Wat is elektromagnetische straling?

05-04-2020

Technologie, het is altijd en overal daar... is dat jou ook al opgevallen? Het gekste is nog dat we ons vaak niet eens bewust zijn van de technologie die rond ons 'zweeft'. 

Ja, 'zweven' is echt het juiste woord. Lees even verder als je wil weten wat ik net bedoel. 

Een beetje wetenschap

Elektriciteit veroorzaakt verschillende soorten velden en stralingen. Een kort overzicht:

Een elektrisch veld wordt veroorzaakt door alle leidingen waar elektrische spanning op staat. Denk aan de elektriciteitsleidingen in je muur. Er moet geen toestel aangesloten zijn op de leiding om een veld te creëren.

Een magnetisch veld wordt dan weer veroorzaakt wanneer er wél een toestel op je leiding is aangesloten. Het is juist de elektrische stroming die het magnetisch veld veroorzaakt.

Elektromagnetische straling wordt veroorzaakt door de hierboven vermeldde velden.

We hebben het hierbij meer specifiek over hoogfrequente straling. Dat zijn alle vormen van straling die gebruikt wordt voor draadloze communicatie, denk aan je gsm, wifi, en de radio.

Waarom is elektromagnetische straling belangrijk?

We krijgen steeds meer en meer te maken met elektromagnetische straling. Steeds meer apparaten werken immers draadloos.

Er is nog veel onbekend over de invloed van elektromagnetische straling en er bestaat enige ongerustheid over de invloed ervan op onze gezondheid. Symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, gespannenheid, depressie, enz. worden wel vaker genoemd als mogelijke gevolgen van een gevoeligheid voor elektromagnetische straling.

Wat kunnen we doen tegen elektromagnetische straling?

Elektromagnetische straling kan je niet volledig uitsluiten uit je leven. Een groot deel van de straling waarmee je te maken krijgt, heeft immers zijn bron niet binnen je eigen woning. De straling van bijvoorbeeld de wifi van je buren of een zendmast in je buurt komt eveneens je huis binnen.

Wel kan je enkele maatregelen nemen om de straling in je woning te verminderen:

  • Gebruik wanneer mogelijk, zoals voor het internet, een kabel.
  • Zet je draadloze router in een ruimte waar je niet zo vaak komt. De garage eventueel, of een berging.
  • Steek je gsm niet voortdurend in je broekzak en leg hem 's nachts niet op je nachtkastje. Gebruik je hem als wekker? Dan kan je hem op vliegtuigstand zetten om de straling te verminderen.
  • Gebruik aluminiumfolie om straling tegen te houden.

5G, de nieuwste elektromagnetische straling

5G is het een nieuwe vorm van mobiel netwerk, namelijk de vijfde generatie. 4G ken je misschien wel al, daarop surf je met je smartphone wanneer er geen wifi beschikbaar is.

5G zorgt ervoor dat je data en gegevens nog sneller worden doorgegeven. Het is betrouwbaarder en zorgt ervoor dat je batterij langer meegaat.

Enkel voordelen zou je denken, maar niets is minder waar.

Er komen echt wel nadelen bij kijken. 

Zo kan 5G kan volgens de EU vanaf 2020 worden gebruikt in grote steden in België. 

Er werd een oproep gedaan aan de Europese Unie van wetenschappers en artsen, die waarschuwen voor de gevaren. Zij zeggen dat het zal leiden tot meer blootstelling aan elektromagnetische straling, waar wij helemaal niet voor hebben gekozen! Ze moeten meer stilstaan bij de gevolgen, vooraleer ze het overal gaan gebruiken.

Ook de belangen van ons, de mensen, zijn belangrijk.

Niet alleen onze gezondheid komt in de problemen, ook het milieu.

Er komen meer masten bovenop die masten die er al staan voor 2G, 3G, 4G, wifi...
Dit zorgt alleen maar voor meer straling, die schadelijk is voor onze gezondheid. De overheden en wetenschappers weten nog steeds niet aan hoeveel stralingen wij net worden blootgesteld bij 5G. Er moet dringend eerst duidelijkheid ontstaan vooraleer 5G de nieuwe norm kan worden.


Bescherm jezelf nu tegen elektromagnetische straling 

Wat voor jou?

Als je echt zeker wil zijn dat 5G en andere elektromagnetische straling wordt tegengehouden, lees dan zeker even over de Harmonic Quantum Resonance Technology Card (HQRT).

Het helpt je de EMF stralingen van 3G, 4G en binnenkort 5G te verminderen en bestrijden.

Klik op de knop hieronder om naar de Harmonic Quantum Resonance Technology Card (HQRT) te gaan.