Tips: een verzorgd uiterlijk draagt bij aan uw zelfvertrouwen

02-04-2020

Slaap op je rug

De beste slaaphouding om rimpels te voorkomen, is slapen op je rug. Als je gezicht 's nachts tegen een kussen aangedrukt ligt, kan dit rimpels veroorzaken.

Dit geldt ook voor je borsten en décolleté: als je op je zij slaapt, ontstaan er verticale slaaprimpels tussen je borsten.

Vind je het toch moeilijk om op je rug te slapen, slaap dan op een zijden kussen.

Extra tip: Draag een speciale antirimpel nachtbeha om rimpels tussen je borsten te voorkomen.

Bescherm je huid tegen de zon

Veel en langdurige blootstelling aan de zon is de grootste oorzaak van rimpels.

Vergelijk maar eens de huid van de bovenkant van je arm die altijd aan de zon wordt blootgesteld met de huid van de onderkant van je arm, waar zelden of nooit de zon op schijnt en je ziet meteen welke invloed de zon op je huid heeft.

Rook niet

Roken is niet alleen nefast voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Het veroorzaakt vroegtijdige veroudering van de huid, waardoor je er een stuk ouder zal uitzien dan je in werkelijkheid bent.

Rook dus niet of stop ermee!

Maak eens een fruitmaskertje

Op zoek naar een natuurlijk maskertje voor de rijpere huid? Maak dan eens volgend fruitmaskertje dat verstevigend werkt tegen je rimpels :

 • Neem een rijpe banaan en mix ze fijn of prak ze fijn met een vork.
 • Voeg er vervolgens één eetlepel honing aan toe.
 • Breng dit mengsel aan op je gezicht en laat een kwartiertje inwerken.
 • Spoel daarna je gezicht af met warm water.

Ga naar de sauna

Saunagebruik is niet alleen zeer ontspannend, maar wordt ook gezien als gezond.

Sauna bevordert je bloedcirculatie en zorgt voor een goede doorbloeding van je weefsels en organen, omdat je aders door de hitte verwijden. Je hartslag gaat ervan stijgen, wat hetzelfde voordeel biedt als sporten. Bovendien heeft je huid een beterei doorbloeding en gaan je poriën zich openzetten, wat voor een reiniging van je huid zorgt.

Je afweersysteem verbetert, want je lichaam maakt meer witte bloedcellen en antilichamen aan door blootstelling aan de hitte van de sauna. Je zult minder snel een verkoudheid of griep opdoen.

Sauna is ook weldadig bij pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals jicht, reuma, artrose.

Bovendien heeft het een positief effect op je luchtwegen. Je ademhaling verbetert, omdat vastzittend slijm losgemaakt wordt en de doorbloeding van je luchtwegen verbetert. Als je aan astma lijdt, kan sauna het aantal aanvallen verminderen. Ook voor mensen met chronische bronchitis kan sauna dus een weldaad zijn.

Sommige onderzoeken spreken bovenstaande beweringen tegen, maar één ding staat vast: sauna werkt ontspannend en stressverlagend. Bij een bezoek aan de sauna komen er endorfines vrij, wat niet alleen voor een gelukkig gevoel zorgt, maar ook voor een betere slaap. Goed voor je gezondheid dus.

Home-made scrub voor je gezicht

 • Neem 2 soeplepels fijne kokossuiker en voeg hier voorzichtig wat olijfolie aan toe, totdat je een mooie pasta bekomt.
 • Reinig eerst je gezicht. Breng daarna de scrub op je gezicht aan en maak kleine zachte cirkelvormige bewegingen met één of twee vingers. Scrub niet rond je ogen, want je huid is daar te gevoelig.
 • Spoel af met warm water.

Extra tip: Je kunt aan je zelfgemaakte scrub eventueel ook nog wat rauwe honing of twee druppeltjes essentiële olie naar keuze toevoegen, afhankelijk van de geur waar je van houdt.

Gebruik honing

Honing is een natuurlijke suiker die je niet alleen onmiddellijk energie geeft, maar ook werkt op langere termijn. Dit is te danken aan de natuurlijke suikers die honing bevat, namelijk fructose en glucose. Glucose wordt zeer snel opgenomen en geeft je een echte energieboost, terwijl fructose langzamer wordt opgenomen en je dus langdurige energie geeft.

Je kunt honing ook als maskertje op je huid aanbrengen. Honing is vochtinbrengend en kenmerkt zich door zijn antibacteriële eigenschappen.

Honing draagt bij om nieuwe huidcellen aan te maken.

Gebruik bij voorkeur rauwe honing , want rauwe honing is niet verhit en onbewerkt, waardoor alle voedingstoffen er nog inzitten. Deze voedingstoffen zijn onder andere enzymen, Vitamine B, en essentiële mineralen. Rauwe honing smaakt niet anders dan verhitte honing.

Ga voor de aankoop van honing bij voorkeur naar de imker, zodat je zeker bent van goede kwaliteit.

Natuurlijk masker voor een gevoelige of verbrande huid

Heb je een gevoelige huid? Of heb je een beetje te lang in de zon gezeten? Probeer dan eens volgend natuurlijk maskertje dat je huid zal afkoelen, hydrateren en verzachten.

 • Neem 2 soeplepels yoghurt en 1 soeplepel havermoutvlokken en meng deze goed door elkaar.
 • Breng dit mengsel aan op je gezicht en laat het ongeveer een kwartiertje inwerken.
 • Spoel het vervolgens af met koud water.

Gebruik een dagcrème

Breng dagelijks - na een goede reiniging van je gezicht - een dagcrème aan.

Een dagcrème beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden, milieuvervuiling, verwarming en de zon. Bovendien zorgt een dagcrème ervoor dat je huid gehydrateerd wordt, zodat de vochtbalans van je huid optimaal blijft.

Dit is zeer belangrijk om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen. Een dagcrème met UV-bescherming zal je gezicht bovendien beschermen tegen de zon die ook één van de grootste oorzaken is van vroegtijdige veroudering. Gebruik ook altijd een dagcrème als basis van make-up.

Hou bij de keuze van je dagcrème altijd rekening met je huidtype. Je schoonheidsspecialiste kan je hierover raad geven.

Vermijd een hete douche of een heet bad

Douchen of een bad nemen in heet water is niet aan te raden, want hierdoor verslapt je huid. Bovendien wordt er dan veel vocht aan je huid onttrokken, waardoor deze droog wordt en dus sneller rimpels zal vertonen.

Extra tip: Als je graag wil ontspannen en toch een heet bad neemt, blijf er dan maximum 20 minuten in.

Neem wisseldouches

Zoals hiervoor reeds vermeld, is het nemen van een douche of een bad in heet water niet aan te raden. Een wisseldouche daarentegen is juist erg goed voor je huid, want het bevordert de bloeddoorstroming, waardoor de huid strakker wordt en een gezond kleurtje krijgt. Bovendien zorgt een wisseldouche ervoor dat er minder vet opgestapeld wordt. Het helpt tegen cellulitis.

Wissel om de paar minuten een warme temperatuur van 38 à 40 graden Celsius af met een koudere temperatuur onder de 20 graden Celsius.

Eindig altijd met koud water, zodat je poriën sluiten. Je zal er helemaal fit en verkwikt van worden.

Gebruik kokosolie / kokosvet

Alhoewel kokosolie of kokosvet uit verzadigde vetten bestaat, is kokosolie zeer gezond. Dit komt door het feit dat de vetten in kokosolie middellange keten vetzuren zijn. Dit zijn vetten die zeer snel opgenomen worden door het lichaam, waardoor je meer energie en minder vetopslag krijgt. Kortom: de ideale olie als je een gezond leven wil leiden.

Je kunt kokosolie ook als een maskertje op je haar aanbrengen. Je haar zal er dikker en sterker van worden en het zal een jeugdige glans uitstralen.

Extra tip: Koop biologische extra vierge kokosolie in glazen potten in de natuurwinkel.

Deze zijn van de beste kwaliteit.

Slaap voldoende

Als je voldoende slaapt, zie je er aantrekkelijker en jonger uit dan wanneer je een slaaptekort hebt. Tijdens je slaap herstelt je huid, maar als je onvoldoende slaapt, is je lichaam niet in staat om dit noodzakelijke herstelproces goed uit te voeren. Mensen die onvoldoende slapen, vertonen dikwijls hangende oogleden of kringen onder de ogen. Ze hebben een te bleke huid en meer rimpels.

Als je niet genoeg slaapt, loop je bovendien ook het risico om sneller dik te worden, omdat een slaaptekort het metabolisme trager doet werken.

Extra tip: 7 à 8 uur slaap per nacht is aan te raden om aantrekkelijk en gezond te blijven!

Natuurlijk masker tegen een droge huid

 • Neem de helft van een avocado, haal er het vruchtvlees uit en pureer dit.
 • Voeg er één soeplepel honing aan toe en meng dit goed.
 • Breng dit mengsel vervolgens aan op je gezicht en laat 10 minuutjes inwerken.
 • Verwijder het maskertje daarna met warm water.

Snakt je droge huid naar extra vocht ? Probeer dan volgend maskertje en krijg een zacht babyhuidje !

Gebruik een nachtcrème

Breng dagelijks - na een goede reiniging van je gezicht - voor het slapengaan een nachtcrème aan. Omdat je huid 's nachts geen invloeden van buitenaf te verwerken krijgt, herstelt ze 's nachts veel beter en sneller dan overdag. Bijgevolg kunnen de ingrediënten in je nachtcrème 's nachts optimaal hun werking doen, zodat je huid goed gevoed en hersteld wordt en je er bij het opstaan stralend uitziet.

Hou bij de keuze van je nachtcrème, net als bij je dagcrème, altijd rekening met je huidtype. Je schoonheidsspecialiste kan je hierover raad geven.

Extra tip: Lees op onze website de blog over de verschillende huidtypes eens na en bepaal eenvoudig zelf je huidtype.

Scrub regelmatig je huid

Wat betekent scrubben ?

Scrubben is een werkwoord afkomstig van het Engels en betekent letterlijk: schrobben of schuren. Als we onze huid gaan scrubben, betekent dit dat we de dode huidcellen gaan verwijderen. Dit is noodzakelijk, omdat onze huidcellen zich constant vernieuwen, waardoor er dode huidcellen achterblijven en onze huid er wat grauw kan gaan uitzien.

Waarom moeten we onze huid scrubben ?

Na zo'n scrub ziet je huid er terug stralend uit en voelt ze zachter aan. Bovendien worden je verzorgingsproducten beter opgenomen in de huid en voorkom je op het lichaam het ingroeien van haartjes.

Hoe vaak gebruik je een scrub?

Hoe vaak je een scrub moet gebruiken, is afhankelijk van je huidtype. Heb je een droge of gevoelige huid, scrub je huid dan maximum één keer per week. Is je huid normaal of eerder vettig, dan kan je dit twee keer per week doen. Bij een gelaats- of lichaamsverzorging zal je schoonheidsspecialiste meestal ook een scrub uitvoeren, afhankelijk van de verzorging die je gekozen hebt.

Extra tip: Maak eens zelf een scrub. Lees verder om te ontdekken hoe!


Home made scrub 


 • Neem 2 soeplepels zeezout en voeg hier voorzichtig wat olijfolie aan toe, totdat je een mooie pasta bekomt.
 • Voeg er eventueel twee druppeltjes essentiële olie naar keuze aan toe, afhankelijk van de geur waar je van houdt .
 • Reinig eerst je huid. Breng daarna de scrub op je lichaam aan en maak hierbij cirkelvormige bewegingen met je vingers. Je kunt hiervoor eventueel ook gebruik maken van een scrubhandschoen.
 • Spoel vervolgens af met warm water.

Scrub je lichaam altijd voor het ontharen. Niet erna, want het zout van deze scrub zou je pas onthaarde huid kunnen irriteren.

Bovendien worden je haartjes door het scrubben bevrijd uit de omgeven dode huidcellen, zodat het ontharen achteraf efficiënter verloopt en het risico op ingroeien van haartjes verkleind wordt.

Arganolie

Arganolie is een olie die wordt geperst uit de pitten van de arganboom.

De olie heeft een unieke samenstelling die haar geschikt maakt voor zowel culinair en cosmetisch gebruik. Arganolie verzorgt huid, haar en nagels.

Wanneer men dagelijks gebruik maakt van arganolie, gaat men rimpels verminderen en voorkomen, omdat de olie rijk is aan:

 • Verschillende antioxidanten
 • Voedende vitamine E
 • Essentiële vetzuren

Extra tip: Arganolie beschermt tegen de zon en de koude

Slaap in zijden lakens

Zijde is een dierlijke natuurvezel en bezit eigenschappen die onze huid en ons haar ten goede kunnen komen.

Zijde is vochtopnemend, temperatuurregulerend en kreukherstellend. Het voorkomt het ontstaan van plooien in het gezicht.

Dankzij de gladde structuur van zijde, ontstaat er geen wrijving tussen de lakens en je huid en haar. Je haar zal beter in model blijven en minder snel in de war geraken.

Bovendien zal het minder snel beschadigd geraken, want wrijving wordt beschouwd als één van de grootste oorzaken van haarbeschadiging. Al deze eigenschappen van zijde zorgen er dan weer voor dat je beter slaapt en na een goede nachtrust zie je er ook beter uit.

Ga voor minerale make-up

Minerale make-up biedt veel meer voordelen dan de gewone traditionele make up. Hier alle voordelen op een rijtje:

 • beter bestand tegen water
 • gezonder voor de huid
 • Beschermt de huid tegen vrij radicalen
 • Beschermt tegen de zon
 • gebonden met olie in plaats van met water
 • veelzijdig
 • langer houdbaar
 • Vormt geen haard van bacteriën

Er zijn verschillende cosmeticamerken op de markt die een uitgebreid gamma aanbieden.

Breng je make-up op de juiste wijze aan om niet ouder te lijken. Als je je make-up slecht aanbrengt, kan je wel 10 jaar ouder lijken.

Zie hier enkele foutjes en wat je kan veranderen:

 • Foute kleuren: gebruik geen grijstinten en donkerblauwe ondertonen, want deze kleuren laten je vermoeid lijken
 • Gebruik glans, maar niet teveel
 • Gebruik een minerale poeder, want deze maakt je huid egaler
 • Maak je wimpers niet te lang, want dit ziet er onnatuurlijk uit
 • Gebruik een niet te donkere kleur van minerale poeder of fond de teint

Extra tip: Gebruik altijd een dagcrème onder je make-up !

Eet koninginnenbrij

Koninginnenbrij, ook wel koninginnengelei of royal jelly genoemd, is een product dat afkomstig is van bijen. Het is een melkachtige substantie met een parelmoeren glans die tussen hun zesde en tiende levensdag door de voedersapklieren van de werkbijen afgescheiden wordt als voedsel voor de larven.

De gewone werkster- en darrenlarven krijgen deze koninginnenbrij slechts de eerste drie dagen als voeding, maar de koningin krijgt dit haar hele leven lang, waardoor ze veel groter en sterker is dan de andere bijen en bovendien ook veel langer leeft. Vandaar worden er aan koninginnenbrij tal van goede eigenschappen toegeschreven die ook voor de gezondheid van de mens veel zouden kunnen betekenen.

Koninginnenbrij is rijk aan vitaminen, eiwit­ten, glucose, vetten en mineralen in een zeer evenwichtige verhouding, zodat het een hoge voedingswaarde heeft.

Het versterkt het afweersysteem van de mens , werkt bloeddruk- en cholesterolverlagend en heeft een positief effect op de spijsvertering.

Bovendien geeft het meer energie en een optimistisch gevoel, zodat het een hulp kan zijn bij mensen die oververmoeid, gestresseerd, depressief of ziekteherstellend zijn. Voor sporters en studenten kan een kuur met koninginnenbrij leiden tot hogere prestaties.

Van koninginnenbrij wordt ook aangenomen dat het verjongend zou werken en het verouderingsproces zou kunnen vertragen.

Extra tip: Laat elke morgen ongeveer 1 gram koninginnenbrij smelten onder de tong. Je kan dit het hele jaar door doen voor een algehele versterking van je weerstand en ondersteuning van je gezondheid. Bij behandeling van een specifieke aandoening mag je de dosis verdubbelen als kuur.

Verjongend aardbeienmasker

Een aardbeienmaskertje ruikt niet alleen zalig, maar heeft ook nog een verjongend effect. Aardbeien bevatten immers veel vitamine C, waardoor de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt en je huid dus soepel en elastisch blijft.

Bovendien zitten er veel antioxidanten in aardbeien die je huid beschermen tegen vrije radicalen.

 • Neem een viertal aardbeien, maak ze goed schoon en prak ze fijn met een vork.
 • Voeg hieraan 1 soeplepel honing en 1 soeplepel yoghurt toe en meng dit goed.
 • Breng vervolgens dit mengsel aan op je gezicht en laat een kwartiertje inwerken. Spoel af met warm water.

Extra tip: Uiteraard breng je het maskertje aan op een vooraf goed gereinigd gezicht.

Tomatenpuree: een effectief middeltje tegen rimpels

Tomaten bevatten veel lypoceen, een krachtige antioxidant die vooral beschermt tegen huidveroudering veroorzaakt door de zon. Het stimuleert de aanmaak van procollageen, waardoor de structuur van je huid verbetert.

Tomatenpuree is een sterk geconcentreerde vorm van tomaten en bevat dus in verhouding ook zeer veel antioxidanten.

Het eten van tomatenpuree beschermt je trouwens in beperkte mate ook beter tegen de zon, wat de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering is.

Eet daarom dagelijks tien eetlepels tomatenpuree. Als je de smaak te fel vindt, kun je de tomatenpuree verdunnen met water.

Opgelet ! Doe dit niet als je een hoge bloeddruk hebt, want tomatenpuree bevat natrium (zout), wat je bloeddruk nog meer zou kunnen verhogen.

Extra tip: Voor de durvers of liefhebbers: als je er nog een eetlepel olijfolie aan toevoegt, is het positieve effect nog groter, omdat lypoceen beter wordt opgenomen in combinatie met vet.

Een gezond leven: hoe doe ik dat?

Ondertussen weten we allemaal dat voeding een van de belangrijkste factoren is om slank te worden onze slanke lijn te behouden.

Er zijn wel duizenden diëten op de markt, honderd dieet goeroes beweren dat ze het juiste voedingspatroon hebben gevonden.

Het juiste voedingspatroon bestaat niet, omdat we allemaal uniek en anders zijn, we hebben allemaal onze sterktes en zwaktes en elk lichaam heeft een ander metabolisme.

Maar er zijn wel bepaalde richtlijnen die heel belangrijk zijn om gezond slank te worden en te blijven.

"Richtlijnen naar een gezond slank leven"

Leer luisteren naar je lichaam

  • Als je goed luistert, vertelt je lichaam zelf wel wat het nodig heeft. Leer even stil staan bij je lichaam en vraag je af: "Wat heb ik nodig om mij goed te voelen ?" Dat kunnen misschien warme of koude gerechten zijn, vis of vlees, misschien vegetarische voeding, zoet of iets hartigs, ...

  Eet minstens 5 porties groenten per dag

  • Ons lichaam heeft vitaminen, mineralen en fytonutriënten nodig om optimaal te kunnen functioneren. Meestal eten we te weinig groenten, probeer zeker bij het middag- en avondmaal een grote portie groenten te eten.

  Bewerkt voedsel maakt je dik en is ongezond

  • Bewerkt voedsel wordt gemaakt door een fabrikant waar vaak suikers, vetten, zout, zetmeel en verschillende E- nummers zijn aan toegevoegd die schadelijk zijn voor onze gezondheid en maken dat we meer en meer honger krijgen en de kilo's eraan vliegen. We staan er niet bij stil, maar kijk maar eens in je eigen keukenkasten hoeveel bewerkte voeding er in staat.

  Eet 2 tot 3 stukken fruit per dag

  • Fruit is gezond en bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen maar bevatten ook fruitsuikers. Beperk u tot 3 stukken per dag.

  Vermijd de E-nummers in uw voeding

  • Als we voedingsmiddelen willen bewaren is het mogelijk dat de smaak, kleur, geur of structuur verandert. E-nummers zijn eigenlijk stoffen die deze eigenschappen langer kunnen tegenhouden, en die aan vele voedingsmiddelen worden toegevoegd. Maar sommige E-nummers hebben nadelen voor onze gezondheid, en kunnen ons veel klachten bezorgen.

  Eet gezonde koolhydraten

  • Koolhydraten zijn zetmeel en suikers, die eigenlijk de brandstof zijn voor ons lichaam.
  • Koolhydraten zijn ingedeeld in goede en slechte koolhydraten. Goede koolhydraten zitten boordevol vezels die essentieel zijn voor ons lichaam. Gebruik zoveel mogelijk gezonde koolhydraten.

  Drink veel water

  • Water drinken is heel belangrijk om een juiste balans te behouden tussen ons vochtverlies en de inname van vocht, daarom is het belangrijk om ons lichaam voldoende te voorzien van voldoende vocht. Als we vocht te kort komen kunnen allerlei klachten ontstaan.

  Eet gevarieerd

  • Om gezond te blijven hebben we verschillende voedingsstoffen nodig, daarom is het essentieel, om je voeding genoeg te variëren. Wat wel belangrijk is dat je rekening houdt met de juiste voedingscombinaties.

  Eet zoveel mogelijk biologisch

  • Bioproducten zijn gekweekt zonder enig gebruik van meststoffen of pesticiden. De verwerking ervan gebeurt zonder toevoeging van kleurstoffen, zoetstoffen of smaakversterkers.

  Doe gezichtsgymnastiek

  Je weet dat je lichaam langer jong en strak blijft als je regelmatig oefeningen doet, maar weet je dat dit ook mogelijk is met je gezicht ? Als je de spieren van je gezicht traint, krijg je op lange termijn het effect van een face-lift, maar dan zonder de pijn en het hoge kostenplaatje. Klinkt dat niet heerlijk ?

  Dankzij gezichtsgymnastiek worden je gezichtsspieren verstevigd, waardoor de contouren van je gelaat weer strakker worden. Bovendien wordt de door- bloeding van het gezicht gestimuleerd, wat voor een stralend uiterlijk zorgt.

  Gezichtsgymnastiek is iets waar je op elke leeftijd kunt aan beginnen; als je nog jong bent, voorkom je een verslapte huid en rimpels, maar ook als je al wat ouder bent en "het kwaad reeds is geschied", kun je echt nog wel vooruitgang boeken en het proces van veroudering omkeren door het verstevigen van de spieren in je gezicht.

  Een heel simpele oefening is allerlei gekke bekken naar jezelf in de spiegel trekken. Je zult jezelf dan ongetwijfeld ook toelachen, waardoor al je spieren in beweging komen en getraind worden.

  In de boekhandel zijn ook allerlei boeken verkrijgbaar waarin op een gedetailleerde wijze oefeningen staan die je thuis kunt toepassen om een strakker gelaat te krijgen. Pas deze dagelijks toe en je zult snel resultaat boeken. Als je weinig tijd hebt, kun je de gelaatsoefeningen ook gemakkelijk inpassen in je dagelijkse bezigheden; doe de oefeningen bijvoorbeeld tijdens het tv kijken, koken of auto rijden.

  Heb je liever wat begeleiding, volg dan een workshop gezichtsgymnastiek in groep. Gezichtsgymnastiek is niet alleen een superleuke hobby, maar het laat je er ook nog eens beter en jonger uitzien ! En zeg nu zelf, willen we dat niet allemaal ?

  Kokosolie / kokosvet : de natuurlijke make-up verwijderaar

  Wist je dat kokosolie (of kokosvet) niet alleen heel gezond is, maar ook gebruikt kan worden om je gezicht te reinigen en je make-up te verwijderen ? Kokosolie is een zachte reiniger die zelfs voor de huid rond je ogen en je oogleden gebruikt kan worden en in staat is om zelfs waterproof make-up te verwijderen.

  Het bevat veel antioxidanten die vroegtijdige veroudering voorkomen, zodat je huid soepel en elastisch blijft.

  Koop biologisch extra vierge kokosvet dat niet ontgeurd is. Dit laatste is zeer belangrijk om een goede kwaliteit te behouden.

  Je vindt deze meestal in glazen potten in de natuurwinkel.

  Neem een beetje kokosvet en laat het warm worden tussen je handen. Je zult merken dat het vet door de warmte van je handen vloeibaar wordt en dus olie wordt. Masseer dit over je gezicht. Voor je oogleden gebruik je een wattenschijfje waarop je het vet aangebracht hebt.

  Hoe aanbrengen

  Als het wattenschijfje in aanraking met je oogleden komt of je het even op je oogleden laat liggen, zal het vet door de warmte van je oogleden ook vloeibaar worden tot olie. Neem je oogmake-up eraf met de wattenschijfjes.

  Ga met één of meerdere tissues over je gezicht om je make-up te verwijderen. Spoel vervolgens je gezicht af met lauwwarm water; gebruik voor je gezicht een washandje en voor je oogleden nogmaals wattenschijfjes.

  Je gezicht kan daarna nog een beetje vettig aanvoelen, maar dit heeft als voordeel dat je optimaal kunt genieten van de weldaden van de kokosolie. Aangezien je 's avonds je make-up verwijdert, heeft het de hele nacht tijd om verder in je huid te trekken en sta je 's morgens op met een zalig zacht gezicht!

  Komkommer tegen gezwollen oogleden

  Last van gezwollen oogleden of wallen onder de ogen? Gebruik dan een komkommer! Komkommer heeft vochtafdrijvende eigenschappen, werkt verfrissend en zorgt ervoor dat je huid zich weer opspant.

  Neem een gekoelde komkommer en snijd hier 2 schijfjes van die je ongeveer een kwartiertje op je gesloten oogleden laat liggen. Als de schijfjes na een tijdje te warm worden door contact met je huid, kun je ze eventueel vervangen door nieuwe, frisse exemplaren, zodat je oogleden steeds lekker koel blijven. De koude is namelijk ook belangrijk om de zwelling te verminderen.

  Leg je lekker neer, sluit je ogen en relax !

  Rauwe honing tegen schrale lippen

  Voelen je lippen schraal en droog aan of zijn ze "gesprongen", zoals dit in de volksmond genoemd wordt ? Smeer dan wat rauwe honing op je lippen.

  Honing is immers vochtinbrengend en kenmerkt zich door zijn antibacteriële eigenschappen. Bovendien draagt honing bij om nieuwe huidcellen aan te maken.

  Gebruik bij voorkeur rauwe honing , want rauwe honing is niet verhit en onbewerkt, waardoor alle voedingstoffen er nog inzitten. Ga voor de aankoop van honing bij voorkeur naar de imker, zodat je zeker bent van goede kwaliteit.

  Je lippen zullen terug zacht aanvoelen.

  Karnemelk voor een jeugdig uiterlijk

  Iedereen kent wel het verhaal van de mooie Cleopatra dat ze haar schoonheid zou te danken hebben aan het baden in karnemelk.

  Of het ook waar is dat ze werkelijk een bad in karnemelk nam, kunnen we niet met zekerheid weten, maar we weten wel met zekerheid dat karnemelk zeer goed is voor de huid! Dit komt dankzij het melkzuur dat in karnemelk zit en als een scrub werkt, waardoor dode huidcellen verwijderd worden en je huid glad en zacht wordt.

  Een bad in karnemelk nemen zou wat te veel van het goede en onbetaalbaar zijn, dus houden wij het op een badje voor ons gezicht!

  Doe wat karnemelk in een kommetje en drenk hierin een washandje of wat wattenschijfjes. Breng het washandje of de wattenschijfjes met de karnemelk vervolgens aan op je gezicht en laat dit een vijftal minuutjes inwerken. Spoel daarna je gezicht af.

  Extra tip: Probeer eens volgend antirimpelmaskertje met karnemelk

  • Neem wat karnemelk en voeg hier één eierdooier en enkele druppeltjes citroensap aan toe.
  • Meng dit goed door elkaar en breng het vervolgens aan op je gezicht.
  • Laat dit maskertje een kwartiertje inwerken.
  • spoel het daarna af met lauw water

  Modderbad

  Een modderbad houdt in dat je je lichaam in modder dompelt of wentelt. Het nemen van een modderbad wordt ervaren als heilzaam voor je gezondheid en voor je schoonheid. Bovendien werkt een modderbad zeer relaxerend, waardoor je stress vermindert.

  Je bovenste huidlagen worden geactiveerd en gevitaliseerd door het wentelen in natuurlijke modder. Modder geeft ook warmte, waardoor je spieren en gewrichten soepeler worden, wat pijnstillend en genezend kan werken bij bijvoorbeeld reuma en artrose.

  In natuurlijke modder zitten veel waardevolle stoffen en sporenelementen die je huid er gladder en jonger doen uitzien en een positief effect kunnen hebben bij bepaalde huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld psoriasis en eczeem. Je huid wordt ook grondig gereinigd.

  Omdat het bezoeken van een modderbadplaats uiteraard niet altijd even praktisch en evident is, kan je een modderpakking laten doen bij je schoonheidsspecialiste. Na zo'n behandeling voelt je huid superglad en zacht aan en je voelt je helemaal ontspannen !

  Natuurlijk voetbadje

  • Neem een teiltje waar je beide voeten in passen en prak hierin 6 rijpe aardbeien fijn met een vork.
  • Voeg er vervolgens 4 eetlepels natuurlijk zeezout, het sap van een halve citroen en 6 eetlepels biologische pure arganolie aan toe.
  • Meng dit allemaal goed samen en voeg er vervolgens 10 tassen warm water aan toe zodat je een voetbadje bekomt.
  • Dompel je beide voeten minstens een kwartiertje onder in dit badje en geniet! Spoel je voeten daarna af met warm water.

  Natuurlijk handmaskertje

  Heb je last van droge handen ? Of wil je je handen gewoon eens extra verwennen ? Maak dan eens een handmaskertje, want niet alleen je gezicht, maar ook je handen kunnen de weldaden van een maskertje zeker goed gebruiken.

  Wat heb je nodig ?

  • 3 theelepels rauwe honing
  • 3 theelepels karnemelk
  • 2 theelepels olijfolie

  Hoe ga je te werk ?

  • Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Breng dit mengsel aan op je handen.
  • Laat dit ongeveer 10 minuutjes inwerken.
  • Spoel vervolgens je handen af met lauw water.

  Wat is het resultaat ?

  Je handen zullen er jonger uitzien, omdat je huid er intens van gehydrateerd wordt en rimpeltjes daardoor minder zichtbaar zullen zijn !

  Natuurlijk middeltje tegen cellulitis

  Er zijn in de handel veel producten verkrijgbaar tegen cellulitis, maar wil je graag zelf een natuurlijk middeltje maken om je cellulitis te behandelen of te voorkomen, gebruik dan etherische olie in combinatie met kokosvet. Zowel kokosvet als etherische oliën zijn in staat om zeer goed in de huid in te dringen, zodat je er prima resultaten mee bekomt !

  Voor de etherische olie kan je een keuze maken uit bijvoorbeeld geranium, jeneverbes, pompelmoes, venkel, zwarte peper, mandarijn, ...

  Meng twee druppeltjes etherische olie met 2 soeplepels kokosvet en masseer dit in op je huid. Masseer de te behandelen zones in cirkelvormige bewegingen in de richting van je hart. Door de massage zal het mengsel beter kunnen inwerken. Blijf masseren tot het goed in je huid ingetrokken is.

  Doe dit om te beginnen twee keer per dag gedurende minstens één maand. Daarna kun je een onderhoudsbehandeling van twee keer per week aanhouden.

  Extra tip: Als je nog nooit een bepaalde etherische olie gebruikt hebt, test dan vooraf eerst of je er niet allergisch voor bent. Doe dit door een druppeltje van de etherische olie op een wattenschijfje aan te brengen en dit vervolgens op de binnenkant van je pols te wrijven. Indien er binnen het half uur geen reactie optreedt, kun je veilig gebruik maken van de gekozen etherische olie.

  Natuurlijke bodycrème

  Maak je bodycrème zelf met natuurlijke ingrediënten. Het volgende receptje is heel simpel en je huid wordt er zijdezacht van !

  • Meng 2 eetlepels zoete amandelolie, 1 eetlepel niet ontgeurd extra vierge kokosvet en 1 eetlepel shea butter. Uiteraard gebruik je deze ingrediënten in biologische versie !
  • Laat het kokosvet en de shea butter eerst smelten door ze in een potje te doen dat je vervolgens in warm water zet . Deze methode wordt ook wel "au bain marie" genoemd als term bij het koken en ken je misschien wel. Een temperatuur van ongeveer 37 ° is reeds voldoende om het kokosvet en de shea butter te laten smelten.
  • Na het smelten kun je alle ingrediënten perfect mengen.
  • Vervolgens voeg je 5 druppeltjes vanille-extract toe, zodat je bodycrème heerlijk zal geuren.
  • Doe dit mengsel in een afsluitbaar potje en bewaar het op een koele, donkere plaats. Het vet en de shea botter zullen terug stollen en je bodycrème is klaar om gebruikt te worden !

  Deze bodycrème is intens hydraterend en voedend en bezorgt je een heerlijke zachte huid !

  Gebruik vaseline om je parfum langer te laten ruiken

  Vind je het ook zo jammer dat je favoriete parfum na het aanbrengen soms nogal vlug vervliegt en je het niet meer ruikt ? Probeer dan eens vaseline om de geur langer te bewaren en er extra lang van te kunnen genieten !

  Doe eerst een beetje vaseline op je hals of polsen en spray pas daarna je parfum erover. Dankzij de vaseline wordt je huid vetter en zal je parfum minder snel in je huid intrekken en opdrogen. Het resultaat hiervan is dat je parfum langer zal blijven ruiken !

  Avocadoschil tegen ruwe huidplekjes

  De huid van je ellebogen en hielen is dikwijls nogal ruw, maar dit kun je op een natuurlijke manier oplossen.

  Wrijf met de binnenkant van een avocadoschil over de ruwe huidplekjes en je huid wordt weer zacht en soepel, dankzij de oliën die zich in de schil bevinden.

  Groene thee voor sterke en witte nagels

  Heb je last van broze nagels die vlug afbreken? Zet dan een kopje groene thee, laat dit een beetje afkoelen tot de groene thee lauwwarm is en week er vervolgens ongeveer een kwartiertje je nagels in. Doe dit als kuur elke dag gedurende minstens één maand tot je verbetering merkt.

  Als je nog geen broze nagels hebt, maar deze wil voorkomen, is het voldoende om dit één keer per week te doen. Je zult merken dat je nagels extra sterk worden en mooier gaan glanzen.

  Bijkomend voordeel is dat het onderdompelen van je nagels in groene thee ook helpt tegen gele nagels.

  Natuurlijk middeltje tegen pigmentvlekken

  Pigmentvlekken zijn bruine, onregelmatige huidvlekken die vooral voorkomen op plaatsen die veel aan de zon blootgesteld worden, namelijk je handruggen en je gezicht. Ze worden ook wel levervlekken, zonnevlekken of ouderdomsvlekken genoemd. In de medische wereld gebruikt men voor pigmentvlekken de term lentigo.

  Pigment is een kleurstof die in je lichaam zit en kleur geeft aan je huid, je haar en de irissen van je ogen. Je huid maakt pigment aan om je te beschermen tegen zonlicht, waardoor je huid bruin kleurt. Als je huid echter teveel wordt blootgesteld aan de zon, kan er een ophoping van pigment ontstaan waardoor je pigmentvlekken krijgt.

  Naarmate je ouder wordt en je huid meer aan de zon blootgesteld werd, krijg je dus te maken met pigmentvlekken. Niet alleen de zon, maar ook het feit dat je hormonale activiteit afneemt met het ouder worden, blijkt een rol te spelen bij de aanmaak van pigmentvlekken.

  Bij zwangere vrouwen kunnen pigmentvlekken ontstaan doordat ze onder invloed van hormoonschommelingen teveel pigment aanmaken. Gelukkig verdwijnen dit soort pigmentvlekken meestal wel na de bevalling.

  Overmatige pigmentvorming kan eveneens veroorzaakt worden door medicijngebruik, huidinfecties, huidverwondingen of huidirritaties bij gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

  Let ook op bij het gebruik van parfum in de zon ! Bepaalde bestanddelen ervan kunnen in combinatie met zonlicht een fototoxische reactie (schadelijke werking van lichtstraling) veroorzaken, waardoor je pigmentvlekken krijgt. Gebruik daarom geen parfum op plaatsen waar je huid blootgesteld wordt aan de zon. Dit geldt eveneens voor badoliën op basis van bepaalde etherische oliën, zoals bijvoorbeeld citrus, lavendel, bergamot, ...

  Minder voorkomend, maar eveneens een oorzaak van pigmentvlekken zijn bepaalde ziekten, zoals de ziekte van Addison, wat een hormoonaandoening van de bijnieren is. Ook bij hemosiderose kunnen pigmentvlekken ontstaan; dit is een ziekte waarbij je lichaam teveel ijzer opslaagt in de alvleesklier, lever, milt, hart of huid.

  Wil je graag op een natuurlijke wijze iets doen tegen deze ontsierende pigmentvlekken? Maak dan een mengsel van biologisch melkpoeder, rauwe honing, biologische amandelolie en vers citroensap van biologische citroenen.

  • Neem van elk ingrediënt een gelijk deel, afhankelijk van de hoeveelheid die je nodig hebt, bijvoorbeeld telkens één soeplepel.
  • Breng dit mengsel aan op de te behandelen pigmentvlekken en laat het een twintigtal minuutjes inwerken.
  • Spoel vervolgens af met water.
  • Doe dit dagelijks om resultaat te bekomen.

  Natuurlijk middeltje tegen acné

  Heb je last van acné en gebruik je liever niet al die chemische middeltjes die ze in de handel verkopen? Smeer je acné huid dan elke avond voor het slapen gaan in met aloë vera sap!

  Aloë Vera is gekend voor zijn ontstekingsremmende, hydraterende, verzachtende en genezende werking en daarom ook een uitstekend natuurlijk middeltje tegen acné !

  Als je een Aloë Vera plant in huis hebt of er eentje gaat kopen (te koop in de meeste tuincentra), kun je zelf het sap uit de bladeren halen. Dit doe je door er een blad af te snijden en dit in de lengte te halveren. Vervolgens kun je het geleiachtige sap eruit schrapen met een lepeltje.

  Als je dit te omslachtig vindt, kan je Aloë Vera gel ook gewoon in de biowinkel kopen.

  Reinig vooraf eerst goed je gezicht en breng daarna het aloë vera sap aan op je gezicht. Vermijd hierbij de huid rond je ogen. Doe dit elke avond voor het slapen gaan.

  Natuurlijk maskertje voor stevige en jonge borsten

  Wat heb je nodig ?

  • biologisch ei
  • 1 eetlepel biologische yoghurt
  • 1 eetlepel natuurlijke 100% pure vitamine E olie (te koop in de biowinkel)

  Hoe ga je te werk ?

  • Meng de ingrediënten samen in een kommetje.
  • Breng dit mengsel al masserend aan op je borsten en laat het een twintigtal minuutjes inwerken, terwijl je ontspannen op je rug gaat liggen.
  • Spoel daarna af; begin eerst met lauw water om het masker goed te kunnen verwijderen, maar eindig met koud water zodat je borsten door het schrikeffect van de koude nog extra verstevigd worden.
  • Maak je borsten daarna voorzichtig droog met een schone handdoek.

  Wat nu? 

  Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

  Ik wil je graag op weg helpen met een behulpzaam telefoontje! Samen kunnen we dan op zoek gaan hoe jij het beste uit je leven kan halen en je levenskwaliteit kan vergroten zodat je terug gelukkig kunt genieten van het leven.

  Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!