Rust bij zwangerschap, dat kan met Mindfulness

13-05-2021

Wat is Mindful Zwanger zijn?

Er komen echter ook veel voorbereidingen kijken bij een zwangerschap, nog bovenop je doorsnee, dagdagelijkse leven. Je zwangerschapshormonen gaan alle kanten op en soms worden eenvoudige dingen moeilijk. Dit houdt ons vaak tegen om de zwangerschap echt volwaardig te beleven.

Als je Mindful zwanger bent, heb je aandacht voor het moment en kan je contact maken met je lichaam en je groeiende baby.

Tips voor Mindful wwanger zijn

  • Wees extra vriendelijk voor je lichaam. 

Zeker nu dat je lichaam zo aan het veranderen is, is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en het met respect te behandelen. Probeer daarom extra aandacht aan je lichaam te besteden.

  • Blijf steeds positief. 

Positieve gedachten kunnen ervoor zorgen dat je je krachtiger en meer zelfzeker gaat voelen. Heb vertrouwen in jezelf en je capaciteiten. Je bent geliefd.

  • Leef in het Nu. 

Door je druk te gaan maken over wat er allemaal in de toekomst kan gebeuren vergeet je om van het moment te genieten. Uiteraard moet je plannen, maar maak je geen zorgen om zaken waar je nu nog niets aan kan veranderen.

  • Neem tijd voor jezelf.

Neem de tijd om even op je gemak adem te halen en alle stress en rush van het dagelijkse leven achter je te laten. Je kan mediteren of misschien een yoga sessie houden. Misschien heb je er nood aan nog eens een boek te lezen. Het maakt niet uit wat je doet, neem zonder schuld tijd voor jezelf.


Neem deze tips ter harte. Je bent misschien zelf niet zwanger, maar je kent vast iemand die het wel is. Laat haar deze tips weten. Je kan de tips ook toepassen wanneer je niet zwanger bent, want iedereen verdient wel wat zelfzorg. 

Veel liefs, 

Bettina!

Wil je meer weten over Mindfulness?