Mindfulness in boeiende tijden

14-06-2020

We leven in boeiende tijden, dat zal je wel al gemerkt hebben! Boeiende tijden door onze maatschappij die zich moet aanpassen, en wij ook. Niet alleen door corona kunnen onze tijden boeiend zijn, ook door persoonlijke belevingen en gebeurtenissen kan je voelen dat je in een boeiende tijd zit. Die boeiende tijd, wat die ook mag inhouden, kan zorgen voor bijkomende stress en zorgen. 

Wanneer een persoon, jij en ik dus, zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie, zal er al tijd verandering en stress bij komen kijken. 

De ene persoon kan daar al wat beter mee om dan de andere. Ik merkte dat ik er soms moeite mee had, maar merkte dat wanneer ik Mindfulness toepaste, ik op een rustige manier kon omgaan met verandering. 

Ik wil jou dan ook graag vertellen hoe ik dit aanpak, zodat jij er ook voordeel uit kan halen!

Wat kan Mindfulness voor me doen?


Mindfulness kan eenvoudigweg gezien worden als een bewustwording die je kan creëren door aandacht te geven, op een bewuste manier, aan het 'nu', en dat zonder een oordeel te vormen. Zo kan je komen tot een dieper begrip van jezelf en tot innerlijke wijsheid.

Mindfulness laat je toe om bewuster na te denken over je leven. Het wordt ook vaak aandachtstraining genoemd, en focust vooral op het hier en nu aanwezig zijn. Je leert op een positieve en bewuste manier nadenken over het nu, met een acceptatie voor alles wat is en nog zal zijn.

Mindfulness kan je helpen met nieuw situaties om te gaan door even stil te staan bij het nu, bij wat je plaats in het nu en wat dit betekent voor jou. Je zal leren op een bewuste manier in het 'nu' te leven en dat zonder een oordeel te vormen. Op die manier kan jij zien dat wat je ook doet, in wat voor situatie je ook zit, dit oke is. Je gaat op die manier kunnen leven met een bepaalde acceptatie voor het leven en je situatie.

Mindfulness helpt bij: 

 • Verminderen van stress 
 • tot rust komen 
 • betere relaties met de mensen rondom je 
 • betere relatie met jezelf 
 • meer genot van de natuur  
 • back to basics

Mindfulness in je leven integreren


Het vraagt natuurlijk eerst wat oefening, maar als je de uitdaging aangaat, beloof ik dat het het waard is om Mindfulness te proberen. Je denkt misschien dat Mindfulness iets is dat veel tijd en moeite vraagt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Probeer het eenmaal uit en je zal zien dat ook jij er tijd voor kan maken, want het loont!

Je kan Mindfulness op elk moment van de dag toepassen. Je hoeft niet elke keer een thee te maken, rustige muziek op te zetten, de juiste kleding aan te doen, een uur te tijd te hebben.... Nee, mindfulness kan op een kleine manier een grote impact hebben.

Doe één ding per keer. Zet zo bijvoorbeeld eens een theetje, neem even de tijd erbij te zitten, en zet je brein aan het werk. Denk terwijl je zit eens bewust na over wat je proeft, wat je hoort en wat je ziet. Zo kan je op korte tijd terechtkomen in het nu en op die manier echt tot rust komen.

Probeer dit dan ook meerdere keren per dag als je dat nodig vindt om tot rust te komen. Al is het dat je de trap neemt op het werk in plaats van de lift en terwijl even stilstaat bij wat er nu aan de gang is, je zal zien dat het helpt. Door telkens kleine stapjes te nemen, zal je in een gemakkelijk patroon komen dat je echt vooruit helpt.

Zoals je ziet kan je op een kort moment in de dag die Mindfulness even toepassen. 

 • Probeer een ademhalingsoefening te doen 
 • ga wandelen en sta bij elke boom even stil en bekijk echt wat je ziet 
 • zet je op het einde van de dag even neer en bedenk wat je vandaag hebt gedaan 
 • som de goede relaties op
 • som op waar jij je (on)gelukkig bij voelt en probeer hier de oorzaken voor de vinden
 • ... 


Wil je meer proberen?


Je hebt nu gelezen hoe je met mindfulness gemakkelijk rust kunt vinden.

In de online training laat ik je stap voor stap zien hoe je door mindfulness rust en je hoofd en leven kunt vinden. Dit is de gemakkelijkst manier om mindfulness te leren.

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!