Welken redenen zijn er om EFT toe te passen?

13-02-2022

Een overgewaaide therapievorm die ook steeds populairder in België aan het worden is, is EFT therapie. Door de jaren heen zijn hier meerdere onderzoeken aan gehangen en liegen de resultaten er niet om. Zeker wanneer je zelf alles hebt geprobeerd qua therapieën en medicijnen, kan EFT een voor jou helpende vorm van therapie zijn waar je hoogstwaarschijnlijk voor open staat.

Hoewel EFT therapie veelbelovende resultaten laat zien, is de therapievorm nog niet bij iedereen even bekend. Wat mij betreft erg zonde, aangezien het een groot verschil kan maken - zowel nu als in je latere leven.

Geblokkeerde energie in het lichaam wordt door middel van EFT tappen gedeblokkeerd, waarna je nieuwe inzichten krijgt en kunt kijken naar de kern van de negatieve gevoelens en emoties die je ervaart. Daarnaast fungeert het tegelijkertijd ook als een vorm van een verwerking.

Heb jij op dit moment zelf last van angsten, trauma's of lichamelijke klachten en sta je open voor iets nieuws?

Dan kan EFT therapie jouw oplossing zijn. Er zijn dus meerdere redenen waarom EFT een effectieve therapie zou kunnen zijn.

In dit blogbericht ga ik je daar meer over vertellen.

Wat is EFT precies?

Al tientallen jaren wordt EFT ook in België toegepast. Langzaamaan geven de resultaten hiervan ons een duidelijk beeld. Ook meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben de effectiviteit aangeduid. Veel mensen die de therapie hebben gevolgd, hebben hier zelfs in hun latere leven nog baat bij.

Voordat ik je verder meeneem in EFT therapie, vertel ik je kort wat de therapievorm precies inhoudt. Mocht je je hier nog niet in verdiept hebben, dan neem ik je hier graag in mee.

De betekenis van EFT is Emotional Freedom Techniques. De therapie is een onderdeel van acupressuur. Dit is een therapievorm waarbij op bepaalde lichaamspunten druk wordt uitgeoefend, om ervoor te zorgen dat geblokkeerde energie deblokkeert.

Binnen EFT wordt dat gedaan door middel van tappen; met de vingertoppen wordt er getikt op bepaalde lichaamspunten, om zo negatieve gevoelens en spanningen naar boven te laten komen.

Welke redenen zijn er om EFT toe te passen?

Om verschillende redenen kunnen mensen baat hebben bij het volgen van EFT therapie. Misschien herken jij je in een van de volgende situaties en sta je er daarom voor open om EFT te volgen.

Dit zijn enkele redenen om EFT toe te passen:

  • Het verminderen van angsten: Hierbij kun je denken aan een angststoornis of aan PTSS. Tijdens het EFT tappen worden angsten en emoties uitgesproken, waarna deze verwerkt kunnen worden.
  • Verminderen van stress of spanning: De opkomst van stress en de burn-out is de laatste jaren zeer toegenomen. Er is dan ook gebleken dat EFT therapie volgen effectief is tegen stress, spanningen of voor een burn-out. Blokkades in het lichaam worden door het tappen gedeblokkeerd, waardoor deze gevoelens sterk af kunnen nemen en de rust terugkeert in het lichaam en in het hoofd.
  • Verminderen van lichamelijke klachten of pijn: Behalve chronische pijn, kunnen pijnklachten ook het gevolg zijn van angst of stress. Medicijngebruik is niet altijd effectief genoeg en de klachten blijven daardoor aanhouden. EFT therapie kan hierbij helpend zijn en werken als plaatsvervangend medicijn.
  • Nieuwe inzichten: Bij EFT draait het voor een groot deel om bewustwording. Door middel van het tappen en het tegelijkertijd uitspreken van gevoelens of emoties, neem je jezelf mee naar de kern van je klachten of gevoelens. Je leert te kijken naar waar deze negatieve gevoelens of klachten vandaan komen, waarna je deze effectief kunt aanpakken.

Zelf EFT therapie volgen? Maak je afspraak!

Kamp jij zelf op dit moment met bovengenoemde klachten of herken je jezelf in een van deze situaties? Weet dat je er niet alleen voor staat en er altijd passende hulp beschikbaar is.

Zeker wanneer je meerdere therapieën hebt gevolgd of medicijnen hebt gebruikt en niks heeft gewerkt tot nu toe, kan de moed je in de schoenen zakken.

Het kan een gevoel van hopeloosheid en wanhoop geven.

Waar je op dit moment ook mee zit - ik kan je helpen. Door 'ja' te zeggen tegen EFT therapie en een afspraak te maken, kunnen jouw klachten onder controle gebracht worden, krijg je meer inzichten en kunnen deze zelfs na verloop van tijd verdwijnen.

Maak vandaag nog je afspraak en zet alvast de eerste stap naar jouw nieuwe leven.

EFT zeer effectief

Om meerdere redenen is gebleken dat EFT therapie volgen zeer effectief is. Zowel nu als in je latere leven.

Heb je dit blogbericht gelezen en herken je je in een van de genoemde redenen?

Dan kun je vandaag nog je afspraak maken om EFT therapie te volgen. Ik begeleid en help je graag tijdens dit proces van verwerking en bewustwording.

Liefs Bettina

Maak hier je afspraak !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.