Ontdek hoe jij gezonder kan eten door mindfulness toe te passen

26-05-2021

Wat is Mindful eten?

Velen onder ons grijpen al snel naar een koekje, een stuk fruit of een stuk chocolade als we ons emotioneel wat minder goed voelen. We proberen onze emoties 'weg te eten'.

Dit is echter niet de bedoeling van eten. We eten in de eerste plaats om onszelf te voeden. In de tweede plaats is het iets om van te genieten, en dat durven we weleens te vergeten.

Mindful eten wil zeggen dat we weer van ons eten gaan genieten en het gaan gebruiken als voeding voor ons lichaam in plaats van voeding voor onze emoties.

Hoe Mindful eten?

  • Eet wanneer je maag (bijna) leeg is of wanneer je je hongerig begint te voelen. Dit is ongeveer drie uur na je vorige maaltijd.
  • Richt je zintuigen op je maaltijd. Probeer afleiding te voorkomen. Zet de tv dus niet op en leg je smartphone aan de kant. Proef je eten, ruik het, ervaar de structuur ervan. Hou je aandacht volledig op je maaltijd gericht.
  • Eet langzaam, in kleine porties en met kleine hapjes. Zo geef je jezelf de tijd om je eten volop te ervaren en zo kan ook je spijsvertering beter zijn werk doen.
  • Stop met eten als je je vol begint te voelen. Eet dus niet tot je het gevoel hebt dat je buik op springen staat.

Probeer zeker een van onze gezonde recepten en leer op die manier mindful eten. Gebruik de tips hierboven en het zal eenvoudig zijn. 

Veel liefs, 

Bettina!

Meer weten over Mindfulness?