Wat kunnen we leren van Edel Maex

29-05-2020

Ik heb de afgelopen tijd echt geleerd dat Mindfulness me rust kan geven en me kan helpen met de dagelijkse zorgen. Weet je wie voor mij een echte inspiratie was? Edel Maex. Door zijn inzichten en zijn verhalen, heb ik zelf veel kunnen inzien over Mindfulness. Hij schreef ook veel boeken. Ik wil je graag wat vertellen over hem.

Mindfulness beoefenen vraagt veel geduld en oefening, maar wanneer je jezelf openstelt ga je zien hoe het jou kan helpen. Probeer daarom ook open te staan voor de informatie die ik je ga geven over Edel, zo kan jij sneller resultaat zien van Mindfulness. 

Wie is Edel Maex?


Een open geest kan je helpen!

Ik heb Edel Maex leren kennen als een Belgische grondlegger van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Hij is als een van de eerste Belgen begonnen met de acht weken training te volgen en erna te geven aan mensen. Die acht weken training werd oorspronkelijk in het leven geroepen door Jon Kabat-Zinn. Het is een bekende methode, die ik ook gevolgd heb en je ook kan aanbieden.

Wat doet Edel Maex?


Maar, terug naar meneer Maex. Hij werkt samen met het ziekenhuis ZNA Middelheim in Antwerpen. Hij werkt daar in de stresskliniek en algemene psychiatrie. Als je daarover nadenkt wil dat zeggen dat Mindfulness echt wel nuttig is en wetenschappelijk onderbouwd is. Hij geeft daar meditaties en luistert naar mensen die hulp kunnen gebruiken. Hij heeft al veel succesvolle Mindfulness trainingen gegeven.

Hij werkt niet alleen in het ziekenhuis, maar is ook actief als schrijver. Hij schreef verschillende boeken over Mindfulness, maar ook over het Boedhisme en religies. Edel Maex is heel goed in het schrijven met beeldtaal. Dat maakt zijn boeken zo duidelijk en interessant om te lezen. Ik kan me altijd perfect inbeelden wat hij bedoelt, omdat hij het zo visueel voorstelt.

Boeken van Edel Maex


Zijn eerste boek over Mindfulness noemt 'Mindfulness: in de maalstroom van je leven'. Hij schreef het boek in 2006 en gaat over hoe je de rust en helderheid kan opzoeken door Mindfulness te beoefenen. Hij legt op een heel duidelijke manier uit hoe je Mindfulness in je leven kan integreren en het leert je omgaan met wat er gebeurt. Ik las het boek in één ruk uit, dus ik ben zeker dat jij er ook van gaat genieten. Je kunt eventueel hieronder het boek kopen. Veel leesplezier.


Nog maar 2 jaar geleden, in 2018, bracht hij een boek uit dat ook niet onbelangrijk is: 'Wat Mindfulness niet is: en wat dan wel'. Hij vertelt hier over hoe Mindfulness steeds meer in de maatschappij werd geïntegreerd en hoe er logischerwijs misverstanden over ontstonden. Hij doet zijn best die misverstanden te duiden en te vertellen hoe het wel werkt. Wat dit boek zo interessant maakt voor mij is dat het mooi weergeeft wat Mindfulness doorheen de jaren heeft betekent en hoe mensen het nu begrijpen. Zeker wanneer je zijn boeken van 10 jaar eerder hebt gelezen, voel je echt hoe er toch een evolutie is geweest voor Mindfulness. Je kunt eventueel hieronder het boek kopen. Veel leesplezier.


Edel Maex schreef nog andere boeken die heel relevant zijn als je je afvraagt hoe je het leven kan beleven en je zoekt naar verschillende visies over hoe simpel je het leven kan benaderen. Het was voor mij een openbaring om het te lezen, ik geloof dat het voor jou niet anders is. Probeer zeker eens een boek van hem te lezen, en ik beloof dat je nog meer gaat willen lezen.

Mindfulness leren?


Mindfulness kan je niet zomaar leren. Het is iets dat vanuit jezelf moet komen en alleen als je je op jezelf kan focussen, zal je zien dat je een bewuster leven kan leiden.

Ik kan je wel helpen jou stappen te zetten met mijn leuke online Mindfulness training. Veel tips en tricks en een persoonlijke begeiding. Je kan op jouw tempo vooruitgang boeken, maar wij helpen je mee!