Kan EFT mijn trauma’s oplossen? Lees hier alles over trauma’s en EFT als therapievorm

14-03-2022

Je hebt een nare ervaring gehad. Slachtoffer van een heftige gebeurtenis of ooggetuige. Met andere woorden: een trauma opgelopen. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken. Dit maakt dat het dagelijks functioneren en de nachtrust hieronder kan gaan lijden. Presteren wordt lastiger. Je gaat steeds minder lekker in je vel zitten. Vaak zijn verslavingen of depressies hier het gevolg van.

PTSS vraagt om een effectieve behandeling of therapie. De trauma's dienen verwerkt te worden en een plekje te krijgen. Bovendien moet je hiermee leren omgaan. Wat als geen enkele therapievorm werkt of het alleen maar erger maakt? Dan is EFT therapie iets om te proberen.

Kan EFT mijn trauma's oplossen? In dit blogbericht krijg je antwoord op deze vraag. Lees deze vooral tot het eind om erachter te komen of deze therapievorm iets voor jou zou kunnen betekenen. 

Kan EFT mijn trauma's oplossen?

Trauma's - een ander woord hiervoor is PTSS, oftewel Posttraumatische Stressstoornis. De stoornis komt steeds vaker voor, en niet alleen bij militairen die uitgezonden zijn geweest. Dit is waar de meeste mensen PTSS van kennen.

Heftige gebeurtenissen kunnen uitmonden in trauma's. Hier kunnen mentale en fysieke klachten door ontstaan. Dit maakt dat dagelijks functioneren moeilijk wordt. Je zoekt naar een oplossing voor deze trauma's. Kan EFT mijn trauma's oplossen? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. Dat is inderdaad mogelijk.

Nu is ieder mens anders. Zo reageert ook iedereen anders op therapie. Daar is niks vreemds aan. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander juist niet. Hier hoef je niet van op te kijken. Wel staat EFT bekend als een zeer effectieve therapievorm. Dit maakt niet alleen dat het resultaat hiervan snel te zien is. Ook heeft een grote groep mensen hier veel baat bij. 

Hoe worden trauma's verwerkt bij EFT?

Heb je je wel eens verdiept in EFT? Dan weet je dat het hierbij draait om tappen. Bij EFT therapie worden ook de trauma's effectief verwerkt, door middel van dit tappen. Dit is het tikken met de vingers op het lichaam. Tijdens het tappen worden de ervaringen hardop uitgesproken. Dit levert echter een ander effect dan heftige herbeleving op.

Dit maakt dat de trauma's worden verwerkt, om uiteindelijk een plek te kunnen krijgen. De gebeurtenissen hardop uitspreken kan veel impact hebben. Door tegelijkertijd te tikken met de vingers op het lichaam, kan juist de ontspanning worden opgezocht.

Lichamelijk blokkades worden zo gedeblokkeerd. Hierdoor nemen de spanningen en pijn af. Of EFT helpend is voor trauma's? Hieruit kun je dus concluderen van wel. 

Waar is EFT nog meer goed voor?

Aan EFT is de laatste 30 jaar steeds meer aandacht besteed. Inmiddels is het alles behalve een vage therapievorm. Wat duidelijk naar voren is gekomen, is hoe helpend het kan zijn.

Dankzij de effectiviteit durven steeds meer mensen in te stappen. PTSS en trauma's kunnen hiermee verwerkt worden. Is EFT alleen hier helpend voor? Absoluut niet. EFT kan óók helpend zijn voor de volgende situaties:

  • Chronische pijnklachten
  • Burn-out
  • Depressies
  • Spanningen
  • Doorbreken van negatieve patronen
  • Medicijngebruik terugdringen

EFT toepassen voor trauma's? 
Maak vandaag nog een afspraak

Onverwerkte trauma's kunnen als een zware last voelen. Deze last draag je met je mee - zowel overdag als 's nachts. Ze kunnen onder andere angsten, concentratieproblemen, slaapstoornissen en hyperventilatie veroorzaken.

Deze dienen verwerkt en een plek te krijgen. Meerdere therapievormen hebben aangetoond niet effectief genoeg of van korte duur te zijn. Het kan je wanhopig laten voelen. Dat je op bij dit blogbericht terecht bent gekomen, is geen toeval. Met EFT kunnen trauma's verwerkt worden.

Loop jij op dit moment met een zware last op jouw schouders? Durf deze stap dan te nemen. Meld je vandaag nog aan voor een persoonlijke EFT traject. Ik begeleid je persoonlijk. Samen gaan we deze uitdaging aan. Je staat er nooit helemaal alleen voor. 

Heb jij zelf iets ingrijpends meegemaakt en herken jij jezelf in de bovengenoemde situaties? In het kader daarvan ben je vast op zoek naar een effectieve therapievorm. Mogelijk hebben de aangeboden therapieën geen of weinig effect gehad.

Geef de moed nog niet op. EFT staat bekend om zijn effectiviteit. Kan EFT mijn trauma's oplossen? In dit blogbericht heb je het antwoord gekregen op deze vraag. De therapie kan zeer helpend zijn. Hierbij krijgen trauma's een plek en worden deze verwerkt. Je hebt kunnen lezen hoe dit in zijn werk gaat. Ook voor jou kan dit helpend zijn. Meld je vandaag nog aan. Ik ga graag met jou aan de slag. 

Maak hier je afspraak !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.