Dankbaarheid kan je leren


Vaak gebeurt er zoveel in ons leven, dat we vergeten dankbaar te zijn. We razen maar door en nemen de negatieve en positieve punten zoals ze zijn, terwijl er in elke gebeurtenis een moment van dankbaarheid kan zitten. Twijfel jij daaraan? Luister dan snel da de video van Paul de Blot die je ongetwijfeld gaat inspireren. 

Hoe?

Gewoon ergens gaan zitten en luisteren. Op een heel bewuste manier. Neem oortjes of een hoofdtelefoon zodat je echt het gevoel van nabijheid ervaart.

Denk terwijl je het filmpje kijkt niet te hard na.

Luister gewoon naar wat er gezegd wordt. Zonder dat je het weet zullen er gedachten in je hoofd komen die passen bij wat er gezegd wordt. Laat die gedachten toe, maar ga er niet verder op in. Luister eerst de hele boodschap.

Kies ervoor om je omgeving uit te schakelen.

Zie dat je geen afleiding hebt, zet je gsm af, doe de deur toe en wees mild voor jezelf.

    Waarom?

    Omdat dankbaarheid een echte gaven kan zijn. Wat je ook meemaakt in je leven, als je dankbaarheid met je meedraagt, ga je sneller tot een tevreden persoon komen. Op die manier ga je andere zaken in je leven ook beter aankunnen.

    Schrijf voor jezelf even op wat dankbaarheid voor jezelf betekent en vul de vragen in het boek in om op die manier echt te leren reflecteren. Jij kan het!