Mindful in je relatie

26-05-2021

Wat betekent Mindful zijn in je relatie?

Mindful zijn in je relatie gaat verder dan even tijd maken voor elkaar. Het is meer dan van je partner het zoveelste puntje op je to-do lijst maken. Herken je het ook? Dat voortdurend rondlopen want er is nog zo veel te doen en wanneer je met je partner op de bank zit val je in slaap van uitputting?

Wanneer je Mindful bent in je relatie kijk je dieper naar de behoefte en verlangens van zowel jezelf als je partner. Je bent je bewust van wat je wil terugvinden in de liefde. Je slaagt erin je partner aandacht te geven zonder te oordelen of te becommentariëren.

Net zoals je tijdens een meditatie je gevoelens en gedachten zonder oordeel aanvaardt, zo stel je jezelf ook open op naar je partner toe.

Tips om Mindful te zijn in je Relatie

  1. Geef je partner de ruimte om de dingen op zijn/haar manier te doen, ook al zou jij het op een andere wijze gedaan hebben. Wees je ervan bewust dat jouw manier slechts een andere manier is en daarom niet de enige juiste.
  2. Waardeer je partner en geef erkenning voor de dingen die hij/zij doet. Je kan al heel ver komen met een simpele 'dankjewel, dat is fijn'.
  3. Als je in een discussie terecht komt - het maakt niet uit over welk onderwerp - stel jezelf dan eens de vraag 'hoe belangrijk is dit voor mij'? Het kan je helpen de discussie los te laten en tot een conclusie te komen.
  4. Maak duidelijke afspraken en geef eenduidig aan wat je wil. Heel wat frustratie ontstaat uit onduidelijke communicatie. Heb dus geen angst om uit te spreken wat je van je partner verwacht.
  5. Geef elkaar af en toe eens een joker. Misschien is het jouw beurt om deze week te stofzuigen maar heb je er absoluut geen zin in, dan kan je je joker inzetten. Hetzelfde geldt voor je partner. 

Deze tips klinken toch heel toegankelijk, niet? Probeer ze zeker uit, in elke relatie die je hebt. Jij kan het! 

Veel liefs, 

Bettina!


Wil jij meer weten over Mindfulness?