Waar is EFT goed voor?                   Zo kom je erachter of EFT therapie iets voor jou zou kunnen zijn!

10-03-2022

EFT therapie - grote kans dat deze therapievorm bekend voorkomt bij je. De afgelopen jaren is hier steeds meer bekend over geworden. Over de therapie zelf, maar ook over de effectiviteit hiervan. Wat duidelijk naar voren is gekomen, is dat EFT geen fabeltje of zweverig is. Er zijn genoeg succesverhalen.

Doordat de therapie bekend staat om zijn effectiviteit, is het zeer breed in te zetten; niet alleen bij mentale problematiek, maar ook fysieke pijnen of belemmeringen kunnen hiermee verminderd of zelfs verholpen worden. Dit maakt EFT therapie zeer breed. Draag jij op dit moment een zware last met je mee? Dit kan als een zware rugzak voelen, die je maar niet neer kunt zetten.

Zeker na het volgen van meerdere therapieën, kan je al vrij snel de hoop verliezen. Bij deze wil ik je vragen om dit nog niet te doen. Lees eerst eens waar EFT goed voor zou kunnen zijn.

Waar is EFT goed voor? In dit blogbericht krijg je antwoord op deze vraag. Daarbij kom je er dus ook achter of EFT therapie iets voor jou is. Misschien herken je jezelf in de onderstaande situaties. 

Verwerking van heftige of traumatische gebeurtenissen

Heftige of traumatische gebeurtenissen - je draagt ze altijd met je mee. Zo kunnen deze gebeurtenissen nachtmerries, concentratieproblemen of somberheid veroorzaken. Bovendien voelt het als een zware last, die gedurende de dag op jouw schouders drukt. Daar wil je vanaf.

Veel therapieën zorgen voor terugkerende beelden of zijn niet effectief genoeg. De gebeurtenissen kunnen daardoor in jouw hoofd blijven hangen. EFT therapie volgen doorbreekt deze cirkel.

EFT gaat samen met tappen; tikken met de vingers op het lichaam. Tegelijkertijd word jij uitgedaagd, om deze gebeurtenissen hardop uit te spreken. Op deze manier kunnen deze eerder verwerkt worden en keert na verloop van tijd de rust weer terug. 

Medicijngebruik verminderen of stoppen 

Dokters en huisartsen schrijven vandaag de dag steeds meer medicijnen voor. In sommige gevallen zijn deze niet effectief genoeg of is het effect voor korte duur. Voorbeelden hiervan zijn medicijnen voor chronische pijnen.

EFT therapie kan het medicijngebruik verminderen of zelfs stoppen. Lichamelijke blokkades kunnen een trigger voor deze pijn zijn. EFT tappen blokkeert deze lichamelijke blokkades. Hiermee wordt de pijn effectief verminderd en kunnen de medicijnen afgebouwd worden. Hoe fijn is dat vooruitzicht? 

  Terug vertrouwen krijgen in een therapievorm 

  Heb jij de afgelopen jaren meerdere therapievormen gevolgd, en zijn deze niet of nauwelijks aangeslagen? Wat is dat frustrerend. Je zoekt naar een remedie voor de klachten die je op dit moment ervaart. Wanneer dit niet aanslaat, kan je je al gauw verliezen. Dat is geen onlogische gedachte.

  Jouw vertrouwen is wat dat betreft beschadigd. Ook hier dient EFT therapie voor. Het terugkrijgen van jouw vertrouwen in een therapievorm. Door de effectiviteit hiervan zal je al gauw merken dat het aanslaat. Hierdoor durf je je wellicht meer open te stellen, waardoor er gewerkt kan worden aan jouw herstel. 

  Negatieve cirkels doorbreken

  Vrij onbewust kan je in een negatieve cirkel belanden. Met name stress kan dit veroorzaken. Daarbij kunnen werk- of privésituaties hier ook aan bijdragen. Vaak zit je een bepaald ritme, waar je zelf maar lastig uitkomt. Je zoekt naar een remedie om negatieve patronen te zien en te doorbreken.

  EFT therapie volgen is daar goed voor. Het stelt jou in staat om deze patronen in te zien en vervolgens te doorbreken. Daarbij kan je je beter ontspannen. Hoe mooi zou dat zijn? 

  Zelf EFT therapie volgen? Ik help je graag

  Bovenstaande situaties geven duidelijk weer waar EFT goed voor zou kunnen zijn. Veelbelovende resultaten zijn voorgaande jaren duidelijk naar voren gekomen. Wat je hier ook uit kunt opmaken, is hoe breed EFT therapie ingezet kan worden.

  Ook als je zelf niet in de bovenstaande situaties herkent, kan het van grote waarde voor jou zijn. Waarom zou je het proberen? Mocht jij deze stap durven te zetten, dan kan ik jou hierbij helpen. Door middel van persoonlijke begeleiding, gaan we samen aan de slag met EFT therapie. Die zware last hoef je niet alleen te dragen. Daar mag je hulp bij vragen. Meld je vandaag nog aan voor een EFT therapietraject. 

  Waar is EFT goed voor?

  Waar is EFT goed voor? Mocht je hier nog weinig informatie over hebben gehad, kan ik me voorstellen dat je hier wat vraagtekens bij hebt. Als andere therapieën niet werken, waarom EFT dan wel?

  In het blogbericht is duidelijk naar voren gekomen hoe breed EFT therapie in gezet kan worden. Mocht jij jezelf niet herkennen in de bovenstaande situaties, dan is dat niet erg. Neem vooral contact op voor vragen. 

  Maak nu een gratis kennismakingsgesprek 

  Laatste berichten in onze blog

  Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

  Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

  De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.