Wat zijn de voordelen van EFT Therapie

12-02-2022

Dit zou EFT voor jou kunnen betekenen!

De overgewaaide therapie EFT begint zijn populariteit steeds meer te vergroten. Dat maakt dat steeds meer mensen de keuze maken om hieraan te beginnen. Voornamelijk omdat het zoveel voordelen met zich mee kan brengen. Of het nu om psychische of lichamelijke klachten gaan - de resultaten na het volgen van de therapie, zijn nog steeds verbluffend.

Ben jij op dit moment nog aan het overwegen om EFT therapie te gaan volgen of ben je nog niet helemaal overtuigd hiervan? In dat geval zit je bij dit blogbericht helemaal goed. Hierin vertel ik je namelijk wat de voordelen van EFT therapie zijn en wat het dus voor jou zou kunnen betekenen.

Wat zijn de voordelen van EFT? - 5 voordelen op een rijtje

In dit blogbericht bespreken we de voordelen van EFT en wat deze voor jou zouden kunnen betekenen.

Hoewel EFT al meerdere jaren word toegepast, wordt de therapievorm nog steeds als 'zweverig' of als 'vaag' bestempeld. 

Wanneer je je inleest en de voordelen duidelijk op een rijtje staan, zal je versteld staan van de resultaten. 

Het zou ook voor jou veel kunnen betekenen. Wat deze voordelen dat precies zijn? Je kunt ze hieronder in het overzicht vinden.

Voordeel 1: Geschikt voor meerdere klachten

EFT therapie is niet alleen geschikt voor psychische klachten. Zo is het een geschikte therapievorm voor veel verschillende klachten, aandoeningen en gezondheidsproblemen.

Zodoende is het niet alleen effectief bij PTSS of bij een burn-out. Mocht je met pijn, spanningen of stress kampen, ook dan is EFT een effectieve therapievorm die je zou kunnen toepassen en die voor jou zou kunnen werken. 

Waar je ook mee zit, laat je er niet door weerhouden om met EFT te beginnen.

Voordeel 2: Medicijngebruik kan geminderd of zelfs gestopt worden

Chronische pijn of andere klachten gaan vaak samen met medicijngebruik. Veel behandelaars zijn ervan overtuigd dat hiermee de klachten onder controle gebracht kunnen worden of deze op den duur laten verdwijnen.

In de praktijk werkt dit (helaas) anders. Bovendien zijn de bijwerkingen heftig en niet ideaal. EFT therapie kan jarenlang medicijngebruik verminderen of zelfs helemaal stopzetten. En dat zonder nare bijwerkingen. 

Hoe mooi is dat vooruitzicht?

Voordeel 3: Helpend bij chronische pijn

Veel mensen kampen met chronische pijn. De oorzaak hierachter is in veel gevallen onduidelijk. Vaak werkt medicijngebruik averechts en zijn dergelijke therapieën maar voor korte duur of helemaal niet effectief.

Door EFT tappen toe te passen, worden eventuele blokkades in het lichaam gedeblokkeerd, en kan chronische pijn vervolgens effectief worden verminderd.

Bovendien gaan lichaam en geest met elkaar samen. 

Door ervaringen of gevoelens uit te spreken, kan ook dit de pijn op den duur verlichten of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Voordeel 4: Een wetenschappelijk bewezen therapievorm

Of EFT therapie zweverig is? 

Je bent niet de eerste of enige die daar zo over denkt. Hoewel er steeds meer bekend over is, hebben de meeste mensen hier nog geen of nauwelijks een beeld van. Dat maakt de drempel om ermee te starten nog veel groter.

Toch kan ik je verklappen dat het alles behalve zweverig is

Het is namelijk een wetenschappelijk bewezen therapievorm. Grote kans dat ook jij dit als een groot voordeel ziet en EFT wat toegankelijker wordt voor jou.

Voordeel 5: Een effectieve en snelle therapie

EFT therapie heeft als grootste voordeel dat het een effectieve en snelle therapie is. De resultaten van de therapie zijn dan ook vrij snel te merken. Zeker wanneer je al langer kampt met klachten, biedt dit een prachtig perspectief.

Door tijdens EFT tappen gevoelens, emoties en ervaringen hardop uit te spreken, kan het verwerkingsproces veel sneller in gang worden gezet. 

Dat maakt dat de therapie niet alleen helpend is, maar ook over een snel helingsproces beschikt. Voor bijvoorbeeld PTSS is dit een groot voordeel, maar ook voor andere klachten.

Ook EFT therapie volgen? Meld je vandaag nog aan!

Kamp jij op dit moment met jarenlange klachten? 

Heb jij alles geprobeerd om deze te verminderen of deze onder controle te brengen, maar heeft dit tot nu toe nog geen resultaat gehad? EFT therapie kan voor jou dé werkende therapievorm zijn.

Uit de bovenstaande voordelen is duidelijk naar voren gekomen, hoe veel het zou kunnen betekenen voor jou. Met welke klachten jij ook kampt en hoe lang deze ook duren, er is altijd plek voor jou.

Meld je vandaag nog aan voor een EFT traject en ik ga graag met je aan de slag. 

Zet vandaag nog de stap naar een beter en gelukkiger leven, zónder klachten! 

Liefs Bettina

Maak hier je afspraak !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.