EFT VOOR KINDEREN

speels, veilig en op maat gemaakt voor jonge ontdekkers 

Kinderen hebben onze hulp nodig 

In de huidige tijd ervaren kinderen, vooral tieners, immense druk vanuit de maatschappij, school en soms vrienden. Dit, gecombineerd met de uitdagingen van gezinsdynamieken, vooral in samengestelde gezinnen, leidt tot opgebouwde stress en angst. 

EFT tapping biedt een effectieve oplossing om deze emoties aan te pakken. In sommige landen wordt het zelfs op scholen gebruikt. Als onze toekomstige generatie verdienen kinderen de juiste begeleiding en ondersteuning, zowel binnen als buiten het gezin, en EFT Tapping kan hierbij helpen.

In het ritme van een kinderhart, biedt EFT een symfonie van rust.

EFT Therapie voor Kinderen: Een Aandachtige Benadering

Het welzijn van kinderen staat bij ons centraal. We bieden een zorgzame aanpak die rekening houdt met de unieke behoeften van elk kind.

Kennismaking:

Elke therapeutische reis begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek zónder het kindje. Dit gesprek is essentieel om te identificeren waar precies de problemen zich voordoen. Als het gevoel wederzijds goed zit, plannen we een vervolgafspraak met één of beide ouders om de te volgen stappen te bespreken.Therapie op Maat:

Leeftijdsafhankelijke Benadering:

Voor kinderen van 0 tot 10 jaar werk ik nauw samen met de ouders.

Vanaf 10 jaar overleg ik met de ouders of zij bij de sessies aanwezig willen zijn, waarbij ik zowel de wensen van het kindje als die van de ouders respecteer. 

  • Toestemming: Voordat we starten met de therapie, is het noodzakelijk dat er een toestemmingsformulier wordt ondertekend door de ouders. Als het niet mogelijk is om dit door beide ouders te laten ondertekenen, dan is de handtekening van één ouder of een hulpverlener voldoende. Het is echter cruciaal dat ouders ook bereid zijn te werken aan hun eigen problematiek en openstaan om het proces te ondersteunen.


Hoe ga ik tewerk :

  1. Kennismaking: We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 min zonder het kindje. In dit gesprek bespreek ik de specifieke zorgen en behoeften van het kindje en verkennen we of er een goede match is om samen te werken.
  2. Uitgebreide Intake: Na de kennismaking plannen we een grondigere sessie van 75 min. In deze sessie gaan we dieper in op de achtergrond, de huidige situatie en de specifieke uitdagingen. Hiermee krijg ik een compleet beeld van hoe we het kindje het beste kunnen ondersteunen. Vervolgens plannen we de reguliere sessies van 60 minuten.
  3. Frequentie van de Sessies: Om continuïteit en voortgang in de therapie te waarborgen, adviseer ik in het begin de sessies wekelijks of tweewekelijks in te plannen. Afhankelijk van de vooruitgang van het kindje kan de tijd tussen de sessies later worden vergroot.

Praktische Details:

  • Sessies vinden plaats in een comfortabele setting, zittend en gekleed. Jouw privacy en die van jouw kindje worden altijd gerespecteerd.
  • In sommige gevallen zijn slechts 5 sessies nodig voor gewenste resultaten.

Kostenoverzicht:

  • Eerste gesprek: 75 min voor 90 euro.
  • EFT Therapie sessie: 60 min voor 75 euro.

Mocht de kostprijs een hindernis vormen, maar voel je dat je kindje hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen. We zoeken samen naar een passende oplossing.

Soms zijn er maar 5 sessies nodig om het probleem op te lossen.