Molkosan, een natuurlijke dorstlesser bij het afslanken

11-08-2021

Wat is Molkosan?

Molkosan is een zuur dat de spijsvertering bevordert en je zin in snacks en tussendoortjes vermindert. Het zorgt er bovendien voor dat je sneller vet gaat verbranden en dat je beter urine afdrijft. Het ondersteunt eveneens je darmflora.

Molkosan bestaat uit melkwei, een product dat ontstaat bij het produceren van kaas. Het is een geelachtige vloeistof dat voor zo'n 94% uit water bestaat. Het bevat melkzuur, vitaminen B1 en B6, calcium en kalium, en is zo goed als vetvrij.

Hoe gebruik je Molkosan?

Omdat Molkosan een vloeistof is, kan je het eenvoudig verwerken tot een lekker drankje. Molkosan heeft geen geur en het heeft een friszure smaak. Je kan er zo een lepel van innemen, maar je kan ook 1 à 2 lepels toevoegen aan een glas water. Eventueel kan je er een shake van maken door er wat vruchtensap of honing aan toe te voegen.

Je kan Molkosan ook gebruiken als basis voor een vinaigrette en deze over je salade gieten.

Hoe ondersteunt Molkosan je lichaam?

De melkwei in Molkosan bevat orootzuur. Dit zuur wordt voor 100% opgenomen en staat al langer bekend voor zijn gunstige werking in het lichaam. Het bevordert de aanmaak van RNA en DNA in onze cellen, bevordert de transport van minerale zouten en het bevordert de werking van onze lever.

Melkwei activeert bovendien de spijsvertering. Hier wordt het al sinds oudsher voor gebruikt. Bovendien bevat melkwei melkzuurbacteriën. Het melkzuur in Molkosan wordt opgenomen in onze stofwisseling en ondersteunt onze darmflora. Deze darmflora is op zijn beurt belangrijk voor de opname van voedingsstoffen.

Omdat Molkosan een zuur is, wordt er wel eens gespeculeerd dat het kalk uit ons lichaam onttrekt. Dit is echter niet waar. Hoewel het inderdaad een zuur is, is de zuurwaarde van Molkosan niet hoog genoeg om dit effect te hebben.

Hoe helpt Molkosan bij het afvallen?

Dagelijks Molkosan innemen kan je helpen bij het afvallen. Het geeft je een vol gevoel waardoor je minder snel naar een snack zal grijpen. Daarnaast zal Molkosan er ook voor zorgen dat je lichaam sneller een gemakkelijke overstapt naar vetverbranding. En dat is net hetgeen waar we allemaal op hopen wanneer we proberen af te vallen.

Molkosan is een vloeistof die ik je alleen maar kan aanraden om te proberen wanneer je graag wat wil afvallen. Het is gezond, bevordert de spijsvertering en ondersteunt het afslankingsproces. Je kan meer informatie over Molkosan terugvinden bij ons! 

Meer weten over een gezonde levensstijl?