van de voordelen gaan profiteren. Uiteraard moet dit onderaan de streep altijd vanuit jezelf komen, maar een mindfulness coach helpt jou daar zeker bij!

Daarnaast is het ook prettig dat je altijd jouw vragen kunt stellen. Mocht bijvoorbeeld een oefening niet duidelijk zijn, kun je direct vragen hoe je die oefening goed uit moet voeren. Ook kun je vragen stellen over belangrijke facetten van mindfulness en over de invloed van mindfulness op jouw leven. 

Als het goed is, ga je de positieve gevolgen van mindfulness namelijk al op korte termijn merken.

Verder is het ook interessant dat je direct een interessante gesprekspartner hebt. Een mindfulness coach weet immers precies waar het bij mindfulness om draait. De kans is dan ook groot dat jouw mindfulness coach jou precies begrijpt en jou van de juiste antwoorden kan voorzien.

Al met al biedt een mindfulness coach dus meerdere voordelen. Je moet daarbij wel rekening houden met een bepaalde investering. Een mindfulness coach is niet gratis, maar je kunt de kosten hiervoor als een pure investering zien. Je bent immers bezig om jouw leven te beteren; daar staat eigenlijk geen bedrag tegenover. Een gelukkig leven en een gezonde mentale situatie is namelijk onbetaalbaar.

Kortom: met een mindfulness coach kun je gericht aan jouw geluk gaan werken. Je weet samen met hem/haar de juiste mindfulness oefeningen uit te voeren, je hebt een ideale gesprekspartner en je hebt ook nog de mogelijkheid om vragen te stellen. Hoe je de beste mindfulness coach kunt vinden? 

Dat bespreek ik graag hieronder.

Hoe vind je de beste mindfulness coach?

  • Heb jij er wel oren naar om met een mindfulness coach aan de slag te gaan?
  • Wil jij op die manier graag aan jouw mentale gezondheid en geluk werken?

 Je hebt hierboven kunnen lezen dat er meerdere redenen zijn om met een mindfulness coach aan de slag te gaan. 

Een belangrijke vraag voorafgaand is uiteraard wel hoe je de beste mindfulness coach kunt vinden.

Allereerst is het advies om op zoek te gaan naar een mindfulness coach bij jou in de buurt. Een bepaalde binding is namelijk wenselijk; bovendien maakt dit het een stuk eenvoudiger om met elkaar af te spreken. Voor mindfulness oefeningen is het bijvoorbeeld van belang om elkaar te zien. Jouw coach doet bijvoorbeeld de oefeningen voor, waarna jij deze alleen maar enkel hoeft te herhalen.

Ga daarom bij jou in de buurt op zoek naar een mindfulness coach. Je kunt mogelijk hiervoor ook een oproep op social media doen of binnen jouw netwerk navraag doen. Heb je uiteindelijk meerdere mindfulness coaches bij jou in de buurt gevonden? Dan is het zaak om een goed vergelijk te gaan maken.

Bij het maken van een dergelijk vergelijk moet je absoluut op meerdere facetten letten. Zo is het van belang dat je goed naar de ervaring kijkt, naar de manier waarop de coach te werk gaat én naar het kostenplaatje. In veel gevallen betaal je voor een mindfulness coach een vast bedrag per afspraak of per uur, maar mogelijk bieden andere coaches ook een andere prijsstelling aan.

Let daarnaast dus ook goed op de werkwijze van de coach. Op welke manier kan de coach jou helpen? En sluit dat aan op jouw voorkeuren? Uiteindelijk spelen jouw voorkeuren de belangrijkste rol binnen het proces om de beste mindfulness coach te vinden. Luister dus ook héél goed naar je gevoel, ook al is die ene mindfulness coach net iets duurder.

Een mindfulness coach of een mindfulness cursus?

Door de jaren heen is mindfulness steeds populairder geworden. Dit heeft niet alleen tot de komst van veel mindfulness coaches gezorgd, maar ook tot de komst van interessante mindfulness cursussen.

Een terechte vraag is dan ook of je beter voor een mindfulness coach of beter voor een mindfulness cursus kunt vinden. Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en situatie. Heb je bijvoorbeeld zelf voldoende discipline om met mindfulness oefeningen aan de slag te gaan? Vind je het prettig om daarbij ook zelf te bepalen wanneer je de oefeningen uit gaat voeren? Dan is het absoluut aan te raden om met een mindfulness cursus aan de slag te gaan.

Sowieso brengt een mindfulness cursus meerdere voordelen met zich mee. Zo is een dergelijke cursus ook vaak goedkoper dan een mindfulness coach. Dit komt onder meer doordat je volledig digitaal met de cursus aan de slag kunt gaan. Daarbij geniet je dus ook van de gewenste vrijheid en flexibiliteit; je bepaalt volledig zelf wanneer je met welke mindfulness les aan de slag gaat.

Mindfulness Online Training

Daarentegen is een mindfulness cursus wel iets minder persoonlijk dan een mindfulness coach. Hecht jezelf wel veel waarde aan persoonlijk contact? Dan kun je ook nog voor de ideale middenweg gaan: de online Mindfulness training van Bettina Kegels

Met deze training leer je om afscheid te nemen van negatieve gedachten en stress. Ook geniet je nadien van innerlijke rust, van een gelukzalig gevoel en van meer controle over jouw volledige leven. Je weet daarbij ook jouw gedachten beter te sturen, waardoor je onderaan de streep een stuk gelukkiger bent.

Deze training richt zich daarbij ook nog op het persoonlijke aspect. Je volgt in jouw eentje deze cursus, maar je hebt wel echt een binding met de cursus. Dat komt onder meer door de manier waarop deze cursus opgebouwd is.

Lijkt het jou wel iets om met deze online mindfulness training aan de slag te gaan? Dan ben je zeker niet de enige: velen zijn jou al voorgegaan. Alle deelnemers zijn in ieder geval zeer te spreken over deze training. Wil je daar ook van profiteren? Meld je dan direct voor deze mindfulness training aan en laat je verrassen!