Tofu met kokos

26-08-2021

Benodigdheden (1 pers)

  • 100 gram tofu
  • 1 koffielepel kokosvet, olijfolie of roomboter
  • 100 gram bloemkool.
  • 20 gram rode linzen
  • Halve paprika
  • 1 tomaat
  • 100ml groentebouillon
  • 100ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Gember
  • Peper en zout
  • Handjevol cashewnoten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd de ui en paprika en laat deze kort aanbakken in een pan met wat kurkuma.
  3. Voeg alle kruiden samen, buiten de kurkuma, en voeg het samen met de knoflook. Wanneer de ui en paprika zacht zijn voeg je de kruiden er aan toe.
  4. Bak alles enkele minuutjes en voeg dan alle vloeistof toe. Ook de linzen mogen erbij. Laat dit voor 20 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen.
  5. Wanneer de oven is voorverwarmd mag de tofu hier 10 minuutjes in tot hij goudbruin is. Ook de cashewnoten mogen hierbij om te grillen.
  6. Maak van de bloemkool rijst door hem even door de blender te halen tot hij de grootte heeft van rijstkorrels. Bak dit even aan in de pan tot het zacht is.
  7. Wanneer dit alles klaar is, voeg je alles samen en smullen maar!

Smakelijk en smullen maar.

Liefs Bettina

.