Ontdek hoe mindfulness je kan helpen om rust te vinden in deze hectische wereld!

27-03-2022

De lat in onze maatschappij ligt hoog. Misschien herken je dit als geen ander. Steeds meer mensen vallen uit met een burn-out of ervaren heftige stressklachten. Dit wil je met alle macht zien te voorkomen. Er zijn inmiddels genoeg medicijnen en therapieën die beterschap beloven.

Zijn deze effectief en helpend? Niet altijd. Misschien zoek je naar manieren die meer in jouw straatje liggen; waar je rust en overzicht van krijgt. Misschien heb je wel eens van mindfulness gehoord.

'Zweverig' is het eerste waar je aan zult denken. Toch is zweverig niet de juiste omschrijving hiervoor. Het kan juist zeer helpend zijn. Je krijgt meer overzicht, rust en je kunt terug genieten van het leven. Klink je dat als muziek in de oren?

Ontdek in dit artikel hoe mindfulness je kan helpen om rust te vinden in deze hectische wereld!

Wat is mindfulness?

Mindfulness, wat is dat? Ik hoor het je bijna denken. Grote kans dat je hier nog niet van op de hoogte bent. Dat is niet vreemd. Mindfulness is de laatste jaren enorm in opkomst. Toch wil dat niet betekenen dat iedereen hier ervaring of weet van heeft.

Mindfulness staat letterlijk voor 'aandacht' en je kunt het vergelijken met een soort slaap. Slapen terwijl je bij bewustzijn blijft. Je sluit je ogen en je keert in jezelf. Terug naar je geest en naar de oorsprong van je gedachten. Je hebt aandacht voor jezelf op dat moment. Hierbij besteed je geen aandacht aan je angsten of gedachten. Deze laat je even helemaal los.

Mindfulness kun je zien als een grote stopknop. Door je aandacht te richten op jezelf en op het moment, stop je je zorgen, angsten, stress en hectiek van het dagelijkse leven. 

Wat zijn de voordelen van mindfulness?

Is mindfulness alleen van toepassing op rust in deze hectische wereld? Nee - het tegenovergestelde. Mindfulness kun je vrij breed inzetten. Of je nu ergens last van hebt of niet. Laat je daar dus niet door weerhouden.


Dat maakt dat de voordelen van mindfulness zeer interessant en voor iedereen van toepassing kunnen zijn. Die voordelen zien er als volgt uit:

  • Mindfulness kun je op ieder moment van de dag toepassen. Even een moment voor jezelf? Dat kan.
  • Patronen kunnen doorbroken worden.
  • Nieuwe inzichten over jouw manier van denken en doen.
  • Resultaten voor de lange termijn.
  • Je kunt je beter concentreren.
  • Je voelt je minder gestrest.
  • Je kunt beter omgaan met de dagelijkse hectiek.

    Hebben de voordelen van mindfulness je enthousiast of nieuwsgierig gemaakt? Ik kom later bij je terug op mijn training voor mindfulness.

Hoe kan mindfulness je helpen?

Uiteindelijk gaat het om de effectiviteit van mindfulness. Zeker als je last hebt van de hectiek van de maatschappij. Je zoekt naar een medicijn als het ware. Mindfulness zou dat dus kunnen zijn. Maar hoe kan mindfulness je dan helpen? Je zult op dit vlak nog met de nodige vraagtekens zitten.

Mindfulness is een proces. Een proces van leren en veel doen. Het richt je aandacht op jezelf. Niet op alle gedachten en zorgen die je hebt. Deze wil je niet voeden. Deze wil je juist kleiner en onbelangrijker maken. Je wilt rust creëren.

Mindfulness leert je in het moment te zijn. Alles waar je mee zit van je af te schudden. Dit maakt dat je rust kunt vinden in deze hectische wereld. Op zo'n moment kun je daar afstand van doen. Oefen je veel? Dan kun je dit op ieder gewenst moment toepassen. 

Hoe kan ik beginnen met mindfulness?

Zeker in het begin heeft mindfulness de nodige aandacht nodig. Alleen zo krijg je het onder de knie. Bovendien kun je het op ieder moment inzetten. Graag wil ik je doorverwijzen naar mijn training.

Hierbij gaan we samen aan de slag om rust en bezinning te creëren in dagelijks leven. De aandacht op jezelf en op het moment te richten. Door mijn persoonlijke begeleiding leer en doe je veel. Aanmelden kan vandaag al!

Conclusie - Mindfulness kan veel voor jou betekenen!

De hectiek van het dagelijks leven is niet niks. Niet iedereen is hier tegenop gewassen. Het gevolg? Meer mensen met een burn-out, stress en angsten. Je leven kan hierdoor beheerst worden.

Met mindfulness kun je de rust terugvinden. Door hier effectief mee aan de slag te gaan, leer je het toe te passen in de praktijk en op jouw dagelijkse bezigheden. Zou je hier begeleiding voor willen? Meld je vandaag nog aan voor mijn training. Neem vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag wat meer. 

Vraag hier meer info !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.