De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.

Een burn-out - vandaag de dag krijgen steeds meer mensen hiermee te maken. Het is dan ook geen vreemd verschijnsel. Met de grote maatschappelijke druk, proberen we met alle macht de ballen zo hoog mogelijk te houden. Daarbij krijgen we ook te maken met de nodige tegenslagen. Laat staan de nodige stress en spanningen die daarbij komen kijken....

Stress: wie heeft er vandaag de dag niet mee te maken? De maatschappelijke druk wordt steeds meer opgevoerd. Bovendien houden we de ballen met alle macht omhoog - vaak ten koste van onszelf. Zo kan door langdurige stress, bijvoorbeeld een burn-out ontstaan.

Een overgewaaide therapievorm die ook steeds populairder in België aan het worden is, is EFT therapie. Door de jaren heen zijn hier meerdere onderzoeken aan gehangen en liegen de resultaten er niet om. Zeker wanneer je zelf alles hebt geprobeerd qua therapieën en medicijnen, kan EFT een voor jou helpende vorm van therapie zijn waar je...

EFT therapie is een effectieve therapie, die bestemd is voor meerdere klachten, gevoelens, spanningen en angsten. Dat maakt dat steeds meer mensen ervoor durven te kiezen en hier met een open blik in gaan.

Wil je graag iets veranderen aan je levensstijl? Het kan iets kleins zijn zoals ieder avond prompt de afwas doen na de maaltijd in plaats van ze te laten staan tot volgende dag, of iets groter zoals stoppen met roken of een trainingsschema volgen.

Wil je graag iets veranderen aan je levensstijl? Het kan iets kleins zijn zoals ieder avond prompt de afwas doen na de maaltijd in plaats van ze te laten staan tot volgende dag, of iets groter zoals stoppen met roken of een trainingsschema volgen.

Hooggevoelige mensen, oftewel Hoogsensitieve personen, HSP in het kort, zijn mensen die verschillende indrukken intensiever en uitgebreider verwerken. Het is een karaktereigenschap die er voor zorgt dat deze mensen, over het algemeen, gevoeliger zijn voor prikkels. Deze prikkels kunnen bestaan uit:

'Als je depressief bent leef je in het verleden.Als je bezorgd of angstig bent leef je in de toekomst.Als je in vrede leeft of tevreden bent leef je in het heden.' - Lao Tze

Ongetwijfeld heb je wel al van een burn-out gehoord. Misschien ken je wel iemand die een burn-out heeft? Of een vriend van een vriend die hiermee te kampen gehad heeft? Maar wat is een burn-out nu net?

Het valt mij op dat het aantal mensen met een depressie steeds stijgt. Heb jij dit ook al gemerkt? Misschien vraag jij je af of je zelf geen depressie hebt opgelopen? Of misschien kan een depressie het recente gedrag van je beste vriend(in) wel verklaren?

Een coach helpt je om vooruit te komen in je leven. Als je het gevoel hebt dat je vast zit, bij voorbeeld omdat je te weinig zelfvertrouwen hebt, dan kan een coach je op weg helpen. Een goede coach bevat volgende kenmerken:

Spijt is het gevoel dat je een kans gemist hebt. Je hebt een opportuniteit aan je voorbij laten gaan. Zo had je misschien graag het gesprek op een positievere noot laten eindigen, of was het blauw kleuren van je haar toch niet zo'n goed idee.

Stress is een gevolg van onze natuurlijk vecht- of vluchtreactie. Het doel is om je alert maken en je hersenen sneller laten werken. Waar we vroeger (heel, heel vroeger) te kampen hadden met roofdieren en natuurrampen, dienen we nu om te gaan met deadlines en een overlopende e-mail inbox.

Wanneer je een depressie hebt, lijd je aan langdurende, sombere gevoelens en gedachten. Hoewel iedereen hier wel eens last van heeft, kan je van een depressie spreken wanneer de gevoelens langer aanhouden dan twee weken.