Helpt EFT bij groot verdriet?

19-03-2022

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.

Misschien heb je dit zelf onlangs meegemaakt. Het kan veel indruk op je maken. De gevolgen kunnen zowel mentaal als fysiek worden ervaren. Je zit minder lekker in je vel. Ook de dagelijkse bezigheden zijn niet meer vanzelfsprekend.

Groot verdriet is niet zomaar verwerkt. Het kan lang duren voordat dit een plekje krijgt. Een effectieve therapie kan EFT zijn. In dit blogbericht lees je wat EFT kan betekenen bij groot verdriet. 

Helpt EFT bij groot verdriet?

Veel mensen hebben te maken of te maken gehad met groot verdriet. De gebeurtenissen zijn zeer uiteenlopend. Zo kan het gaan om overlijden of ziekte. De impact hiervan is voor iedereen anders.

Groot verdriet kan meerdere gevolgen hebben - op zowel de mentale als op de fysieke gezondheid. Hoe dit zich precies uit? Dat is voor iedereen anders. Wel kan je snel emotioneel worden, pijnklachten ontwikkelen of lijdt de nachtrust hier sterk onder. Dit maakt dat de dagelijkse activiteiten moeilijker of zelfs helemaal niet meer gaan. Bovendien kan het veel doen met de algemene stemming. Depressies en sombere gedachten kunnen hier bijvoorbeeld het gevolg van zijn.

Groot verdriet dient verwerkt te worden en een plek te krijgen. Alleen zo kan je verder. EFT therapie staat bekend om zijn effectiviteit. Helpt EFT bij groot verdriet? We kunnen inmiddels stellen van wel.

EFT is een helende therapie. Het ondersteunt bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens de therapie durf je hier bewust naar te kijken en hierover te vertellen. Hierbij worden geen terugkerende beelden opgeroepen. Het verdriet krijgt de kans om een plek te krijgen, waarna de verwerking van start kan gaan. Het proces ziet er bij iedereen uit. Dit uit zich ook anders. Wel kan je hieruit concluderen dan EFT positief kan bijdragen aan groot verdriet. 

Wat zijn oorzaken van groot verdriet?

Verdriet is heel persoonlijk. Dit wordt door iedereen anders ervaren. Bovendien zit er ook verschil in de aanleiding. Een gebeurtenis heeft voor iedereen een andere impact. Bovendien is de ernst hiervan ook anders. Zo kan een gebeurtenis zelfs traumatisch worden ervaren worden.

Er kunnen hierdoor meerdere oorzaken zijn van groot verdriet. Deze oorzaken zijn voor iedereen anders. Deze zien er voor iedereen ook anders uit. Niks is goed en niks is fout. Een aantal mogelijke oorzaken staan hieronder voor je beschreven. Wellicht vind je hier enige herkenning in:

  • Overlijden van een dierbare; een familielid, vriend/vriendin of partner
  • Diagnose van een ernstige ziekte; misschien bij jezelf of bij iemand in jouw directe omgeving
  • Geldschulden
  • Problemen in de relationele sfeer
  • Verbreken van een relatie of vriendschap
  • Ontslag op werk
  • Ruzies of conflicten; dit kan met jouw omgeving of op werk zijn

Herken jij je niet in bovengenoemde voorbeelden? Dat zou goed kunnen. Je kunt het zien als mogelijke voorbeelden - niet als feiten. 

Aanmelden voor EFT therapie kan hier

In dit blogbericht heb je de nodige informatie gekregen. Over groot verdriet en over de mogelijke impact hiervan. Er zijn veel therapieën die je aangeboden worden. Via de huisarts of via een psycholoog/psychiater. Enkele therapieën kunnen aanslaan. Een groot deel hiervan is niet effectief genoeg.

EFT therapie is dat wél. Zodoende kan het zeer helpend zijn bij groot verdriet. Hierbij wordt EFT tappen toegepast. Hier kan je je in laten begeleiden. Dit is zodat je het niet alleen hoeft te doen en je intensief begeleid worden.

Ik raad je aan om je aan te melden voor EFT therapie. Hier ga ik jou persoonlijk begeleiden - begeleiden in de therapie en in tijdens het verwerkingsproces. 

Laat je helpen bij groot verdriet

Groot verdriet kan als een zware last voelen. Een last die je alleen lijkt te dragen. In de praktijk is dit anders. Er zijn verschillende trajecten die jou kunnen ondersteunen hierbij - ondersteunen bij de verwerking bijvoorbeeld.

EFT therapie kan helpen bij groot verdriet. Je wordt begeleid bij de verwerking hiervan. Je durft er bewust naar te kijken. Alleen zo krijgt het verdriet een plek. Herken jij jezelf in de besproken informatie van dit blogbericht? Dan zou een EFT traject iets voor jou kunnen zijn.

Zou jij naar aanleiding van dit blogbericht willen starten met EFT therapie? Daar kan ik jou bij helpen. We starten samen een traject waarbij ik jou persoonlijk begeleid. Zo hoef je de last niet alleen te dragen. Je kunt je hier vandaag nog voor aanmelden. 

Maak hier je afspraak !

Laatste berichten in onze blog

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.