Over Atmapriya

Atmapriya is wellicht de enige Yoga Wetenschapper in België. In 2013 reisde hij de wereld rond op zoek naar de essentie en vier jaar later kwam hij terug met een diploma en een rugzak vol ervaring. Hij legt zich sindsdien toe op het brengen van yoga en mindfulness waar het het hardste nodig is. Atmapriya gelooft dat iedereen met de juiste tools zijn potentieel kan bereiken en dat iedereen die bereid is dat werk te doen ook die kans verdient.


Atmapriya is de initiatie-naam van Christoffel Hendrickx. Initieel was Christoffel een schrijver, theatermaker, cultureel entrepreneur en groen activist. Na vele intense ervaringen en projecten was er nood aan rust en bezinning. 

Daarvoor trok hij naar Nieuw Zeeland waar hij in contact kwam met Vipassana Meditatie. Tijdens de eerste tien daagse drong het besef door dat mentale rust verbonden is aan lichamelijke openheid en een gebalanceerd levensritme. Om dit verder te ontdekken besloot hij in een yoga ashram te wonen. Na een verblijf van zeven maanden was er het sterke gevoel dat verdere ontwikkeling en verbinding met de kennis en de 'sangha' (de yoga familie) nodig was. In Australië ving hij de studies in Yoga Wetenschappen aan waar in drie modules van zes maanden alle basiskennis van yoga en meditatie worden aangeleerd, zowel van een wetenschappelijk als een historisch- en filosofisch standpunt. 

In de derde module koos hij voor specialisatie in "research", wat betekent dat hij de verbinding bestudeerde tussen de behoefte van bepaalde groepen en minderheden en het oneindige aanbod aan yoga en meditatie oefeningen. In de vierde module werd er zes maanden gefocust op didactiek en de magie van het lesgeven, het dragen van mensen en ruimtes en het overdragen van kennis.
Atmapriya is de naam die Christoffel kreeg toen hij na drie jaar ashram leven de leermeester in India bezocht om daar zijn dienstbaarheid te betuigen. In essentie betekent het "hij die de spirit liefheeft" of "hij die geliefd is door de spirit". 

Zijn pad is er één van steeds dichter komen bij wat essentieel is, wat in liefde staat, wat nodig is voor de spirituele ontwikkeling van allen, wat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van liefde. Net als iedereen moet hij daarvoor zijn "sadhana" doen, zijn eigen oefeningen en zelfontwikkeling. Net vanuit die kwetsbaarheid en strijd van het "zelf onderweg zijn" kan hij ook anderen daarin bijstaan op een menselijke en realistische manier.
Dankzij de uitgebreide studies is Atmapriya één van de weinige yogi's in België die in staat is om voor iedereen de geschikte aanpak en oefeningen te selecteren. Dit gebeurt op basis van yoga psychologie en is dus steeds in een therapeutische context. Ook mensen met een problematisch verleden - zowel fysiologische als psychologisch - kunnen op die manier geholpen worden, als ze reeds in staat zijn om zichzelf te helpen, want de oplossing ligt steeds in de cliënt zelf.

Naast zijn focus op het helpen van mensen in een directe relatie als leraar-student heeft Atma zich ontwikkeld in hands-on behandelingen zoals massage, deep-tissue en stretching. Vanuit zijn passie voor muziek, mantra en ceremonie heeft hij ook een eigen soundjourney techniek ontwikkeld en past hij deze ook toe in totale behandelingen voor alle zintuigen die hij 'holististic treatment' noemt. De passie voor muziek heeft van Atma ook een autodidactische producer/sound engineer gemaakt dus zelfs voor gepersonaliseerde soundscapes en meditatie-opnames kan je bij hem terecht. Hij is ook dj, facilitator en host voor ecstatic dance evenementen en workshops.

Opleiding
Master Filologie Nederlands/Engels (UA)
Master Theaterwetenschappen (UA)
Diploma Cultureel Project Management (Rhizomen)
Diploma Yogic Studies (SYA)
Yoga Teacher Training Degree (AYS)
Ayurveda Basic Training (OSW)
Vegan Cooking (ML)
Food as Medicine (MU)
Ecstatic Dance Host & Facilitator (EDEN)


Beroepservaring
Anahata Yoga Retreat, Nieuw Zeeland 2013 - 2017
Rocklyn Yoga, Australia 2014
Vishuddhi Yoga, Nieuw Zeeland 2015
Mangrove Yoga, Australia 2015 - 2016
Bihar School of Yoga, Rhikia, India - 2017
Michi Retreat, Ubud, Bali - 2016
Inside Out, Kapellen 2017 - 2018
EDEN, Antwerpen 2018-2019
SATTVA, Antwerpen 2017-2019
Psy-Fi, Nederland 2019 - 2020
Gympies, Keerbergen 2020
Ankerpunt vzw, Leuven 2020
Zen Centrum, Haacht 2021