.Tekst hier invullen...

Welkom op dag 20 ☀
Goedemorgen lieve mensen! 


Les 20

Probeer je bij deze les nog meer de verdiepen in het zesde hoofdstuk van 'De kracht van het NU'.

Heb je met de oefening van vorige les de drempel tussen je vormidentiteit en je wezenlijke identiteit goed kunnen waarnemen?

In deze en komende lessen gaan we dieper in op de functie van het lichaam. Hieronder een meditatie waarmee je kan trachten diep in je lichaam door te dringen. De meditatie zelf hoeft niet lang te duren; tien tot vijftien minuten zijn voldoende.

Meditatie

Ga in een comfortabele meditatie houding zitten. Sluit je ogen en haal diep adem. Adem tot in je (onder)buik en voel hoe deze bij iedere ademhaling uitzet en samentrekt.


Word je bewust van je innerlijk energieveld. Probeer het te voelen en ga er vooral niet over nadenken.
Voel je je innerlijk lichaam als één energieveld? Ga volledig op in dit gevoel en laat je mentale interpretaties en beelden van je lichaam los. Op dat moment heb je alleen nog je gevoel van aanwezigheid, van Zijn. Je innerlijke lichaam kent geen grenzen.


Probeer één te worden met dit gevoel. Probeer op te gaan in het energieveld zodat er geen onderscheid meer gemaakt kan worden tussen jij als waarnemer en het innerlijke lichaam dat je waarneemt. Binnen en buiten bestaan niet meer. Je ontstijgt je lichaam door er diep in af te dalen.


Je bevindt je nu in een staat van puur en zuiver Zijn. Blijf hier zolang het aangenaam is. Wanneer het moment daar is kan je je langzaam weer bewust worden van je stoffelijke lichaam. Word je langzaam weer bewust van je zintuigen maar ga de inkomende informatie niet labelen. Blijf ondertussen je innerlijke lichaam voelen.

Deze vorm van meditatie kan heel wat emoties oproepen. Het kan bevrijdend voelen, vreugde en levendigheid doen opwellen en/of rust aanrijken. Al bij al bevrijdt het je van je identificatie met vorm. Vormen zoals je naam, je verleden, je zintuigen, je job, enz. Deze komen uiteraard terug wanneer je uit je meditatie stapt, maar die glimp van je werkelijke Zijn zal je altijd met je meedragen.


Oefening #dag 20

Probeer je op alle momenten van de dag bewust te zijn van je innerlijke lichaam. Leer jezelf om niet steeds voor 100 procent aandachtig te zijn naar de buitenwereld toe en met je verstand. Geef steeds een deel van je aandacht aan je innerlijke lichaam. 

Inspirerende video # dag 20