Doen: Zonnegroet


Vandaag mag je weer iets doen. We gaan een Zonnegroet doen. Het is een soort van yoga-oefening waar je de zon gaat bedanken voor zijn kracht. De zon maakt alles mogelijk en dat mag je wel even tonen. 

Hoe?

Vroeger werd de zonnegroet echt gedaan tijdens het opkomen van de zon, maar tegenwoordig wordt hij ook vaak gedaan aan het begin van een yoga oefening. Jij mag dus zelf kiezen wanneer, maar het mooiste moment is wanneer de zon opkomt in de dauw buiten.

De zonnegroet bestaat uit 12 poses. Er zijn ook varianten met meer of minder oefeningen, die ook verschillen in moeilijkheidsgraad. De volgorde en de specifieke oefeningen verschillen per soort yoga. Gevorderde yogi's kunnen de zonnegroet vaak heel snel doen. Maar je kan die ook langzaam oefenen zodat je de verschillende poses onder de knie krijgt. De zonnegroet is voor iedereen.

Waarom?

Als je de zonnegroet aan de start van je dag doet, zal je merken dat je jouw lichaam klaarmaakt voor de dag. Je warmt je lichaam op en bereid je optimaal voor verdere oefeningen of voor gewoon de start van je dag.

Je krijgt er een betere bloedsomloop door, je begint je dag dus vol energie!