Waarom EFT toepassen bij een burn-out?

03-03-2022

Een burn-out - vandaag de dag krijgen steeds meer mensen hiermee te maken. Het is dan ook geen vreemd verschijnsel. Met de grote maatschappelijke druk, proberen we met alle macht de ballen zo hoog mogelijk te houden. Daarbij krijgen we ook te maken met de nodige tegenslagen. Laat staan de nodige stress en spanningen die daarbij komen kijken. In het begin kunnen we ze managen, maar al gauw is dat niet meer te doen.

Deze aspecten bij elkaar opgeteld, maken dat we terecht kunnen komen in een burn-out. Misschien is dit iets wat jij herkent. Om er weer bovenop te kunnen komen en het nodige te verwerken, zijn er meerdere therapieën en soms zelfs medicijnen die aangeboden.

Niet altijd met succes. In het kader daarvan kan de zoektocht naar een effectieve therapie lastig zijn. Kamp jij op dit moment met een burn-out of met de nodige stress? Je hoeft het niet meer alleen te doen. EFT therapie kan je daarbij helpen. Waarom EFT toepassen bij een burn-out? Dat lees je in dit blogbericht.

Waarom EFT toepassen bij een burn-out?

Gebukt gaan onder langdurige stress en spanning kan leiden tot een burn-out. Tel daar ook nog eens de maatschappelijke druk van vandaag de dag bij op. Dat maakt het er niet makkelijker op.

Hierdoor kampt een grote groep mensen met een burn-out. Hoewel steeds meer jonge mensen hiermee te maken krijgen, speelt over het algemeen leeftijd geen rol. Wanneer je hiermee kampt, heb je in de meeste gevallen therapie nodig. Patronen dienen doorbroken te worden en vaak is er ook het een en ander om te verwerken. EFT therapie staat onder andere bekend om zijn effectiviteit en zou dus helpend kunnen zijn.

Waarom EFT toepassen bij een burn-out? Waarom zou deze therapie effectiever kunnen werken? Hieronder vind je een aantal punten. 

Uitspreken van emoties of gevoelens

Wat de oorzaak kan zijn van een burn-out? Wie zal het zeggen. Ieder mens is tenslotte verschillend. Wat je wel vaak terug ziet, is dat langdurige stress en over de grens gaan meespelen. Dit kans soms zelfs een proces van jaren zijn.

Daar bovenop spelen ook emoties en gevoelens mee. Deze zijn vaak lang opgekropt en krijgen niet de ruimte. Daar kan EFT een grote rol bij spelen.

Door tijdens het EFT tappen deze gevoelens en emoties uit te spreken, kunnen deze na verloop van tijd een plekje krijgen. Bovendien valt er een last van je schouders af. Dit kan bijdragen aan jouw herstel.

Verwerking

Een burn-out ontstaat niet altijd door maatschappelijke druk. Zo kan het ook een gevolg zijn van heftige gebeurtenissen die zich achter elkaar hebben afgespeeld. Vaak worden deze niet of nauwelijks verwerkt. Ook dit kan zorgen voor stress en spanningen.

Tijdens het tikken word je als het ware uitgedaagd om terug te gaan naar die gebeurtenis en naar dat gevoel. Je leert deze uit te spreken en hardop te vertellen. Dit draagt bij aan de verwerking hiervan. Dat maakt dat het bijdraagt aan het herstel van een burn-out.

Effectief

Als laatste mag de effectiviteit van EFT therapie niet onbenoemd blijven. Hoewel ieder zijn of haar proces er anders uitziet. Veel therapieën hebben een lange adem en werken na verloop van tijd niet of nauwelijks.

Bij EFT therapie zit dat anders in elkaar. Doordat je wordt uitgedaagd om je gevoelens hardop uit te spreken, terug te gaan naar bepaalde gebeurtenissen en door het EFT tikken, kunnen we spreken van effectiviteit. Dit wil niet per definitie zeggen dat bepaalde klachten direct of permanent verdwijnen. Dit werkt namelijk bij iedereen anders. 

Kamp jij met een burn-out? 

Meld je aan voor het volgen van EFT!

Een burn-out is niet zomaar een kleinigheidje. Behalve dat er veel aan vooraf kan gaan, mag de burn-out zelf ook niet onderschat worden. Vaak moeten werk of hobby's een tijdje stopgezet worden en kan het veel emoties losmaken.

Kamp jij met een burn-out en ben je in het kader daarvan op zoek naar een effectieve therapie? In het bovenstaande overzicht heb je kunnen lezen waarom EFT kan helpen bij een burn-out. Hiermee kan het ook voor jou een groot verschil maken.

Dit proces hoef je niet alleen te doorstaan. Door je aan te melden voor het EFT traject, ga ik jou hier persoonlijk bij begeleiden. 

Omgaan met een burn-out, dat is al lastig genoeg. Zeker als gevolgde therapieën niet of nauwelijks aanslaan. Het kan je machteloos laten voelen.

Of EFT iets kan bijdragen aan een burn-out? We kunnen inmiddels concluderen van wel. In het blogbericht heb je kunnen lezen waarom dit zo helpend zou kunnen zijn. Mocht jij hiervoor open staan, meld je dan vandaag nog aan voor het volgen van een EFT traject. Ik help jou graag! 

Meer info! 

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.