Wanneer ben je spiritueel verlicht?

01-11-2020

Spiritueel ontwaken in een notendop

Over spiritueel ontwaken wordt vaak gedacht dat dit eenmalig voorkomt in je leven. Niets is minder waar. Je lichaam is constant aan het veranderen en zoekt telkens weer zijn ware natuur op. Het is jouw taak dat te erkennen zodat je er bewust mee kan omgaan.

Vaak gebeurt er iets negatiefs in een persoon zijn leven, waardoor hij dieper in zichzelf gaat kijken en zo zichzelf tegenkomt. Vaak gaat de persoon door het negatieve beseffen wat hij wel wil en waar hij naar verlangt: zijn ware natuur. Als je jouw gedachten dan in lijn legt met die ware natuur, kom je tot een spirituele ontwaking.

Het is een belangrijk kenmerk van spiritueel ontwaken: je kan het niet timen. Het gebeurt vaak op de momenten dat je het niet verwacht en je kan het niet echt forceren. Wel kan je op dit moment voelen dat je geen genoegen krijgt van de wereld. Daarmee bedoel ik dat je aanvoelt dat al het geld, al het lekker eten en al die materiële dingen niet langer is wat jou gelukkig maakt.

Hoe kan je zelf spiritueel ontwaken?

Niet alleen je lichaam wordt ouder, ook je geest wordt ouder, maar vooral wijzer. Je geest kan alleen evolueren door je connectie met je innerlijke en je ervaringen. Zoveel te meer je een connectie maakt met je geest, zoveel te beter je zal snappen dat er een transformatie kan plaatsvinden. Op die manier zal je meer geluk, vrede, blijdschap en vrijheid ervaren.

Enkele symptomen die tonen dat jij klaar bent om spiritueel te ontwaken

-Je bent gevoeliger

-Je vraag je meer dingen af en bent nieuwsgierig

-Je wilt van de wereld een betere plaats maken

-Je bent je bewust van je negatieve gewoonten

-Je vindt geen voldoening in je job

-Je wil meer alleen zijn

-Conversaties leiden nergens toe

Wat is het voordeel van spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken kan soms voelen als een hele reis naar jezelf die veel moeite kost. Sommige spirituele ontwakingen duren langer en kosten daardoor ook meer moeite. Wat elk spiritueel ontwaken wel heeft, is dat er tal van voordelen aan verbonden zijn. Laat me die even op een rijtje zetten voor jou.

-Je voelt je meer een met iedereen en de wereld

-Je bent meer zelfbewust en maakt zaken bewuster mee

-je bent rustigere en voelt je in vrede met de wereld

-Je hebt meer empathie voor mensen

- Je hebt minder plaats voor negatieve gevoelens

- Je geest is verruimt

- je leven lijkt meer betekenis te krijgen

Verschillende stadia van spiritueel ontwaken

Spiritueel ontwaken gebeurt natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Je gaat door verschillende stadia die je allerlei dingen doen voelen. Er wordt vaak gesproken over zeven belangrijke stadia, maar dat is voor iedereen én voor elke ontwaking anders. Soms zal je zien dat het wat sneller gaat en je enkele stadia kan overslaan. Andere keren zal je merken dat je blijft steken bij een stadium en dat wat langer duurt. Dat is allemaal perfect normaal en zal ook voor jou uiteindelijk geluk brengen.

Stadium 1: Je voelt je verloren en ervaart soms ongeluk

Wanneer je een contrast in je leven ervaart, kan het gaan om een negatieve ervaring, maar ook om een verandering in je dagelijkse routine. Beide kunnen leiden tot een zoektocht in jezelf. Je zoekt naar iets, maar weet nog niet dadelijk wat het is. Je kan een leeg gevoel ervaren door een contrast, maar ook gewoon plots zonder duidelijke reden.

Stadium 2: Je perspectief verandert

Je bent naar je eigen realiteit beginnen kijken om een heel andere manier. Je ziet dat al die spullen, geld en leugens niet altijd de oplossing zijn en je geluk kunnen brengen. Je ziet dat de maatschappij vaak illusies creëert die niet logisch zijn en ook echt gewoon illusies zijn. Je gaat je op die manier ongelukkiger voelen en hebt het gevoel dat je niets kan doen aan al die negativiteit. Je begint het leven op een andere manier te zien en wordt je bewuster van het ware leven.

Stadium 3: Je zoekt antwoorden en betekenis

Je begint je af te vragen waar de waarheid zit en wat het ware bewustzijn is. Je begint je allemaal diepere vragen te stellen over het doel van het leven, je lot, en de betekenis van het leven in het algemeen stel je in vraag. Je gaat op verschillende manieren op zoek naar de waarheid en betekenis van je leven.

Stadium 4: Zoeken naar antwoorden en doorbraken ontdekken

Nadat je tijd hebt genomen al die vragen te stellen en er een antwoord op te zoeken, merk je dat er antwoorden bestaan. Je zoekt en vindt enkele geleerden, oefeningen en gewoontes die je tot rust kunnen brengen. Je voelt een verandering in je oude patronen en ontdekt op die manier verandering in je leven. Je ervaart verlichting die je toont wat het kan zijn om je ware natuur te kennen. Op die manier voel je geluk, rust en connectie met jezelf.

Stadium 5: Verwarring en je terug verloren voelen

Doordat alles in het leven zo snel gaat, zal je zien dat je in het begin heel snel bijleert, zoals stap 4 aangeeft. Ook zal je merken dat je soms gewoon even 'geen zin' hebt. Dat is prima. Je zal het gevoel krijgen dat je toch niet juist bent en dat heel die ontwaking niets voor jou is. Je voelt je op die manier terug verloren en gaat op zoek naar andere manieren. Dat is prima en perfect normaal. Het is logisch dat niet alles ineens vanzelf een altijd even eenvoudig gaat. Je zoekt naar authenticiteit en dat duurt even. Je moet het de tijd geven je hele leven en lichaam te doordringen en zo een vast waarde laten innemen in je leven. Je zal momenten ervaren waar je minder positief staat en er minder in gelooft. Dat is prima. Blijf vooral zoeken en blijf gemotiveerd jouw rust en bewustzijn te vinden.

Stadium 6: Je gaat dieper in jezelf zoeken

Je gaat niet langer opzoek naar antwoorden in de wereld. Je zoekt de antwoorden nu bij jezelf. Doordat je voelt dat er vanbinnen verschillende dingen werken en veranderen, kan je gaan zoeken wat het is dat net zo goed werkt voor jou. Op die manier vind je misschien je weg tot yoga, meditatie, mindfulness of andere hulpmiddelen om bij je ware zelf te geraken.

Stadium 7: Integratie in je leven, rust en geluk

Integratie is zeer belangrijk. Het betekent dat je de lessen die je in de andere stadia leerde, gaat toepassen en in het dagelijks leven als normaal gaat ervaren. In het begin zal die integratie bewust gebeuren, maar na een tijd zal die spontaan geïntegreerd zijn in je leven. Je zal ontdekken dat je je toch anders voelt dan eerst en dat je een verandering ziet in je diepste zelf. Je kent jezelf, proficiat.

Wat nu?

Ik kan me inbeelden dat je deze informatie hierboven interessant vond, maar niet dadelijk weet hoe je ze stap voor stap kan toepassen. Ik heb daarvoor de oplossing.

Ik wil je graag op weg helpen met mijn mindfulness training. Die gaat stap voor stap tonen hoe jij een goed spiritueel pad kan bewandelen.

8 weken lang, vol video's, tips, recepten, meditaties... en zoveel meer.

Je kan gewoon het gemakkelijke pad volgen!

Klik hier om te training te bekijken.

Succes!

PS: als je nog vragen hebt, stel ze zeker!