Hoe kan ik de Wet van Aantrekkingskracht toepassen op geld?

13-05-2021

Wat is de Wet van Aantrekkingskracht?

De Wet van Aantrekkingskracht stelt dat alles wat je meemaakt door jezelf wordt veroorzaakt. Met andere woorden, als je denkt dat er goede dingen zullen gebeuren, dan gebeuren er goede dingen. Ben je ervan overtuigd dat er enkel negatieve dingen in je leven plaatsvinden, dan zal dat ook zo gebeuren. We creëren als het ware onze eigen realiteit.

Het grote voordeel aan deze wet is dat je ze zelf in handen hebt. Het is niet omdat je tot nu toe steeds negatief bent geweest, dat je dat in de toekomst ook moet doen. Je kan dit ten allen tijde veranderen en zo je leven verbeteren.

Hoe werkt de Wet van Aantrekkingskracht?

Om de Wet in gang te zetten hoef je maar drie stappen te nemen: vragen, geloven en ontvangen. Maar hoe doe je dit net?

Bevraag jezelf. Wat wil je net hebben? Ben je niet zeker, dan zal het universum hier ook niet op kunnen reageren. Het kan helpen om te mediteren over deze vraag.

Heb je gevonden wat je wil? Vraag het vervolgens aan het universum. Wees heel duidelijk in je vraag, hoe specifieker, hoe beter. Dagdromen is hier bijna een must. Beeld je in dat je hetgeen je wil hebben al hebt. Geloof dat het kan.

Herhaal je vraag dagelijks, misschien zelfs meerdere keren per dag. Je kan het bij voorbeeld opschrijven in een schriftje, of het herhalen iedere ochtend dat je voor de spiegel staat om je tanden te poetsen. Formuleer het alsof het al een realiteit is. Ik herhaal opnieuw dat je erin moet geloven. Als je twijfelt ondermijn je het resultaat.

Belangrijk is ook dat je je net focust op het resultaat, en niet op hoe je het zal ontvangen. Hoe je vraag zich zal manifesteren is niet belangrijk, zolang het zich maar manifesteert. Heb ook geduld. Sommige dingen hebben tijd nodig, of misschien ben je er nog niet zo klaar voor als je denkt. Het universum weet meer dan jij.

Wat zijn hinderende overtuigingen?

De Wet van Aantrekkingskracht wordt vaak verhinderd door onze eigen, negatieve overtuigingen. Ik heb het hier over gedachten en emoties die we zo vaak gedacht hebben dat we denken dat ze realiteit zijn. Zo denken sommigen onder ons dat ze nooit goed genoeg zijn, bepaalde dingen niet verdienen of te lelijk zijn om iemands aandacht te trekken.

Ongetwijfeld is er nu een gedachte bij je opgekomen, je eigen negatieve overtuiging over jezelf. Eerst en vooral wil ik je zeggen dat je ongelijk hebt; je bent het wel waard, je kan de aandacht van die persoon wel trekken, je bent wel goed genoeg!

Om de Wet te laten werken dien je deze overtuigingen om te draaien naar hun positieve tegenpool. Het is zeker niet de bedoeling hen te onderdrukken en te doen alsof ze er niet zijn. Wanneer je een overtuiging onderdrukt, blijft deze wel degelijk je energie beïnvloeden. Ze gaat nooit volledig weg, ze vormt nog steeds een onderstroom in je gedachten.

Hoe hinderende overtuigingen overkomen?

Allereerst is het belangrijk dat je erkent dat je dergelijke negatieve overtuigingen hebt. Vervolgens dien je uit te zoeken dewelke deze zijn. Je kan het zien als een soort van bewustwording: je leert hoe je jezelf werkelijk ziet.

Accepteer jezelf ondanks de overtuigingen die je hebt. Je bent goed genoeg. We hebben allemaal onze blokkades, onze hindernissen en littekens. Je hoeft niet "heel" te zijn om je dromen te kunnen waarmaken.

Er bestaan verschillende methodes om je negatieve overtuigingen om te zetten naar positieve gedachten. Je kan er aardig wat over terugvinden op het internet. Beter nog is als je hulp gaat zoeken bij een professionele coach die je kan begeleiden tijdens je transformatie. Belangrijk is dat je een methode vindt die bij je past, eentje waar je je comfortabel bij voelt.

Vervolgens ga je iedere dag werken aan het omkeren van je overtuiging. In het begin gaat dit heel onwennig voelen. Indien je bij voorbeeld denkt dat je dom bent, ga je jezelf niet geloven als je in de spiegel kijkt en jezelf vertelt dat je slim bent. Het enige wat hier helpt is herhaling. Iedere dag, één of meerdere keren per dag, vertel je jezelf wat je wél wil geloven, vertel je jezelf je positieve overtuigen.

Uiteindelijk ga je geloven in je positieve overtuiging en zal het universum hier op gaan reageren. Het zal je positieve overtuiging beantwoorden en bevestigingen je leven laten binnenkomen. Je hebt je eerste stappen gezet naar een beter, aangenamer leven, dichter bij je doelen. Blijf dit volhouden en je zal merken hoe je leven verandert.

Kan dit ook toegepast worden op geld?

Vaak willen mensen meer geld in hun leven. Ze willen dit om aangenamer te kunnen leven, of om een dure reis te kunnen maken. De Wet van Aantrekkingskracht kan je hier ook op toepassen.

Twee zaken zijn belangrijk als je de Wet wil toepassen op geld, namelijk dat je weet wat je net met het geld wil doen, en dat je positief over geld denkt.

Veel mensen denken 'ik wil meer geld' en hopen zo dat het universum hun vraag zal vervullen door meer geld hun kant op te sturen. Dit zal zelden zo gebeuren. De ondertoon van de zin 'ik wil meer geld' is dat je er niet genoeg van hebt, en dat is een negatieve emotie. De kans is daardoor zeer bestaande dat het universum je vraag negatief gaat beantwoorden.

Dit lijkt uiteraard een beetje paradoxaal; hoe kan je meer geld willen zonder te geloven dat je er te weinig van hebt? De truc is om geld te aanschouwen als iets positief. Denk bij voorbeeld aan alle dingen die je kan kopen met 100 euro, zonder je te focussen of je die 100 euro al dan niet hebt. Geef ook geen geld uit als je je er ongemakkelijk bij voelt, dit zal alleen de negatieve connotatie met geld versterken.

Zoals ik al zei is het ook belangrijk dat je weet wat je met dit geld wil doen. Als je bij voorbeeld meer geld wil omdat je een piano wil kopen, of omdat je een kunstwerk wil kopen, dan kan het soms interessanter zijn om je op dat doel te focussen, in plaats van op het geld.

Stel, je wil een piano kopen en je focust je op positieve wijze op meer geld, dan kan het zijn dat het universum je beloont met pakweg 150 euro. Het universum heeft je vraag op positieve wijze beantwoord, maar je bent nog niet tot aan je doel gekomen.

In een ander scenario had je je misschien kunnen inbeelden dat je een piano had, met in het achterhoofd dat het leuk zou zijn hier het geld voor te hebben. Misschien dat het universum je dan wel beloont met een tweedehandspiano die reeds binnen je budget valt.

Conclusie

Door de Wet van Aantrekkingskracht toe te passen creëer je je eigen realiteit. 'Je bent wat je denkt' of 'je wordt wat je denkt' kan je hier quasi letterlijk toepassen. Wanneer je denkt dat dingen mogelijk zijn, dan worden ze ook mogelijk. Het universum beloont datgene waarin je gelooft.

Je kan deze Wet ook toepassen op geld. Indien je nood hebt aan meer geld, en je slaagt erin dit in een positief geloof om te zetten, dan zal de Wet van Aantrekkingskracht er voor zorgen dat meer geld je leven binnen stroomt.

Wil jij meer weten over hoe jij je persoonlijke doelen kan stellen?